Tre anhållna misstänkta för förberedelse till terrorbrott


TERRORISM. Tre personer har anhållits misstänkta för förberedelse till terroristbrott. Flera andra personer har hämtats till förhör. Säkerhetspolisen genomförde under måndagsmorgonen med stöd av Polismyndigheten insatser på flera platser i landet. Ingripanden gjordes i norra Sverige och i Stockholmsområdet.

Efter beslut av åklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål har tre personer anhållits misstänkta för förberedelse till terroristbrott.

Säkerhetspolisen har under en tid följt de misstänkta personerna. Till grund för detta ligger Säkerhetspolisens underrättelsearbete inom ramen för arbetet med kontraterrorism. Förberedelserna för det misstänkta brottet har pågått under en tid, men i nuläget finns inga indikationer på att ett attentat var planerat att ske under de närmaste dagarna.

Förundersökningen bedrivs av Säkerhetspolisen under ledning av åklagare. Det råder förundersökningssekretess i ärendet.

Terrorhotnivån i Sverige ligger oförändrat på en trea på en femgradig skala, vilket är ett förhöjt hot.

Säkerhetspolisen


10 responses to “Tre anhållna misstänkta för förberedelse till terrorbrott

 • Tre landsmän till terroristen Akilov anhållna | Petterssons gör skillnad!

  […] Säkerhetspolisen meddelade tidigare idag att de anhållit tre personer misstänkta för förberedelse till […]

  Gilla

 • Jack

  Är det Özz som finansierar detta terrordåd också?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Och detta händer 2018 i Lövets trygga mångkulturella Sverige !
  Hur är det möjligt ?

  Gilla

 • Trump jr

  En timme innan tillslaget publicerar kommunisterna på slaskpressen att NMR är landets farligaste grupp, med bilder analyser och allt.

  Sen sker tillslaget mot terroristerna i Akalla. Inte fan visste man att NMR bodde i Akalla? Eller var det sedvaliga alluakbar terrorister? Svårt att veta eftersom inga bilder finns, men använder man uteslutningmetoden dvs om NMR pissar i kors då kablas det ut 24/7 och om det är sandn…. då är det ingen bild och håll käften artiklar.

  Gilla

 • Stenbock

  Undrar vad de nu söker gömma med en sådan spännande saga,till sina läsare ?
  Har det hänt något i är era närliggande orter under ”långhelgen” ?
  I mina har följande skett: ”Två män” trängde sig in i lägenhet och rånade och stal av värde vad som fanns.Vidare 14 bilar brände vid garagebrand i Eslöv.
  Inhemsk 50-åring rånad på sin mobil,när en ”obekant rånare” rusade ut ur buskarna,stal telefonen samt försvann.Men även zigenare har som vanligt varit i farten två greps när de stoppade ner stulna varor i kalsongerna.En skåpbil stoppades med stulna bussbatterier i Ängelholm.I Landskrona har på nytt en fyllo trillat i spadet,och räddats !.Plus ytterligare några tiotal mindre notiser typ brandhärdar,överfall och försök till stöld !!
  Dessa mina nyheter skapar ju inga stora rubriker men har drabbat oss som vuxit upp i landet,vilket ju inte som SÄPO`s, lär intresserar de godhjärtade.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Verkar vara kopplingar till Uzbekistan enligt SVT o Expressen, Kanske det är Akilovs byggkompisar som också varit hos Özz Nujen på Gotland? Säpo kanske kan fråga svågern…….??

  Gilla

 • Kenth Andersson

  De är snart släppta på fri fot !!!

  Gilla

 • Ståfräs

  Sniffar lite av några av Annie´s 30 miljoner pensions räddare, jag blir jätterädd och det skiter Feministregeringen, Alliansen , Jonas kommunister fullständigt i, PK verkar inte ha alla hästar hemma i stallet.

  Gilla

 • Nyhetssajten2

  ren bullsh^t news dvs fejknyhet, syftet är destabilisera och göra dig orolig.
  Eliten vill skapa kaos i Sverige och Europa för att sedan erbjuda totalitärstaten dvs ett nytt Sovjet

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: