Varför reste 40 svenskar till Riyadh, Saudiarabien, på migrationskonferens?

INVANDRING. I går uppmärksammade Merit Wager att närmare 40 personer den 24-25 april deltog i årets migrationskonferens som av okänd anledning hölls i den saudiarabiska huvudstaden Riyadh.

Mötet hölls på hög nivå, vilket innebär att Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik deltog tillsammans med chefer på Utrikesdepartementet och Justitiedepartementet, och temat var samverkan mellan berörda myndigheter och hur de ska kunna möta ”gemensamma utmaningar” i kölvattnet av konflikten i Syrien.

Vidare fanns även chefer för nio utlandsmyndigheter i regionen på plats och ett antal representanter från Migrationsverket.

Konferensdeltagarna ska bland annat ha lyft vikten av att fortsätta bevaka utvecklingen i regionen, något Wager anser är märkligt.

Att man bevakar utvecklingen i regionen är väl så självklart att man inte behöver ha en konferens för att konstatera det. Liksom att samarbetet vid det här laget, när Sverige har minst 30 års erfarenhet av en stor asylinvandring, borde vara i det närmaste perfekt mellan olika inblandade aktörer. Eller ska man sitta i 30 år till och konferera om att man ska fortsätta bevaka utvecklingen i regionen och samverka bättre?

Wager är också konfunderad kring valet av platsen för konferensen.

Det finns skäl att undra över valet av land för en svensk migrationskonferens. Starka skäl. Att Utrikesdepartementet och Justitiedepartementet, delar av Sveriges regering, väljer att samla en 40-mannagrupp för en tvådagarskonferens i just Saudiarabien tarvar en förklaring. Hur tänkte regeringen? Saudiarabien som Sverige så ofta kritiserar. Saudiarabien som inte har något överhuvudtaget med asyl- och flyktingfrågor att göra. Saudiarabien, som är ett dyrt land att flyga ett fyrtiotal personer till och Riyadh, som är en dyr stad att inkvartera dem i. Och om huvuddelen av konferensdeltagarna kom från Sverige, varför flög man inte hit cheferna för nio svenska utlandsmyndigheter i regionen i stället?

Wager menar att Migrationsverket, Justitiedepartementet och Utrikesdepartementet bör ge en förklaring samt redogöra för de totala kostnaderna för tillställningen.

-Pettersson tror inte att svenska myndigheter frågade varför saudierna och de andra rika Gulfstaterna inte tar mot några ”flyktingar” från grannländerna, trots att de kan språket och har samma religion.

Eller att svenska myndigheter frågade saudierna varför de diskriminerar alla som inte är muslimer…

16 thoughts on “Varför reste 40 svenskar till Riyadh, Saudiarabien, på migrationskonferens?

 1. Svenska etablissemanget förevisar en rent perverterad fascination inför de stater där allehanda inhumana förtryckarmetoder med misogyna förtecken och totalitarism tillämpas, varför det finns fog för en misstanke om att den charmanta utflykten företagits i akt och mening att insupa atmosfären och låta sig inspireras av den verkliga expertisen inom diktaturens diaboliska och själsligt nedbrytande statskonst.
  Någon annan förklaring har undertecknad svårt att föreställa sig.
  Andreas.

 2. Sverige har fått kritik av ”FN-kommittén”. Nu åkte man nog till Saudi för att lära sig om mänskliga rättigheter.

 3. Om någon inte behöver tjäna pengar så behövs heller ingen tankeverksamhet tycks det. Om det var totalt 40 personer varav 9 från MENA länderna hade det varit billigare att ta dem till en anläggning i Sverige än 31 svenskar till RIYAD.
  Dessutom hade ett svenskt företag fått chansen att tjäna en slant och huvudparten av skattepengarna stannat i Sverige.
  GD’ar och dess underhuggare behöver inte vara ekonomisk i sitt tänkande, fy attan.

 4. Hur åkte de dit?, vi får väl hoppas att den s.k miljövänliga och feministiska PK-sektens representanter åkte elbil eller i alla fall tåg för att minska miljöpåverkan. Nej förresten dessa påbud gäller bara vanliga människor från låg och medelklassen, vi som är representanter för den korrupta PK-sekten flyger hur f-n vi vill.

 5. Men sådana affärer intresserar inte Stasi TV där är nog
  alla sysselsatt med om dom kan hitta något som hände för 10 år
  sedan att smeta på SD inför valet.

 6. Verkar som om många inom PK-eliten har ett väldigt gott öga till Saudi. Löfvén har ju varit där han också. Tycker inte man skall uppmuntra förtryckarstater genom att förlägga konferenser där.
  Vad säger mopsen Sjöstedt (V) om detta?

 7. Vår alltid välinformerade Sosseexpert Mia kan säkert komma
  med en godtagbar förklaring på varför 40 Byråkrater behöver
  flyga över mer än halva Jordklotet för att konferera om Migration.
  Det är väl så klart en Kamoflerad semestervistelse för en hop
  överbetalda byråkrater, då gäller inga sparbetingelser, och den
  extra flygskatten står som vanligt Skattebetalarna för?
  Sanera bland dem den 9 september!

  • Jag vet inget om denna resa och varför de valde att ha en migrationskonferens Saudiarabien. Låter onödigt och dyrt om man ska tro på Merit Wagers version.

   Men tur att inte Margot Wallström var med, hon har ju tillräckligt med råg i ryggen för att säga vad hon tycker om vad som försiggår i detta land och det blir hon hånad för.

 8. Hej. Lite rättelse är på sin plats. Merit Wager tar på sej ”upptäckten” En viss Bert-skara-Karlsson har nystat i det här och talat om det i hans video blogg, sök Berts Värld. Rätt ska va rätt. Tror nog Merit vet om det. Märkligt annars faktiskt.

 9. Reser inte alla stackars flyktingar bax till sina hemländernågra gånger om året…. de måste ju träffa de som intekommer till paradiset allinclusive…. att hycklare gör dito…. tja.. föga förvånande.

 10. Eftersom jag tillhör de fåtal svenskar vilka arbetat och varit bosatt i Saudiarabien kanske det är på plats att informera om vilket land de svenska ”tomtarna” väljer som plats för att på ett totalt meningslöst vis spendera svenska skattebetalares pengar.
  ”Fredag är söndag i dessa paradis styra av sharia lagar. Efter fredagsbönen, klockan 12 så verkställes straff, till allmänhetens stora nöje, å stadens torg / motsvarande.
  Följande straffsatser gäller ; Prygel, stympning, halshuggning och, som pricken över i, stening av kvinna.
  Stening av kvinna må ske på annan lämplig plats eftersom proceduren kräver att kvinnan grävs ner till midjan. Steningen inledes av någon äldre mulla vilken, på grund av hög ålder, bärs fram och kastar första stenen. Därefter inträder samtliga män vilka kastar stenar till offret, kvinnan mycket plågsamt avlider.”
  Grattis, Migrationsverket, andra deltagare från svenska myndigheter och departement, samt givetvis svenska skattebetalare till val av lämplig plats.
  ”Saliga äro de korkade ty de skola aldrig drunkna!”

  • Ursäkta, skall givetvis vara….. ”dessa paradis styrda” och inte ”styra”!

   • Jo har ju också en del erfarenheter från Riad och andra arabländer,inte är det någon förebild för demokratier.
    Därför mässar jag dagligen till Batikhäxor,och kvinnor som bloggens Mia till studiebesök i dessa arabiska Paradis.
    Gärna som du nämner bli ofrivilligt vittne,vid halshuggning.
    Bilder som följer en livet ut,speciellt innan man skall somna in på kvällarna.Men detta är väl i deras kultur så önskat.. ;(

Kommentera