Tror Statsminiministern att Palestinierna inte kan tänka


I dagens Aftonbladet så säger Sveriges Statsminister : ”Israel måste tänka sig för” i ett längre uttalande. Anser statsministern att det är meningslöst att uppmana Palestinierna att tänka?

AB


10 responses to “Tror Statsminiministern att Palestinierna inte kan tänka

 • Lagro

  1948 vid Israels skapande blev ca 800.000 palestinier utkörda med våld från det som kallades Palestein för att ge plats för väntande immigranter till landet.
  De här palestinierna som blev utkörda hamnade i flyktingläger, en stor del i Gaza och fick inte återvända till det som var deras hem och där de hade sina rötter sedan tusentals år nämligen Palestein.
  Demonstrationerna i Gaza vid gränsen till Israel kräver de rätten att återvända som idag rör sig om 5 miljoner människor.
  När de här palestinierna kommer till det som idag är Israel blir de en majoritet och Israel försvinner från kartan och ersätts med Palestein.
  M. Ahmadinejad som var Irans president förutsåg det här många år sedan, men blev misstolkad och det vändes till något helt annat av media och politiker.
  Att palestinierna skulle ge upp kravet att få återvända kan ses som osannolikt, utan demonstrationerna lär fortsätta.
  Sedan är många bidragsberoende i Gaza och därför finns tid att demonstrera, och de får utlopp för sina frustationer.

  Gilla

  • Lagro

   Innan 1948 när UK hade mandatet för Palestina var judarna en mycket liten minoritet, det är orsaken att 800.000 palestinier blev utkörda de skulle skapa en majoritet av judar i landet och kalla det för Israel.
   De judar som emigrerade till den nybildade staten Israel kom till stor del från Ryssland, Polen, Ukraina och övriga Europa, samt USA och Kanada.
   De här judarna hade inga rötter i Mellan Östern utan det var endast religionen som de delade med Mellan Östern.

   Gilla

 • bj

  Karln har ju lyckats att skapa kaos här så nu tycker han att det kan bli lika i mellanöstern. Att bara släppa in araberna in i Israel. Hur är han funtad

  Gilla

 • Peter Kostin

  ”Löfven kräver oberoende utredning”
  Är karln dum eller gör han sig dum? Det går inte att göra en oberoende utredning av konflikten vid Israels gräns när omkring 90% av världens population är hatiska mot judar och deras existens.

  Gilla

  • Lagro

   Det behövs ingen utredning utan det är endast att se till fakta, det område som är Israel och Västbanken kan inte delas i två stater, det är en omöjlighet, om det varit möjligt hade två stater funnits.
   Det finns två möjligheter, en Israelisk stat, eller en Palestinsk, ingenting annat.

   Gilla

   • Lagro

    Alla länder som erkänt Palestina är det samma sak som att Palestina skall ersätta namnet Israel på kartan, eftersom det finns endast möjlighet med en stat.
    EU länderna anser att Israel skall finnas på kartan, bortsett från ett land som har annan uppfattning och erkänt Palestina.

    Gilla

 • ossie

  Dom springer mot gränsen fulla med bomber och sprängämnen. Menar fanskapet att Israel bara ska stå och titta på. Vet inte om vattenkanoner eller gummikulor hade hjälpt men ..

  Gilla

 • The proud swede

  Varje gång han öppnar truten, så ploppar det ut nåt dumt…han borde verkligen lära sig att hålla käft..

  Gilla

  • Punto

   Det är ju inte Okej att försvara sin gräns. Det gör vi inte i Sverige. En bedömning från den som inte är landsfader.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: