Karl Marx, 200 år idag


KOMMUNISM. Karl Heinrich Marx, föddes den 5 maj 1818 i Trier i Kungariket Preussen och dog den 14 mars 1883 i London i Storbritannien.

Karl Marx räknas som upphovsman till den ekonomiska och revolutionära teori som kom att kallas marxism, som är den grund på vilken socialdemokrati och kommunism vilar.

För tvåhundra år sedan idag föddes den mest kontroversiella tänkaren i modern tid, när Heinrich och Henriette Marx, den 5 maj 1818, välkomnade sin lilla pojke till världen, kunde de aldrig ha föreställt sig de utopiska förhoppningarna och den blodbesudlade skräcken som skulle sammankopplas med hans namn.

Två århundraden senare bär själva orden ”Karl Marx” fortfarande ett otvetydig pris. Ingen modern intellektuell, ingen ekonom eller filosof kan matcha den kraft som flydde till fattigdomslös exil i det lummiga norra London .

De flesta regimer som bygger på Marx idéer har försvunnit, men hans namn är fortfarande synonymt med våldsrevolution, idealistisk utopism och proletariatets diktatur.

-Pettersson tycker det är märkligt att trots att arvingarna av Marx idéer har varit män som Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot, Castro och många fler som orsakat 100-tals miljoner människors för tidiga död så finns det fortfarande folk som tror på dessa idéer inte minst i Sverige och jag tvivlar på att SVT kommer att göra ett reportage om ideologin som mördade dessa miljoner människor, men kanske ett hyllningsprogram till Karl Marx…

PS. Idag är Karl Marx kapitalist, det kostar 300 kronor att besöka hans grav. 

Läs mer på Daily Mail…

 

 


9 responses to “Karl Marx, 200 år idag

 • age

  Avundsjukan är en av människans starkaste krafter.

  Svaga människor är avundsjuka.
  Svaga människor bildar en stark grupp.
  Avundsjuka sprider sig och växer i svaga grupper.
  Kommunismen växer i svaga grupper.

  Gilla

 • Monica

  Karl Marx skulle rotera i sin egen kraft med en jordbävnings kraft om han kunde se hur hans nutida anhängare fjäskar för islam. Islamiska samhällen är allt annat en socialistiska.Dessa samhälle består av könsapartheid och rigida social klasser knappt utan ståndscirkulation inte helt olika gamla feodala samhälle.

  Gilla

 • Mm

  Och vem bryr sig… kommunisterna i riksdagen kanske

  Gilla

 • Valter

  Han var en slöfock som utnyttjade människor, för att slippa jobba själv. Kommunismens grundidé, att andra jobbar och drar in pengar som dom kan tillskansa sig med skatter. Bidrog inte till sina barns uppväxt, och ej heller till något annat, än en manifest som grundats av hans egen otillräcklighet och att andra måste uppoffra sig.

  Gilla

 • AOR-nissen

  Jesus dog för våra synder. Inga fler offer! Jag ber för att socialisterna att de ska finna Jesus Kristus och sluta upp med att sprida och sanktionera villfarelserna.

  Gilla

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   AOR!
   Dina ord är sanna, ty var innerligt troende kristen VET att vår Frälsares önskan är att så många själar som möjligt skall bli frälsta. Låt oss därför aldrig förringa bönens gudomliga kraft och värde.

   Andreas, konservativ nationalist och realist med starkaste övertygelse om den kristna trons ädla budskap.

   Gilla

 • eva

  All den olycka den mannen skapat…….!!!!!!

  Gilla

 • Argus

  Ja, det var den dan det. Bara att krypa tillbaka ner i sängen och dra täcket över sig.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: