Stäng

Automatvapen upphittat på fritidsgård i Tensta

BROTTSLIGHET. Ett automatvapen har hittats på en fritidsgård i Tensta i nordvästra Stockholm. Enligt uppgifter ska det handla om en kulsprutepistol av typen MP5 och fritidsgården där den hittades är Blå huset.

– Detta är jätteallvarligt, säger Anders Elers Ivarsson, chef på Kulturskolan som ligger i samma lokaler som fritidsgården.
Kulturskolan, som har verksamhet för barn och ungdomar mellan 6 och 22 år, stoppar sin verksamhet på grund av det upphittade vapnet.

Kpisten låg i en väska tillsammans med ammunition – allting inlindat i en matta.

Aftonbladet

-Pettersson säger att det är inget att gnälla om. Det är en gammal svensk tradition att ta med sig kpistar till fritidsgården, det var vanligt redan på 1960-talet…

10 reaktioner på “Automatvapen upphittat på fritidsgård i Tensta

 1. Jag undra vad man skulle hitta i alla landets större Moskeer, kanske lite RPG 7 , Handgranater, AK 47 och andra leksaker.

 2. En IS-cell kanske? Vilande i så fall, väntar på ett slå till vid lämpligt tillfälle.

 3. Märkligt, de använder våld för att de inte har en fritidsgård. Nu har de en, och då blir det våld ändå. Undrar om våra politiker kan lista ut var problemet ligger. Och nej, det handlar inte om svenskar som är rasister!

 4. Det är bara anmälningsbenägenheten som ökat, Kpistar har
  har väl alltid funnits på fritidsgårdar??

 5. Hoppas upphittaren slipper åtal för hets mot folkgrupp? Att avslöja ett hemligt och undangömt vapen i en invandrarförort kan bedömas fördomsfullt. Jag litar inte på ordningen i Absurdistan längre. Det finns mycket att ta itu med i undersökningarna nu. Dna, fingeravtryck, identifiering och förhör med alla, som besökt fritidsgården. Det borde klassas, som förberedelse och hot mot rikets säkerhet.

 6. Det är ju ett väldigt tjat om att det behövs fler fritidsgårdar för att hindra ungdomar från att göra ”bus”. Så det är alltså förvaring av automatvapen fritidsgårdarna behövs till?

  1. De går väl i de vuxna männens fotspår. Männen har moskén och killarna fritidsgården.

 7. Mer av justieminster Molgans geniala vapenamnesti måste till för att samla in alla illegala vapen i Sverige !
  De kriminella gängen får ta en ny nummerlapp och ställa sig i kö och lämna in sina skjutvapen och sin övriga tunga vapenarsenal som de naturligtvis hemskt gärna vill bli av med.
  Dårarnas trygga mångkulturella paradis 2018 SVERIGE i ett nötskal !!!!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: