Stäng

Blockaden av Gaza…

MELLANÖSTERN. Som ni vet påstår SVT med flera att Israel bedriver en blockad mot Gaza. Det är inte sant, dagligen transporteras mängder av människor och gods mellan Gaza och Israel, i båda riktningarna, och vi ska inte glömma att Gaza har gräns mot Egypten också. 

Det som är sant är att Israel inte tillåter någon trafik direkt till Gaza, varken land eller sjövägen. Israel och Egypten vill kontrollera det som förs in för att hindra Hamas från att föra in vapen. Det är nog klokt eftersom Hamas har infört i sina stadgar att Israel ska utplånas. Hamas är inte intresserade av fred och någon tvåstatslösning så länge ledningen lever gott på bistånd.

Gaza var tidigare erbjudna en modern containerhamn om de lovade att upphöra med terrorismen mot Israel men tackade nej.

Exempel på den totala bojkotten är att igår körde 453 lastbilar in 12.089 ton av material från Israel till Gaza.

97 personer reste från Gaza till Israel

och fyra ambulanser passerade från Gaza till Israel. Antalet personer och mängden gods som passerar varje dag varierar men det förekommer ingen total bojkott vad SVT än säger, och glöm inte bort gränsen mot Egypten.

 

20 reaktioner på “Blockaden av Gaza…

 1. Egypten stänger också så gott de kan, de vill inte heller ha med palestinier att göra.

  1. Egypten följer direktiven från Israel och US, därför de får i bistånd från US 2 miljarder US dollar om året.
   Om gränsen till Egypten är öppen kan palestinierna ta in varor till Gaza som inte Israel gillar.

 2. För palestinierna gäller ju huvudregeln att man vill utplåna
  Israel, därför kommer dom inte att upphöra med sina ligistdåd
  förrän dom lyckas, och det gör dom aldrig.

  1. Det borde inses att två stats lösningen är död och begraven genom att US erkände Jerusalem som huvudstad och flyttade ambassaden dit.
   Någon tvåstatslösning har det inte heller funnits någon plan på, när Israel ockuperade Västbanken började de omedelbart med bosättningar och annan infrastruktur där.
   Det är helt omöjligt att dela området som är Israel och Västbanken i två stater alla som är kunniga i saken vet att det är inte genomförbart.
   Palestinierna har utgått ifrån två stater men det är endast för att kunna sedan ta över Israel också.
   När inte två stats lösningen kan genomföras finns endast alternativet att det blir en stat med likvärdiga rättigheter för alla.
   Det skulle medföra att Israel, Västbanken och Gaza blir en stat.
   Golan höjden bör lämnas tillbaka till Syrien därför det är tjuvat från Syrien.

 3. Israel håller Gaza ockuperat och palestinierna kan inte resa ut och in från Gaza som de önskar.
  Allt gods som kommer in till Gaza kontrolleras av Israel.
  De flesta palestinier som bor i Gaza är statslösa, därför kan det jämföras med att de sitter internerade.
  I Gaza finns en stor del flyktingar som blev utkörda från Palestina när Israel skapades och kräver att få återvända till det som är Israel idag.
  Med den policyn som Israel bedriver mot palestinierna i Gaza växer desperationen och frustationen, folket i Gaza lever till stor del på bidrag därför de är ansedda som flyktingar från Palestina.
  Israels policy inger inget framtids hopp för palestinierna i Gaza.
  Egypten gör ingenting som stör US och Israel därför de erhåller varje år 2,1 miljarder US dollar i bistånd.

  1. Den enda lösningen på konflikten Palestina- Israel är att de som blev utkörda 1948 får återvända, om det sedan blir en palestinsk stat är ett annat problem, men enligt demokratiska regler är det majoriteten som får makten.
   Man måste komma ihåg det är palestinier som varit bosatta i området som kallades för Palestina 3000 år f.Kr. de kallades för Kananer men Palestinierna är ättlingar till dem.
   Det var Kananer som byggde Jerusalem 1700 år f.Kr. och många andra byggnader i Palestina.
   Judar har funnits i Palestina sedan lång tid tillbaka men det har varit en mycket liten minoritet 3-5 % av folket i Palestina.
   Därför är allt påstående att judarna har rätt till Palestina är felaktigt, utan det blev stulet av folket som bodde där .

   1. Rättelse: Därför är allt påstående att judarna har rätt till Palestina felaktigt, utan det blev stulet av judarna, från palestinska folket som bodde där.

   2. Vem som var först är en ”ikke” religiös fråga då nomadkungar skapade sina egna sfärer som blev till små riken som sedan ockuperats av andra. Romarna var där vid Jesus tid. Folket var semiter, några förblev judar andra blev islamister 600 år senare när kristendomen spreds.

    Krutdurken idag är att Gazaungdomarna (även andra) blir lärda att hata den judiska staten och alla kristna.
    Är det rätt att utplåna den judiska staten och att ett nytt folkmord då kommer att äga rum?

    – Och vad kommer att hända i Sverige, när den kristna moraluppfattningen är i minoritet?

    http://www.sakerhetspolitik.se/Konflikter/Israel-Palestina/hur-staten-israel-kom-till/

   3. https://www.youtube.com/watch?v=TOaxAckFCuQ

    Mike Peled är son till en israelisk general han är född i Jerusalem och vuxit upp i Israel och gjort militärtjänst där.
    Han har skrivit ett flertal böcker om konflikten Israel – Palestina, hans böcker säljer inte bra i Israel men däremot på Västbanken säljs de bra.
    Han är numera bosatt i USA och håller föredrag i ämnet.
    Han är mycket kunnig i ämnet och har en stark karisma en mycket intressant person att lyssna till, den som vill lära sig om Israel – Palestina konflikten.

   4. Miko Peled kan ses som mycket sakkunnig i den här Palestina – Israel konflikten som kontinuerligt besöker Västbanken och har vänner där samt har samtal med palestinier som är bosatta på Västbanken.
    Han stödjer även Israel och dess befolkning som kan ses som självklart.
    Hans lösning på konflikten är att det blir en stat där palestinier och judar har samma rättigheter och skyldigheter, ett demokratiskt samhälle för alla och inte som nu enbart för judarna.
    M. Peled anser att det nu är en stat men med apartheid system, alltså en stor diskriminering mot palestinierna.
    Judarna är idag privilgerade mot palestinierna och kommer inte att ge upp sina förmåner frivilligt, men de kommer att bli tvungna, därför konflikten kommer inte att tyna bort, utan den blir värre.

 4. Precis, både Egypten och Israel kontrollerar vad som går in och ut från Gaza men västs antisemitiska vänster ger sig bara på Israel.
  Dessutom, Gaza stoppar införsel av varor för att så anklaga Israel för att inte släppa in varor. Vänsterns hat mot Israel (och USA) är så våldsamt att det kvittar var terrororganisationen som styr Gaza gör, de står alltid på Gazas sida.
  För utrotade national socialisterna nästan alla judar i Europa, nu går de international socialisterna efter Israel.

  1. Helt enkel utan några undanförklaringar,
   så vill Palestina (Hamas) inte att folket som bor där ska få hjälp !!!

   1. Efter kriget utvisade Stalin 400.000 människor från Chechen till område i Kazakstan och Sibirien.
    Orsaken till utvisningen skulle vara att de samarbetat med tyskarna under kriget, men kunde bero på annat också.
    Men de här människorna från Chechen drömde att få komma tillbaka till sitt hemland och 1954 ordnade regimen i Sovjetunionen att de kunde återvända till sitt hemland Chechen.
    Det bevisar att människor som blir tvångsutvisade drömmer alltid att få åka tillbaka som sträcker sig flera generationer.

    På 1500 talet blev zigenare utvisade från Sverige till Finland, som måste ha rört sig om en mycket liten grupp, det tog till 1954 innan de kunde komma tillbaka till Sverige, men de ansåg de hade rätt att komma tillbaka därför de blivit utvisade en gång i tiden.

    Det som judarna gjorde mot palestinierna att med tvång utvisa 800.000 personer var helt förkastligt, det fanns ingen konsekvent analys det som blir följden.
    Sedan Israel skapades 1948 har hela Mellan Östern varit en riktig oroshärd, där utvisningen av palestinierna kan ses som den stora orsaken.

   2. De arabländer som erkänt Israel är endast Egypten och Jordanien, som kan bero på att Egypten får 3 miljarder US dollar varje år i bistånd från US, och Jordanien får 1,3 miljarder dollar varje år från US.
    Saudi ställer kravet att Palestina problemet måste lösas innan de erkänner Israel, sannolikt samma sak med Gulfstaterna.
    Syrien ställer krav att Golan höjden måste lämnas tillbaka innan de erkänner Israel.
    Om Israel fortsätter med den nuvarande policyn att de håller palestinierna samma som internerade, kommer Israel endast ha en vän och det är US.
    När Israel skapades hade de uppbackning av UK och US därför de såg en möjlighet att därigenom få kontroll på oljan och gasen i Mellan Östern, och som är lika aktuell idag.

  2. Att judarna blev utrotade i Europa är en överdrift, efter andra världskriget var det miljoner judar från Europa som bosatte sig i US, därför de kom in dit mycket lätt.
   Israel befolkades med judar till stor del från Europa, och det finns fortfarande judar i Europa, därför kunde inte alla lämna Europa.
   Under andra världskriget dödades ca 50 miljoner människor och Ryssland fick offra ca 20 miljoner, som också bidrog till 80% att nazismen krossades, men som de inte fick något tack för.
   Utan många tror att det var Hollywood med John Wayne som vann kriget.

  3. Gaza är en skam, som Israel ockuperar och flygbombar när det passar sig och kör in med tanks och mördar försvarslösa människor.
   Saknar helt betydelse om kritiken kommer från vänster eller höger det är omänskligt som Israel beter sig, det är sanningen.
   Nu senast är det 103 försvarslösa obeväpnade demonstranter inne i Gaza som blivit ihjälskjutna av israeliska prickskyttar och väldigt många har blivit skjutna i benen och annorstädes som gjord dem invalider.
   Gas har släppts ut från drönare som sannolikt gjort att personer fått lungskador och även avlidit.
   Gas ger andningssvårigheter och kan bli kvävning som följd, speciellt för barn.
   Israel har sedan påstått att demonstranterna var terrorister, de kommer med häpnadsväckande lögner, som endast fanatiker kan tro på.

   1. …och när Hamas säger att de flesta skjutna är medlemmar i den organisation som är terrorklassad så är de enligt Lagro försvarslösa obeväpnade demonstranter.

   2. Det har ingen betydelse vad Israel kallar Hamas, det här var demonstranter som fanns på Gaza sidan och var obeväpnade, det finns inga bevis att de var beväpnade.
    När demonstranter blir skjutna medvetet är det terroristbrott och när soldater gör det som var fallet i Gaza är det krigsförbrytelse och de ansvariga skall ställas till svars för gärningen.
    När över 100 demonstranter och även pressfolk blev skjutna till döds då är det organiserat att döda demonstranterna, därför dödsskjutningarna skedde vid olika tidpunkter och platser.
    Miko Peled framför i videon att den Israeliska militären är en vältränad stor terroristorganisation.
    Han har själv gjort militärtjänst i Israel och hans far var general i den Israeliska armen, därför borde han veta vad han snackar om.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: