Tre anhållna misstänkta för förberedelse till terrorbrott

TERRORISM. Tre personer har anhållits misstänkta för förberedelse till terroristbrott. Flera andra personer har hämtats till förhör. Säkerhetspolisen genomförde under måndagsmorgonen med stöd av Polismyndigheten insatser på flera platser i landet. Ingripanden gjordes i norra Sverige och i Stockholmsområdet.

Efter beslut av åklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål har tre personer anhållits misstänkta för förberedelse till terroristbrott.

Säkerhetspolisen har under en tid följt de misstänkta personerna. Till grund för detta ligger Säkerhetspolisens underrättelsearbete inom ramen för arbetet med kontraterrorism. Förberedelserna för det misstänkta brottet har pågått under en tid, men i nuläget finns inga indikationer på att ett attentat var planerat att ske under de närmaste dagarna.

Förundersökningen bedrivs av Säkerhetspolisen under ledning av åklagare. Det råder förundersökningssekretess i ärendet.

Terrorhotnivån i Sverige ligger oförändrat på en trea på en femgradig skala, vilket är ett förhöjt hot.

Säkerhetspolisen

9 thoughts on “Tre anhållna misstänkta för förberedelse till terrorbrott

 1. En timme innan tillslaget publicerar kommunisterna på slaskpressen att NMR är landets farligaste grupp, med bilder analyser och allt.

  Sen sker tillslaget mot terroristerna i Akalla. Inte fan visste man att NMR bodde i Akalla? Eller var det sedvaliga alluakbar terrorister? Svårt att veta eftersom inga bilder finns, men använder man uteslutningmetoden dvs om NMR pissar i kors då kablas det ut 24/7 och om det är sandn…. då är det ingen bild och håll käften artiklar.

 2. Undrar vad de nu söker gömma med en sådan spännande saga,till sina läsare ?
  Har det hänt något i är era närliggande orter under ”långhelgen” ?
  I mina har följande skett: ”Två män” trängde sig in i lägenhet och rånade och stal av värde vad som fanns.Vidare 14 bilar brände vid garagebrand i Eslöv.
  Inhemsk 50-åring rånad på sin mobil,när en ”obekant rånare” rusade ut ur buskarna,stal telefonen samt försvann.Men även zigenare har som vanligt varit i farten två greps när de stoppade ner stulna varor i kalsongerna.En skåpbil stoppades med stulna bussbatterier i Ängelholm.I Landskrona har på nytt en fyllo trillat i spadet,och räddats !.Plus ytterligare några tiotal mindre notiser typ brandhärdar,överfall och försök till stöld !!
  Dessa mina nyheter skapar ju inga stora rubriker men har drabbat oss som vuxit upp i landet,vilket ju inte som SÄPO`s, lär intresserar de godhjärtade.

 3. Verkar vara kopplingar till Uzbekistan enligt SVT o Expressen, Kanske det är Akilovs byggkompisar som också varit hos Özz Nujen på Gotland? Säpo kanske kan fråga svågern…….??

 4. Sniffar lite av några av Annie´s 30 miljoner pensions räddare, jag blir jätterädd och det skiter Feministregeringen, Alliansen , Jonas kommunister fullständigt i, PK verkar inte ha alla hästar hemma i stallet.

Kommentera