Stäng

Bistånd och skattepengar utan krav i användning

BISTÅND. Sverige erkände Staten Palestina den 30 oktober 2014, det var ett av de första besluten regeringen bestående av S och MP tog. Syftet var bland annat att förbättra möjligheten till att skapa fred i regionen och att stödja palestinskt statsbyggande samt att bistå palestinier att bo kvar. 

Strategin omfattar tre områden där Sverige ska hjälpa till: demokrati, mänskliga rättigheter och jämställdhet.

Sveriges stöd går till att främja ett livskraftigt, självständigt civilsamhälle. Det är centralt för att stödja palestiniernas mänskliga rättigheter och främja demokratiskt ansvarsutkrävande, såväl i dag som i framtiden, säger socialdemokraterna.

Sveriges bistånd till det så kallade ”Palestina” är 800 miljoner om året och Sverige är sedan länge en av de fem största biståndsgivarna.

-Pettersson undrar hur regeringen tycker det går med freden, demokratin, de mänskliga rättigheterna och jämlikheten? Får vi valuta för pengarna?

6 reaktioner på “Bistånd och skattepengar utan krav i användning

  1. Bistånd skulle först och främst läggas på behövande Svenskar. Svenska skattepengar skall fördelas så om det finns minsta anständighet i ansvariga politiker? Från MP och V och ibland från politiker inom S och L hör man att de helst vill förneka nationstänkandet. Helst skall det enligt dem inte finnas några nationer. Då undrar jag hur de egentligen tänker. Varifrån tror de Svenska skattepengarna kommer ifrån om inte nationen Sverige. Givande till alla i världen man tycker synd om får var och en göra frivilligt med sina egna pengar och resurser. Sluta vara villkorslöst och godtyckligt god mot världen med andras pengar och klent stöd? Dessutom sluta höj skatterna, det är ju inte riktigt klokt.

  2. I stället blev det mer pengar för Palestina att använda till vapenköp. Finns det dummare folk än svenska politiker ?

  3. Socialdemokraterna ville bara visa att Sverige tänker ta över världen, världens största humanistiska stormakt. Steg två är att dela ut skattebetalarnas alla pengar till världens behövande och några till. Steg tre är att släppa in alla världens fattiga människor i Sverige. Steg fyra är att ta ifrån alla svenskar deras pengar, ägodela och egendom. Steg fem är att förbjuda all kritik av vad socialdemokraterna tror är att ta över världen.
    När vi är på steg sex sitter jag nog bland änglarna i himlen och spelar harpa och tittar ner på eländet.

    1. Det ligger mycket fakta i dina ord. God hjälp har Socialisterna i sin vandalisering av landet,genom sina hjälppartner inom Gröna och Röda kommunistblocken.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: