Karl Marx, 200 år idag

KOMMUNISM. Karl Heinrich Marx, föddes den 5 maj 1818 i Trier i Kungariket Preussen och dog den 14 mars 1883 i London i Storbritannien.

Karl Marx räknas som upphovsman till den ekonomiska och revolutionära teori som kom att kallas marxism, som är den grund på vilken socialdemokrati och kommunism vilar.

För tvåhundra år sedan idag föddes den mest kontroversiella tänkaren i modern tid, när Heinrich och Henriette Marx, den 5 maj 1818, välkomnade sin lilla pojke till världen, kunde de aldrig ha föreställt sig de utopiska förhoppningarna och den blodbesudlade skräcken som skulle sammankopplas med hans namn.

Två århundraden senare bär själva orden ”Karl Marx” fortfarande ett otvetydig pris. Ingen modern intellektuell, ingen ekonom eller filosof kan matcha den kraft som flydde till fattigdomslös exil i det lummiga norra London .

De flesta regimer som bygger på Marx idéer har försvunnit, men hans namn är fortfarande synonymt med våldsrevolution, idealistisk utopism och proletariatets diktatur.

-Pettersson tycker det är märkligt att trots att arvingarna av Marx idéer har varit män som Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot, Castro och många fler som orsakat 100-tals miljoner människors för tidiga död så finns det fortfarande folk som tror på dessa idéer inte minst i Sverige och jag tvivlar på att SVT kommer att göra ett reportage om ideologin som mördade dessa miljoner människor, men kanske ett hyllningsprogram till Karl Marx…

PS. Idag är Karl Marx kapitalist, det kostar 300 kronor att besöka hans grav. 

Läs mer på Daily Mail…

 

 

9 thoughts on “Karl Marx, 200 år idag

 1. Avundsjukan är en av människans starkaste krafter.

  Svaga människor är avundsjuka.
  Svaga människor bildar en stark grupp.
  Avundsjuka sprider sig och växer i svaga grupper.
  Kommunismen växer i svaga grupper.

 2. Karl Marx skulle rotera i sin egen kraft med en jordbävnings kraft om han kunde se hur hans nutida anhängare fjäskar för islam. Islamiska samhällen är allt annat en socialistiska.Dessa samhälle består av könsapartheid och rigida social klasser knappt utan ståndscirkulation inte helt olika gamla feodala samhälle.

 3. Han var en slöfock som utnyttjade människor, för att slippa jobba själv. Kommunismens grundidé, att andra jobbar och drar in pengar som dom kan tillskansa sig med skatter. Bidrog inte till sina barns uppväxt, och ej heller till något annat, än en manifest som grundats av hans egen otillräcklighet och att andra måste uppoffra sig.

 4. Jesus dog för våra synder. Inga fler offer! Jag ber för att socialisterna att de ska finna Jesus Kristus och sluta upp med att sprida och sanktionera villfarelserna.

  • AOR!
   Dina ord är sanna, ty var innerligt troende kristen VET att vår Frälsares önskan är att så många själar som möjligt skall bli frälsta. Låt oss därför aldrig förringa bönens gudomliga kraft och värde.

   Andreas, konservativ nationalist och realist med starkaste övertygelse om den kristna trons ädla budskap.

 5. Ja, det var den dan det. Bara att krypa tillbaka ner i sängen och dra täcket över sig.

Kommentera