Sveriges EU-avgift kan öka kraftigt – trots Löfvens löfte

SKATTER. I dag lägger EU-kommissionen fram förslag på den flerårsbudget som ska gälla efter brexit. Enligt finansdepartementets beräkningar kan den nya budgeten innebära att den svenska EU-avgiften ökar med 40 procent – något statsminister Stefan Löfven tidigare lovat aldrig kommer att ske.

Sverige är relativt ensamt om att förespråka ett budgettak, efter att länder som Tyskland, Frankrike och Finland vänt och nu är beredda att betala mer till EU, rapporterar Sveriges Radio.

Budgetförhandlingarna väntas pågå under hela hösten. Om ökningen går igenom kommer den nya EU-avgiften landa på 55 miljarder kronor, vilket motsvarar kostnaden för Sveriges försvar och krisberedskap.

-Pettersson noterar att Storbritannien lämnar ett hål på 100 miljarder efter sig att Sverige skulle ta 15-16 miljarder av detta är oproportionerligt mycket.

Bättre om EU åläggs ett sparbeting på minst 100 miljarder och sedan en rejäl minskning varje år eller att Sverige  följer efter britterna…

13 thoughts on “Sveriges EU-avgift kan öka kraftigt – trots Löfvens löfte

  1. Är EU i behov av samma budget, som om UK vore kvar i EU, trots att de lämnat? Hur genomskinligt urbota dumt kan det inte låta? EU har tydligen krånglat till det så att alla länder blir skyldiga att betala avgifterna för de länder, som går ur? Varför kan man inte ha ett praktiskt samarbete, där var och en av länderna betalar sina egna kostnader? Ta ut hyra typ bostadshyra, per person som använder EU-byggnaderna och dess resurser. Det är nog dags för Sverige att lämna alla ineffektiva skatteslukande projekt och försöka ta ansvar för sina egna medborgare på ett mer jordnära sätt. 600 kr ökad pension, låter ihåligt och ostabilt t.ex. Pensionen skall vara garanterad med en indexreglerad nettosumma/månad t.ex. I nutid förslagsvis minst 10000 netto/månad. Det finns biståndspengar, som bör kunna användas för den värdigheten.

  2. Se till att EU lägger ned utvecklingen av s k EU-armén, så behövs inga höjningar! UK inbetalningar upphör, men det gör ju även en massa utgifter kopplade till UK – Eller hur!

    EU-kansliet har helt andra dolda planer för dessa höjningar.

  3. Kom ihåg att ca 100 000000000 just det 100 milijarder sek försvinner genom fusk korruption bedrägerier i EU…….

  4. Löftesbrytarspecialisten Löfvén kommer garanterat hitta på någon slingrig ursäkt och förklaring även för detta löftesbrott.
    Stor i orden liten på jorden bevisas alltför ofta när det gäller Löfvén.

    • Men har är ju sosse, och gör som sådan, dvs lovar runt och håller tunt.

  5. Vad ska vi med EU till?
    Den amerikanska ägaren av Hags som tillverkar lekredskap i Sverige fick bidrag av EU att flytta verksamheten till polen, många svenskar blev utan jobb.
    Volvo fick inte köpa Scania för EUs konkurrensmyndighet, men kineserna kan köpa biltillverkare som det passar dem i Europa.
    Tanken var att vi européer skulle slippa visa pass i EU. Miljontals araber och negrer behövde inte visa pass i Europa. Nu är vi helt översvämmade av dem.
    Nu måste vi svenskar visa pass när vi kommer hem från Danmark.
    Öppna ögonen, vi blir bara utnyttjade.
    Vi bör göra som britterna, gå ur EU.

  6. Eftersom svenska folket inte fått rösta om Lissabonfördraget är det hög tid att ordna en folkomröstning om detta. Att överlämna makten till främmande makt är både landsförräderi och grundlagsvidrigt och bör därför rendera livstids fängelse för Reinfeldt & Co.

Kommentera