Stäng

Varför utvisas inte brottslingar?

Ann Heberlein undrar vad som krävs för att utländska medborgare som begår grova brott ska utvisas efter avtjänat straff?

En rimlig fråga. Riktigt sant att utländska medborgare inte utvisas är det nu inte. Det finns fall när detta faktiskt sker, men fallen är givetvis för få.

Det talas ofta om rättssäkerhet och trygghet i dessa dagar. Lika ofta ifrågasätts viljan att trygga vårt land och göra Sverige till en rättssäker stat. Att Rakhmat Akilov och IKEA-mördaren kunde röra sig fritt på Sveriges gator är bara två i mängden av fall där rättssäkerheten havererat. Att allt fler känner sig otrygga när de vistas ute, visar att politiker och myndighetschefer misslyckats.

Ann Heberlein tar upp en rad fall där utländska medborgare våldtagit unga flickor och förstört deras liv och framtid. Fall där domstolarna avslagit yrkanden om utvisning. Varför?

Varför utvisas inte utländska medborgare som begått grova brott? Är det deras ålder som är avgörande? Beror det på att de hunnit skaffa sig en anknytning till Sverige? Är det rimligt att utländska medborgare som förstört andra människors liv ska kunna röra sig fritt på svenska gator och torg efter avtjänat straff?

Vill man i en rättssäker stat öka tryggheten, är utvisning en självklar påföljd. Begår du ett brott, har du medvetet försatt dig i en situation och den situationen bär du själv ansvar över. Att du hunnit skaffa dig en anknytning till Sverige, att du ”kan” råka illa ut i ditt hemland, att du räknas som barn eller ungdom, är alla faktorer som borde vara helt ointressanta. Ansvaret ligger på dig och ingen annan än dig.

”Den som begår ett brott som är så grovt att påföljden innebär fängelse bör utvisas. Exakt där bör vår gräns gå”

En självklarhet, men frågan är varför detta inte är självklart och vad som egentligen ligger bakom att utländska medborgare inte utvisas efter avtjänade fängelsestraff.

Ledarsidorna

25 reaktioner på “Varför utvisas inte brottslingar?

 1. Det är så här marxism-socialism-globalism fungerar i praktiken i Sverige.Regimen låter en ockupationsmakt av män från tredje världens värsta
  och våldsammaste dysfunktionella klankuturer med en satanisk kvinnosyn,enormt våldskapital,förakt/hat för demokrati,yttrandefrihet och kvinnors frihet och rättigheter.Det den totalitära och repressiva statsmakten inte personligen utför för egen hand låter de ockupationsmaktens inbjudna män utföra åt dem så enkelt och djävulskt vidrigt är det.En röst på sjukklöverligans partier är en röst för fortsatt landsomstörtande folkutbytespolitik med allt vansinne och ökande otrygghet ,eskalerande grov brottslighet som sjukklöverligan med alla deras lakejer bedriver.

  1. Det är en högst medveten och långvarig brottsvurmande politik som socialistregimen bedrivit/bedriver i Sverige.Importerade brottslingar skall skyddas och premieras på bästa sätt,att hundratusentals svenska brottsoffer får sina liv förstörda tycker uppenbarligen regimen är ett rimligt pris så länge de själva inte drabbas.Här måste man se sanningen i vitögat,bort med skygglappar och naivitet,se den fula ondskans rätta ansikte.

 2. De utvisas inte av den enkla anledningen att de är lönsamma för vissa kategorier i våra samhällen , några exempel, jurister, lärare, läkare, tandläkare, röstboskap för politiker, soc-personal, byråkrater, affärer, fastighetsägare som hyr ut till de som går på bidrag,tolkar,resebyråer…..ja listan kan göras mycket längre och jag tror att alltför många svenskar är nöjda med detta ?
  Fakturerna betalas av skattemedel, smidigt va ?

 3. Drygt 700 personer döms till utvisning varje år.
  Den som fått svenskt medborgarskap kan inte utvisas.
  Den som har familj och barn i Sverige brukar oftast inte utvisas.
  Och utvisning får inte ske om personen kan riskera livet i hemlandet.

  Det kanske finns fler skäl, jag känner bara till dessa.

  1. Mia:
   Om de inte finns lär de säkert finna ut nya sagor,för att få stanna och åtnjuta ett skönt bidrags-samhälle.
   God hjälp får de ju genom vänsterextrema packet ! Eller det har du missat ?

   1. Du verkar tro att man under en rättegång sitter och lyssnar på sagor innan man dömer den åtalade.Man har vissa regler att gå efter, varav jag skrev några eftersom artikeln gick ut på att Ann Heberlein frågade just efter dessa.

  2. Mia, ditt problem är som de flesta som inte röstar för att Sverige skall förbli Sverige . Ni tror att alla som kommer hit tänker som ni.. Alla har samma rättigheter, alla är lika, har samma moral, etik..
   Ni är bedragen att tro på att de flyr för sina liv, bedragen att tro att de inte ljuger om sin ålder och livshistoria , bedragen att tro att de vill integrera, bedragen att tro att de ser oss svenskar som deras vänner, särskilt blonda kvinnor…
   Ni är bedragen för ni saknar kunskap…
   De är de som är rasister mot allt som inte passar de..
   Personer som söker sig hit för att integrera visar sitt identitet,behov, följer svensk lagstiftning och anstränger sig för att anpassa och försöker inte omvandla Sverige för att inte bli kränkt av vårt sätt att leva..

   1. Som du kanske märkte så innehöll min kommentar några efterfrågade fakta och inget annat. !!

    Jag tycker verkligen inte att alla invandrare är lika som däremot de flesta tycks tro här.Precis lika usla allihop.

    Och varför kallar du mig för ni, jag tänker inte kollektivt jag tänker själv. Och att jag skulle tänka och tro det du räknar upp stämmer inte på en enda punkt.

   2. Mia.. Jag går efter dina kommentarer..
    Du är bedragen att tro de som kommer hit och utnyttjar välfärden, segregerar sig och vill att vi skall anpassa samhället efter deras doktrin tänker som du..

   3. Nej, alla tänker inte som jag, särskilt inte SD-sympatisörer.Så det räcker inte ens att man är uppväxt i samma land.

    Folk som kommer från så många olika länder med helt olika bakgrunder, ålder, kön, utbildning/analbetism och tidigare erfarfenheter är formade efter en annan tillvaro när de kommer hit.
    Majoriteten klarar nog av att integrera sig och skapa en ny tillvaro, men alla gör det inte.
    Och en del går det riktigt illa för, de som brukar hamna i de så kallade utanförskapsområdena.
    Nackdelen för både oss svenskar och de som kommit hit är att det kommit för många och det förstör för alla.

   4. Vad ingår i begreppet ”analbetism”, kan du utveckla och precisera det närmre.

   5. Mia, du läser men svarar som du inte förstår.

    Du går på lögner som alla inom 7klövern, du tror att
    SD är rasister,.Vi pratar om folk som inte VILL integrera sig, som begår brott utan att straffas (ljuger om ålder, att de inte kan åka hem osv.)som utnyttjar välfärden, får mer än någon annan svensk som arbetat och betalat skatt.. Det är inte rimligt att vi skall betala för bedragare medans våra äldre inte får mat…
    Vi behöver inte importera folk som orsakar bilbränder, gruppvåltäkt, attack mot brandkår och vårdpersonal, våld och narkotika försäljning vid skolan, agressiva dagisbarn som hotar med ”huvud i pålar”.. Etc
    Svara mig Mia.. Hur tänker en
    SD sympatisör?

  3. M.a.o. är det svårt att utvisa mördare, våldtäktsmän, åldringsrånare och annat slödder!
   Kan man stifta nya lagar åt ena hållet kan man stifta nya lagar åt andra hållet eller göra som regeringen och Centerpartiet. Strunta i lagarna.
   Oavsett kvarstår det egna ansvaret. Vill du stanna i Sverige är du laglydig. Annars skickar vi hem dig.

 4. frågan gällde ”varför utvisas inte brottslingar?”

  Svaret skitenkelt…Då skulle varje enstaka utvisning
  generera i att minst 7-8 arbetstillfällen i Sverige
  skulle komma att försvinna…

 5. Därför att Sverige är rädd om och vurmar för brottslingar som har ett högre människovärde i detta land än hederliga medborgare, så enkelt är det !
  Om man ser hur våra gamla och peronalen inom åldringsvården har det och ständigt genom besparingar förnedras av politikerna och jämför med hur dagens hånflinande dömda kriminella parasiter har det på Kriminalvårdens fina fullservade odisciplinerade hotell som får kosta hur mycket som helst och som patetiskt kallas för fängelser så förstår man varför de kriminellas paradis Sverige är fullt av brottslingar som hålls om ryggen av ohederliga makthavare kraschade domstolar och ett övrigt vänstervridet hycklande mångkulturälskande etablissemang.
  Efter snart 35 år som fångvaktare så vet man hur dagens fjolliga lekstuga innanför murarna fungerar, ett stort skämt precis som dagens övriga svenska samhälle.

 6. Som sagt, det var bättre förr. Enligt 1864 års strafflag kunde man förlora medborgerligt förtroende vilket medförde att man inte fick rösta. Fängelseinterner fick inte rösträtt förrän 1937.

  1. I usa förlorar du din rösträtt vid fängelsedom vilket resulterat att var fjärde svart man i kalifonien saknar rösträtt.
   Ingen större förlust.

 7. Kan kanske bli bättre om socialdemokraterna säger upp avtalet med Muslimska Brödraskapet, undertecknat 1999, om att de ska bidra till att islam införs i Sverige?

  – men fortsätt att rösta på socialdemokraterna – så blir det säkert bra!

 8. I USA har dömda ingen rösträtt. Inför vi detta i Sverige så ska ni se att framförallt Sossar, MP och C inser att man lika gärna kan utvisa sitt kriminella valboskap när de släpps ut. Först då lär det bli ändring.

  1. Går inte, det strider mot de mänskliga rättigheterna som Sveriges politiker alltid sätter i första rummet när det handlar om vissa utvalda stackars utsatta grupper, allså inte infödda äkta hederliga svenskar !!!!!!

 9. Nämndemän blir mitt svar på den frågan, inte så opartiska i dessa sammanhang. Dom ska se vad brottet dom gjort är för något, inte vad som kommer hända sen. Det har den som gjort brottet ställt till med själv, med automatisk utvisning på livstid så kommer många brott sjunka drastiskt.
  Och till sådana som återvänder, så hyr man in några rum i ryska fängelser och skickar dit dom direkt ett halvår eller ett år. En liten kostnad en stund, sen försvinner den kostnaden när ryktet börjar gå.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: