Stäng

Upprop för pensionärerna mot…

INVANDRING & PENSIONÄRER. Att lyfta alla pensionärer över fattigdomsgränsen skulle kosta ca: 4,5 miljarder kr/år. Att låta 9000 afghaner utan asylskäl stanna kostar ca: 3 miljarder. Uppmaningen från vissa politiker att inte ställa grupp mot grupp känns ihålig idag, det skriver Stefan Krakowski på Expressen Debatt idag och är riktat till alla som förnekar att grupp ställs mot grupp.

Politik handlar alltid om prioriteringar. Om en grupp får mer pengar måste en annan få mindre. Eller inga pengar alls.

Frågan är bara vilka man vill prioritera. Fattiga pensionärer – eller afghanska män utan asylskäl, skriver Stefan Krakowski.

Det är väldigt enkelt, för om vi haft en obegränsad penningpåse att ösa ur skulle en budget överhuvudtaget inte vara nödvändig. Nu gör vi budgetar på olika områden som går ner på kronor och delar av procent utom på ett område, migrationen. Där göms kostnader, den synliga delen migrationen påstår regeringen ska ligga på 19,3 miljarder för 2018.

Det är en fullständigt meningslös siffra, samtidigt får Arbetsförmedlingen 74 miljarder varav det mesta spenderas på arbetslösa migranter. Sedan orsakar migrationen kostnader i skolan, vården, polisen, rättsväsendet, bostadsbyggandet, kort sagt på alla områden i statens budget.

Att som regeringen påstå att kostnaderna för Migrationen är knappt 19,3 miljarder är fejk. Bara Malmö kostar 5,5 miljarder i år.

-Pettersson fick nyss en bildinsändare som sammanfattar läget bättre än regeringens budget och alla journalisters vinklade nyheter…

Nåväl, vill ni satsa mer på utländska män än svenska pensionärer fortsätt rösta som 87:an…

16 reaktioner på “Upprop för pensionärerna mot…

 1. Svenska pensionärer kunde ge PK-partierna en riktig käftsmäll vid höstens val men se de är så vana att rösta som de alltid gjort samt att de aldrig tror någon om ont och därför får de lida pin.

 2. Delcitat

  Sverige har flest fattigpensionärer

  328 000 svenska pensionärer hamnar under gränsen för risk för relativ fattigdom. Det visar färska siffror från EU.

  Det är nya beräkningar från Eurostat – EU-kommissionens egen statistik – som visar att 16,8 procent av pensionärerna i Sverige lever under gränsen för risk för relativ fattigdom.

  Det är en klart högre andel än i övriga nordiska länder och även högre än i majoriteten av EUs länder.

  Ovärdigt Sverige

  Situationen är helt oacceptabel, anser Eva Eriksson, ordförande i SPF Seniorerna.

  – Det är ovärdigt ett välfärdsland som Sverige att vi har ett pensionssystem som inte klarar av att ge ekonomisk trygghet i dag eller i framtiden. Vi har här en stor grupp människor som arbetat och betalat skatt under sina liv men som nu tvingas vända på varenda krona, säger Eva Eriksson i en kommentar till Expressen. (Publicerad 2017-09-01)

  Fattigdomsgränsen

  För att hamna under EU:s gräns för risk för relativ fattigdom ska man ha 60 procent av medianinkomsten, cirka 11 800 kronor i månaden.

  Måttet visar hur mycket pengar man har i jämförelse med resten av befolkningen i det land man bor i. Det är alltså ett mått på ojämlikhet snarare än på vilken levnadsstandard man har.

  Slut delcitat

  Läs gärna vidare på länken nedan.

  https://www.senioren.se/nyheter/sverige-har-flest-fattigpensionarer/

 3. Korkade ekonomer och politiker.
  Att ge pensionärer en värdig pension är ingen kostnad. Det kan jag lära korkade politiker. Det är bara återbetalning av insatt kapital, för de som har arbetat i Sverige hela sitt liv.
  Att betala för de afganska flyktingarna, det är en kostnad. Även om Löfven står och blåljuger om att flyktingar blir lönsamma, har vi ännu inte sett någon hållbar kalkyl på att det är sant.
  Hade våra politiker och ekonomer hanterat våra skattepengar som Norge har gjort, hade vi haft råd att ge alla pensionärer en riktig pension.

 4. Så länge pensionärerna väljer sosse rövarna får de finns sig i att komma längst bak. Det har sossarna planerat sedan 70 talet. Politiker har levt gott på oss netto inbetalare. Nu när vi behöver något lite då slängs pengar o resurser på kriminella afghaner som inte har här att göra.

  1. Vi alla ”tvingas” dagligen läsa deras vinklade påhitt och lögner !
   Själv endast deras rubriker,men det räcker mer än väl,för att inse det är mestadels propaganda ! Mia,tror därför åter du underskattar Petterssons besökare.

   1. Du kollade väl siffrorna och anledningar, Mia?

    På artikeln som du hänvisar till. Gällde förbättringarna alla pensionärer?

    Citerar……….

    ”Enligt statistiken har 57 procent av pensionärerna högre ekonomisk standard nu än de hade vid millenieskiftet.”

    ”Bland nyblivna pensionärer mellan 67 och 69 år har 75 till 80 procent fått mer pengar att röra sig med under 2000-talet. Bland 77 till 78-åringar är det drygt 40 procent. Sen ökar siffran igen och för 80 till 81-åringar är det nästan hälften som har det bättre.”

    ”– De har fått reallöneökningar under de sista åren som yrkesverksamma, och många har inkomster från aktier, fonder eller bostadsaffärer. Dessutom minskar också utgifter för bostäder och barn ofta när man blir äldre.”

    ”Men många pensionärer – inte minst ensamstående kvinnor – lever fortfarande med mycket ansträngd ekonomi.”

   2. Det är fritt fram att tolka beskedet som man vill.

    Däremot inte om man som Stenbock bara läser rubriken och
    därefter har bildat sig en egen uppfattning.

    Förresten, att pensionärer inte har minderåriga barn som det står här ovan kan man tro att en del har missat. Särskilt när man läser hur man jämför en ensamstående trebarnsmors utgiftet med en pensionärs.

    Händer då och då.

  2. Nu inträdet brytgräns för att inte få tillgodoräkna sig Allmän tjänstepension. Vi som är födda efter 1953 får inget av den.
   Själv får jag lite mer än en tredjedel av vad jag har i lön i pension av staten, när det blir dags.
   Dagens pensionärer har mer pengar att röra sig med än vad vi kommer att få. Fråga Göran Persson, han har påtalat det flera gånger. Han sa,
   – När människor förstår hur lite de kommer att få i pension, kommer de att protestera.
   Jag protesterar Göran, men var och till vem ska jag protestera över min dåliga pension?

 5. Apropå pensioner och villkor………….

  Socialdemokraten och socialminister Annika Strandhäll, har lett pensionsgruppen som har kommit fram till detta.

  Lägsta åldern när det gäller allmän pension höjs:

  – År 2020 höjs åldern från 61 till 62 år
  – År 2023 höjs åldern från 62 till 63 år
  – År 2026 höjs åldern från 63 till 64 år

  Åldern när det gäller garantipension höjs:

  – År 2023 från 65 till 66 år
  – År 2026 från 66 till riktåldern (knuten till medellivslängdsökningen)

  Nya siffror från SCB visar att dagens pensionärer i snitt bara får ut knappt 49 procent, mindre än hälften, av sin slutlön i allmän pension.

  Lägger man till både tjänstepension och privat pensionssparande är snittet runt 64 procent. Prognoser visar dessutom att ersättningsnivåerna kommer att bli ännu lägre för framtidens pensionärer.

  Samt……………..

  54 forskare: ”Vi är oroade över senare ålderspension”.

  ”Var fjärde person blir i dag sjuk till följd av sitt arbete. Att höja pensionsåldern för alla yrkesgrupper, utan konkreta åtgärder för att minska ohälsan, är därför problematiskt och mycket oroande.”

  https://www.dagenssamhalle.se/debatt/54-forskare-vi-ar-oroade-over-senare-alderspension-20031

 6. Pensionsmyndigheten – Balansering (= Pensionsbromsen) gör att pensionerna sänks vissa år. Bromsen har redan slagit till 3 gånger, nämligen åren 2010 (-3%), 2011 (-4,3%) och 2014 (-2,7%).

  Det framgår tydligt av de 3 staplarna under noll procent (%) i diagrammet nedan.

  https://www.pensionsmyndigheten.se/nyheter-och-press/pressrum/pensionsalder-2014-samt-majprognosen-for-inkomstpension-och-pensionsrelaterade-formaner/_jcr_content/blog-news-press-main-par/image.pmadaptive.full.medium.jpg

  De tre åren 2010, 2011 och 2014 när pensionerna sjönk … Vad berodde det på? Tog de högproducerande ”pensionsräddarna” egenmäktigt och helt utan förvarning ut några ”sabbatsår” som då drabbade de svenska pensionärerna mycket hårt. När kommer pensionärerna att bli kompenserade för de kännbara inkomstbortfallen under åren 2010, 2011 och 2014?

  Prognos inkomst- och tilläggspensionen fram till år 2019, i procent på länken nedan.

  https://www.pensionsmyndigheten.se/nyheter-och-press/pressrum/pensionsalder-2014-samt-majprognosen-for-inkomstpension-och-pensionsrelaterade-formaner

 7. Det är ju inte bara tänder de få lagad för 50 kronor, hela sjukvårdsapparaten är tillgänglig för parasiterna inkl. medicin för 50 kr. bli de inlagd ingår också detta i de 50 kronor, bli du eller jag inlagd få vi vackert betala minst 80 kr. per dygn.
  Befann mig på avd 8 Nyköpings lasarett samtidig som än Zigenarkärring blev inlagd där, hela feta släkten satt varje dag i dagrummet under den tiden zigenarkärringen va inlagd och länsade kaffe kakor och bullar och smörgåsar som är avsedd för patienterna och inte för besökarna.
  De flesta patienterna stannade på rummen när dessa gamar hemsökte Avdelningen. Personalen upptagen med sina arbetsuppgifterna va helt handfallen inför denna parasit invasion.

  1. Problemet med z-a på lasarett fanns redan på 1960-talet. Min syster som då arbetade på ett mellansvenskt lasarett berättade egenupplevda incidenter med z-e inblandade. Som vanligt stod personalen helt handfallen.

  2. Det är klart personalen var helt handfallen. Om man försökt att få stopp på det hela, hade man ju blivit kallad rasist.

 8. Är 100% säker på att pensionärerna kommer att dra det kortaste strået i denna patetiska ekonomiska maktkamp !
  När man tänker på vad en 40-årig totalt okontrollerad massinvandring kostat och fortfarande kostar svenska skattebetalare så är det rent skamligt och vidrigt att ens tänka tanken att svenska pensionärer som varit med och byggt Folkhemmet inte skulle få några futtiga extra miljarder men man förvånas ju tyvärr inte över någonting längre i dagens s.k trygga och heligt mångkulturella dårhus Sverige.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: