Stäng

Socialdemokraterna tappar i ny mätning – SD ökar

VALET 2018. Den nya hårdare linjen i migrationspolitiken har inte blivit något lyft för Socialdemokraterna. I en ny mätning från SvD/GP/Sifo tappar partiet drygt tre procentenheter och landar på 25,2 procent av väljarstödet, nedgången är statistiskt säkerställd.

– Man går in i valrörelsen från ett exceptionellt lågt värde. Kvarstår det här i juni har man en väldigt tuff uppförsbacke i valet, säger Toivo Sjörén, opinionschef vid Sifo, till SvD.

Sverigedemokraterna gå framåt i undersökningen. Partiet ökar från 14,8 till 18,7 procent, partiets näst högsta notering någonsin.

-Pettersson konstaterar att Sifo brukar underskatta SD och överskatta S i sina opinionsmätningar, och det verkar lovande…

23 reaktioner på “Socialdemokraterna tappar i ny mätning – SD ökar

 1. Sören Holmberg: Dramatiken kommer inte valnatten utan eftermälet. Tas folkets röster på allvar? Eller ska S styra med 25%? Bara för att dom andra inte kommer överens? Vi får se men ha inga förhoppningar.

 2. Vad händer om socialdemokraterna går ut och offentliggör att de säger upp det kontrakt de skrev 1999 med Muslimska Brödraskapet om att bidra till att islamisera Sverige?

  De har hittills inte offentliggjort att kontraktet finns
  – men verkligheten bekräftar att de agerar enligt kontraktet!

  Kommer S att öka eller minska då?

  Sök själv på nätet och läs om kontraktet!
  => Det är skrämmande!
  => Landsförräderi?

 3. Värt att notera från denna undersökning är viktningen mellan telefon- och webbintervjuer. Trots att man intervjuar 3 gånger fler på webben, så räknar man inte in det resultatet, till mer än 10 %. Skulle vara kul att se undersökningens resultat, rakt av, utan att den viktas.

  Fakta om hur undersökningen gick till.

  ”Telefonintervjuerna ges ett större värde (viktas högre) än webbintervjuerna, så att 90 procent av totalresultatet baseras på telefonintervjuerna och 10 procent baseras på webbintervjuerna.

  Sifo genomförde på uppdrag av SvD och GP 8 259 intervjuer med slumpmässigt utvalda personer.

  Intervjuerna genomfördes 7–17 maj. Ca 2 000 av intervjuerna är gjorda med telefon, resten genom en webbpanel.

  Frågan som ställdes var: ”Vilket parti skulle du rösta på i riksdagsvalet om det var val i dag?”

  Sifos undersökning kommer framöver, att föras in på valdigitals sammanställning. Sossarnas siffror, verkar genomgående, vara de samma i alla opinions instituts undersökningar.

  https://val.digital/

 4. Roligt för SD. Önskar dem lycka till i valet men kommer själv att rösta på AfS.
  AfS 2018!

 5. Är faktiskt otroligt att SIFO redovisar en ökning för SD. Måste svida i skinnet. Synd bara att det inte spelar någon roll om SD får 15% eller 25%. Ingen kommer att förhandla med dom i alla fall. Så sett ur det perspektivet är en röst på SD en bortkastad röst, i liket med F!. Inflytandet i politiken blir lika med noll. Och jag lovar, efter valet kommer gränserna att öppnas igen.

  1. Så jag funderar starkt på att i årets val inte lägga min röst på något parti. Då kan jag med gott samvete säga ”jag röstade inte på dom” när allt går åt helvette

  2. Självklart är det ett enormt lyft för Sverige om SD får många röster.
   SD är ju det enda partiet i Sverige som inte fått visa vad dom duger till. Om dom får chansen att regera och misslyckas kapitalt under mandatperioden då kan jag tänka mig att erkänna att dom inte duger, inte annars
   Vi måste komma ihåg att det kommer att ta många många år att bygga upp det so 7-klövern har raserat och att det är inget parti i Sverige som klarar detta under en mandatperiod. SD måste få chansen i minst 20 år, men om dom visar sig totat misslyckade på den punkten kan ja hålla med om att dom inte är riktigt färdiga att regera.

 6. Så här är det. S kommer att minska. M kommer att minska. MP, FP kan möjligen komma över spärren. V och KD kommer att vara kvar i riksdagen, vilket C också kommer att vara (dock bara i en grad som motsvarar förra valresultatet).

  Frågan är då, vart går alla röster som s a s blir ”lediga? Svar: De går till SD och AfS.

  Har många vänner av borgerlig karaktär och jobbar ibland med folk i varselkläder som fikar (frukost) kl 0900 i en byggfutt. När man samlar ihop vad dessa säger så är slutsatsen att Talmannen kommer att vara tvingad att ge uppdraget att bilda regering till Jimmie Å. Detta förutsätter att gängse rutiner för Riksdagens arbete upprätthålls.

  Och det är inte att ge sig f-n på att så kommer att ske. Etablissemanget är panikslagna. Med all rätt.

  1. Glädjande nyheter från dig Villy !
   Må du ha i stort rätt i din bedömning,då finns trots allt en liten liten chans, att mina barnbarn skall slippa gå ut i ett inbördeskrig.
   Amen !

 7. Idiotin är uppenbar !

  4-år till med gruppvåldtagna barn, och den sk. ledaren🤣 pratar om metoo, metoo.

  Som sagts… idiotin är uppenbar !

  VAL 2018 … för FÖRSTÅND !

 8. Hur ska PK-media förklara bort detta nu då? Det blir väl SVT-varianten d.v.s. att inte rapportera alls.

 9. Ja Pettersson dessa siffror som publiceras är väl vinklade ! Tror som många,att SD kommer få mellan 25-30 % av rösterna.(halvgarderat)
  Sen vill jag inte tippa C`s eftersom jag alltid tippar fel….Men hoppas kan man ju alltid. En nedåtgående trend som hos Sossarna,lär vara svårt att vända eftersom många av deras äldre väljare inte gärna skiftar parti,som mor/farfar valde på sin tid.Nu blir de istället borta från vallokalerna.

 10. Det verkar gå bra för SD just nu enligt opinionsmätningar det blir kanske ett bra val för partiet 2018 med många % !
  Hoppas att J.Å kan och kommer att leverera och gör verklighet av några än så länge teoretiska vallöften, misstänker att SD:s väljarkår förväntar sig lite resultat denna gång.

 11. Med en sådan regeringsledare kan vi lika gärna proklamera anarki inom en snar framtid.
  Så gör er plikt rösta, men tänk till före valet av parti.

 12. Även denna undersökning har ”oberoende” SVT missat.
  De föredrar den undersökning som visar att SD har låga siffror.

  Yougov hade SD och S lika stora, det nämnde SVT inget om heller …

 13. Så där ja, tom Sifo har kraftig ökning på SD, det blir till att hämta finwhiskyn, skål Sverigevänner även om inte vi skall sälja skinnet förrän björnen är skjuten.

 14. Hoppas S krymper till 10% och SD får 51%! The sky is the limit! Än är inte Sverige förlorat så länge SD ökar!

   1. Nej K.A tystnar inte, önskar SD lycka till och efter valet ser svenska folket resultatet blir SD tillräckligt stora och får politiskt inflytande så verkställer naturligtvis J.Å några av sina vallöften i verkligheten så att Sverige kommer på fötter igen och SD:s väljare blir nöjda !
    Vilka vallöften som J.Å och hans SD verkställer är ju svårt att säga men man kan ju hoppas på att SD kommer att ta rejäla tag mot böneutrop och dagens krimininella anarkisamhälle där bland annat utvisningar av alla som inte ska vara i Sverige ingår men som sagt efter valet visar dett sig vilken riktning Sverige tar.
    En röst på AFS i September blir det för egen del definitivt !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: