Stäng

Storsatsade på integration, nu finns det tre sociala kluster. Svenskar, afghaner och somalier i Sorsele

INVANDRING. När invandrarna kom till den lokala fotbollsklubben i Sorsele lämnade svenskarna och bildade eget. Så nu finns det två fotbollsklubbar i en ort med 1200 invånare, en med afghaner och somalier och en med i stort sett bara infödda svenskar.

Det som skett i Sorsele är en bitter och ganska grym bild av en misslyckad integrationspolitik, skriver Peter Kadhammar i Aftonbladet.

De välmenande och påkostade ansträngningarna att förena och förbrödra från kommunen och föreningslivets sida ser ut att ha varit totalt meningslösa. Sorsele IF, som den gamla klubben heter, fick 600 000 kronor för att integrera invandrarna. 500 000 kronor från Riksidrottsförbundet och 100 000 kronor från kommunen. Det är mycket pengar var som helst och det är väldigt, väldigt mycket i Sorsele.
Det projektet resulterade alltså i att svenskarna och de nyanlända gick skilda vägar.

Politiker och föreningsmänniskor vill inte eller kan inte tala om varför det har bildats två föreningar i Sorsele.

Laguppställningen i Sorsele IF, den gamla klubben innehåller enbart namn på utomeuropeiska invandrare.
Laguppställningen i Sorsele UF, den nya UngdomsFöreningen innehåller bara namn på infödda svenskar utom ett som tillhör en pojke från ett annat europeiskt land.

Medlemsstatistiken i Sorsele IF är också tydlig:
År 2000 spelade 51 pojkar i klubben, alla födda i Sverige.
2006 hade klubben 46 svenska pojkar och nio invandrare.
2010: 33 svenskar, 15 invandrare.
2014: 22 svenskar, 30 invandrare.
2015: 23 svenskar, 36 invandrare.
2016: 11 svenskar, 44 invandrare.
2017: noll svenskar, 35 invandrare. Det var året den nya klubben, Sorsele UF bildades.

Många påstår att invandrarna behövs. Kommunen hade nio miljoner i underskott när flyktingarna 2015 vällde in i Sverige.

Sorsele fick 1900 kronor per flyktingbarn och dag i statsbidrag. Ett privat bolag gav dem mat och husrum för 1200 per dygn. Det gav Sorsele kommun en daglig vinst på 700 kronor per individ. Stora pengar. Man betade av underskottet och fördelade resten av pengarna på skola och barnomsorg.

Med flyktingstoppet har inkomstkällan sinat.

Läs Kadhammars hela krönika…

-Pettersson vet inte varför svenskar och invandrare inte kommer överens men jag försöker räkna. Staten, alltså vi betalade 1900 till Sorsele kommun per invandrare, och det var inte bara till Sorsele. Det finns 290 kommuner i Sverige.

Om vi inte tagit emot invandrarna hade staten, det vill säja vi kunnat betala hälften, 950:- per dag för ett fiktivt antal ”flyktingar” och då hade kommunerna fått mer och staten lägre utgifter.

Sorsele är ett typexempel på att allt inte går att lösa med bidrag och absolut inte för stor invandring. Där finns nu tre grupper människor som håller sig för sig själva i Sorsele. Svenskar, afghaner och somalier.

Att en 12-årig svensk kille skriver på Facebook ”Vi vill inte träna med dom eftersom de är bara invandrare som inte kan svenska, de slåss på varje träning och lyssnar ej” är nog bara tillfälligheter.

Inget disko – startade matkrig

Flyktingar vill bo i större städer 

17 reaktioner på “Storsatsade på integration, nu finns det tre sociala kluster. Svenskar, afghaner och somalier i Sorsele

 1. Kadhammar är faktiskt den ende vettige journalisten på denna slaskblaska. Konstigt att han får vara kvar har aldrig läst nåt skit från honom som ju de andra verkar ha inbördes tävlan om vem som är värst.

 2. Stor sorg inom mångkulturens kretsar just nu,sedan STATS-TV text skriver att två ”svenska shiaislamiska kurder”,skall ha skjutits av IS…. 😉

  1. När jag nu skrivit om mångkulturen,fanns i PI en intressant inslag om nya invigningen av Frankfurt/Mains gamla kvarter, som först nu efter nästan 75 år efter bombförstörelsen stod i sin gamla glans vid världsbekanta Römerplatsen.
   Här skulle i samband vid denna bl.a. AFD`s ledare Gauland medverka.På sin väg in på torget stoppades han av den Gröna Judinnan Cappeluti,som skrek och skymfade mot honom.Vidare menade hon att han inte var välkommen,och skulle vända om.
   Efter att PI rapporterat om fallet började hoten mot henne hagla in.
   Nu besvärar sig detta Gröna troll,och gråter ut i stadens lokal/lögnblaskan. Här en bild på den gamla häxan t.h. och lugne sansade Gauland t.v.:
   http://www.pi-news.net/wp-content/uploads/2018/05/gaulandcape.jpg

   1. Hon var själva orsaken till att jag uppmärksammade händelsen. Undrade vad det var för en skräckfigur,som fanns avbildad vid Gauland`s sida ?

 3. 1 lag som röstar på sossarna.. 1 lag som röstar på NMR! Vad är problemet för Kommunisten med glasögon som snart hamnar i Stupstocken?

 4. Jag begriper det fullt och helt. En-två utlänningar i sammanhanget går bra, sedan spårar det hela ur. Varför vet jag inte men vi fungerar inte på samma sätt. Säkert är kulturerna för olika och där räcker inte språkkaféer och projektpengar inte till, dvs. pengar löser inte allt. Och överheten har en naiv syn på hur människor fungerar tillsammans.

  1. Lika barn leka bäst, det är lättare att umgås med likasinnade, jag själv har myckdt svårt att umgås med sossar dom falska uti fingeropparn.

 5. Dessutom hade de väl 1000 till 1500 kr i bidrag per dag och person. En stark konsumtionsresurs. Men de skattepengarna hade kunnat fördelas till kommunerna utan flyktingarna. Nu lär största flertalet flyktingar småningom efter att de fått uppehållstillstånd flytta hem igen med fina bidrag eller flytta in till storstäderna där många av dem har sina släktingar.

 6. Om invandring nu är så bra för sverige varför måste den tvingas på och ljugas om.
  Om vi nu måste ta emot invandrare så varför måste vi ta emot dom sämsta av dom sämsta.
  Vuxna dessertörer med minst flyktingstatus och svagast skyddsbehov.
  Dessa fega kräk ska skydda sina hemländer kvinnor ,barn.

  1. Men någon måste ju ta hand om stackars utsatta missförstådda människor i världen och Reinfeldts rika resursstarka och öppenhjärtliga Sverige hann först med att ta åt sig den ärofyllda uppgiften !
   Du infödda hederliga arbetande och skattebetalande svensk, känn dig stolt över att få bo i världens största social byrå.

   1. Jag glömmer aldrig åsnan Annie löövs ord 2015.
    – Vi måste vara med och konkurera om flyktingarna med övriga europa.
    Tydligen var konkurensen inte så hård.
    Vi fick alla, hahaha.

 7. Ganska logiskt. Man har turneringar mellan länder, alltså mellan Somalia och Sverige, mellan Afghanistan och Sverige. Uppdelning är en förutsättning för att kunna bidra med sitt eget folk och fotbollslag.

 8. Undrar om inte detta s.k renodlade svenska lag är kränkande, rasistiskt och strider mot de heliga mänskliga rättigheterna som Sverige håller stenhårt på när det gäller alla utom infödda svenskar ?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: