Stäng

Elevernas SD-röster kom som en chock för politikerna

VALET 2018. När resultatet visades på den stora skärmen utbröt ett chockat mummel bland politikerna. Om siffrorna stämmer kommer nästan 60 procent de som lyssnade på Österänggymnasiets valdebatt att rösta på SD. Men det finns flera som tvivlar på att de gör det.

Aulan på Österänggymnsiet var full med elever som snart ska få rösta när representanter för alla partierna i kommunfullmäktige bjudits in.

Men valdebatten fick ett oväntat slut.

När eleverna fick fatta sina mentometerknappar för att visa hur de tänker lägga sin röst i höst var det bara en stapel som sköt iväg: Sverigedemokraternas.

Och även om siffrorna jämnade till sig en aning innan omröstningen var slut var det solklart vilket parti eleverna hade som favorit. Av 262 elever tänkte 150 välja SD.

Läs mer på Kristianstadsbladet…

– Pettersson tror inte att SD kommer att få 60 procent vid valet men på denna skola låg SD:s andel under rikssnittet vid förra valet.

Vi ska veta att eleverna ville att politikerna skulle debattera jämställdhet mellan könen och flyktingpolitik men de ämna togs som önskemål för debatten, men de ämnena togs inte upp överhuvudtaget.

Nåväl, Kristianstad har liksom större delen av Sverige fått uppleva mångkulturen…

12 reaktioner på “Elevernas SD-röster kom som en chock för politikerna

 1. Det räcker med 51 %, det börjar att gå upp för fler o fler
  vart detta sjuka samhälle är på väg, men där finns garanterat fler
  som behöver väckas, dom som röstar Sossarna av gammal
  slentrian!

 2. Bara för dem att vänja sig. Fler chocker kommer undrar om vissa kommer att överleva valnatten.

  1. MP vill också dubbla flygskatten, räcker det inte med att två inrikes-flygbolag konkade.

 3. Inte så konstigt egentligen då det är skolelever som möter det mångkulturella infernot varje dag i skolan. Det skriks horor efter tjejer och killar blir hotade med med både det ena och andra, tex bruschor som skall knollra ditt mama.

 4. Klart att 7 klöverns patetiska hycklande och mytomaniska politiker som lever i en skyddad värld totalt befriad från mångkultur och ljusår från den riktiga verkligheten där vi det där av etablissemanget idiotförklarade s.k vanliga folket bor och verkar blir förvånade över ett sådant valresultat !
  Finns ingen hejd på dårskapet i världens största sandlåda Sverige.
  Blir definitivt en röst på AFS i September !!!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: