Skräckdag för skolbarn i Luleå


INRIKES. Automatvapen hundar och helikopter mötte skolbarn på Mandaskolan i Luleå i fredags. Detta sedan barnen hittat ammunition på skolområdet och sett en beväpnad man. Skolbarn låstes idag in på Mandaskolan i Luleå efter att elever larmat om en beväpnad man som strök runt på skolans område. Skolbarn hittade dessutom ammunition på skolan.

-Vi fick in ett larm om att elever på skolan hade sett en man med vapen. Därför åkte vi hit med alla resurser som vi hade tillgängliga, säger Robert Pedersen som var Polisens insatschef.

Polisen skickade flera patruller med tungt beväpnad personal till platsen och använde sig bland annat av hundar och en helikopter för att finna den beväpnade mannen.

Sökandet misslyckades dock och Polisen ifrågasätter utifrån detta om det verkligen var ett vapen som mannen burit på. Polisen verkar tro att barnen inbillat sig ett vapen, efter att ha hittat ammunition på skolgården. En annan möjlighet är förstås att den beväpnande mannen gömde sig när han såg poliserna.

Ammunitionen som funnits sägs vara jaktammunition, och Polisen kopplar inte ihop denna med det pistolliknade vapen som den beväpnade mannen sågs bära på.

Varför barn hittar ammunition på en låg- och mellanstadieskola kan dock ingen ansvarig svara på. Barnen har dock fått lära sig att inte plocka upp ammunitionen.

Mandaskolan är en F-6 skolan, alltså en som tidigare kallades låg och mellanstadieskola för elever upp till årskull 6.

Fjällsjö Nyheter och SVT

-Pettersson säger att samhället förändras. När jag gick i skolan kom polisen och lärde oss trafikregler. Nu kommer de tungt beväpnade med automatvapen och skyddsväst…

Twitter


2 responses to “Skräckdag för skolbarn i Luleå

  • Kenth Andersson

    Lövens svenska mångkulturella trygghet bara ökar !

    Gilla

  • eva

    Har man fått något uttalande av Sarnecki än? Har antalet vapen i omlopp minskat, har antalet skjutningar minskat??? Har Luleå aldrig varit tryggare än nu?

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: