Stäng

Ölflaskor med ”Det finns ingen gud utom Allah, och Muhammed är hans profet”.

ISLAM. Inför fotbolls-VM har ett tyskt bryggeri tagit fram ölflaskor prydda med flaggorna från de 32 länder som deltar. Men kritik har riktats mot att den muslimska trosbekännelsen – en del av Saudiarabiens flagga – har hamnat på kapsylerna.

”Det finns ingen gud utom Allah, och Muhammed är hans profet”, företaget i Mannheim har tvingats be om ursäkt, rapporterar Deutsche Welle.

I sociala medier spreds missnöjet över att trosbekännelsen kopplas samman med alkohol, som är förbjudet i Saudiarabien. Kritiken har lett till att bryggeriet stoppat sin kampanj.

-Pettersson undrar varför bryggeriet ber om ursäkt. Alla vet ju att det är Allah som styr världen och ville inte Allah att det skulle finnas pilsner hade han inte uppfunnit det, ske Allahs vilja och drick öl…

8 reaktioner på “Ölflaskor med ”Det finns ingen gud utom Allah, och Muhammed är hans profet”.

  1. Ärligt dock att svärdet är där. Islamofilerna i väst påstår att Islam är fredens religion men verkligheten är ju att det är svärdets religion. Islam spreds med svärdets hjälp.

  2. C2H5OH förenar alla religioner. Skål tame-fan.
    Vill du inte vara med, så dra åt helvete.

    1. Och vad vore soccer (sv: fotboll) utan ööööööööl ? Tradigt och osebart. Först har man ett tailgate party på parkeringen och sen fyller man på med expensive-overpriced-beer på stadium. DET är idrott i dess rätta element.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: