SD starkt framåt i ny mätning


VALET 2018. Sverigedemokraterna går kraftigt framåt i en ny mätning av väljarstödet. Enligt Ipsos majmätning som publiceras i Dagens Nyheter noterar partiet 20 procent, jämfört med 17 procent i föregående mätning.

– Den ökning som vi ser för SD är ovanligt kraftig, det är ovanligt att vi har så stora förändringar i en väljarbarometer, säger Ipsos opinionschef David Ahlin till TT.

Samtidigt noterar Socialdemokraterna ett stöd på 24 procent, från 26 procent i aprilmätningen. Det kan jämföras med 31 procent i maj 2014.

– Socialdemokraterna har tappat stöd i ett antal mätningar i följd och det har bekräftats i andra mätningar. Så där känner jag mig trygg med att det finns en sådan rörelse, säger David Ahlin.

Centerpartiet noterar 9 procent, jämfört med 12 i förra mätningen.

Ipsos anger inte statistiskt säkerställda förändringar sedan två år tillbaka eftersom det enligt opinionschefen inte går att räkna fram då mätningen baseras på ett kvoturval.


15 responses to “SD starkt framåt i ny mätning

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: