Stäng

SD kan stoppa amnestilagen för ensamkommande med hjälp av några i Alliansen

INVANDRING. I tisdags meddelade C-ledaren Annie Lööf att partiet avser rösta ja till regeringens proposition om att ge en ny chans till 9.000 “ensamkommande flyktingbarn” att stanna i Sverige trots avslagen asylansökan på grund av avsaknad av asylskäl.

Än slank han hit, än slank han dit, än slank han ner i diket…

Sverigedemokraterna reagerade kraftigt och kallade Centerpartiets beslut för “absurt”.

I onsdags gjorde SD klart att man avser begära att regeringens kontroversiella proposition skickas en vända till riksdagens konstitutionsutskott innan ett slutgiltigt beslut klubbas igenom.

Detta gör man för att få till en granskning om lagförslaget följer reglerna för hur ett förslag ska beredas och utformas.

Sverigedemokraterna motiverar begäran bland annat med Lagrådets starka kritik mot förslaget som gick ut på att gränsen i och med detta har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas.

Det krävs minst att en tredjedel av riksdagens ledamöter röstar för SD:s förslag för att förslaget ska skickas tillbaka. SD:s och M:s räcker men många Liberaler, Kristdemokrater och några Centerpartister har varit mycket kritiska så törs några ledamöter gå mot partiledningen så kan det ordna sig, i varje fall tillfälligt och kanske tills vi haft val.

 

Paula Bieler, migrationspolitisk talesperson för SD, kommenterar: – Det står sedan tidigare klart att förslaget i sak urholkar asylreglerna genom att belöna vuxna individer som saknar skyddsskäl och struntat i avslagsbeslut, dessutom till höga kostnader. Till och med Centerpartiet påtalar att förslaget är dåligt utformat, men vill ändå stödja det, vilket är oförsvarligt.

– Till detta kommer att det inte ens är säkert att regeringen får lägga fram förslaget på detta sätt, eftersom det finns tydliga regler gällande hur ett extra ändringsförslag i budgetar får presenteras. Vi har därför krävt att KU ser över hela ärendets beredning, och ser det som självklart att begära en återförvisning för ytterligare beredning innan beslutet fattas.

-Pettersson undrar om Björklund (L) och Kristersson (M) törs tänka förnuftigt eller om de tänker stanna i sandlådan och rösta ned SD:s förslag även om de håller med.

Twitter

6 reaktioner på “SD kan stoppa amnestilagen för ensamkommande med hjälp av några i Alliansen

 1. Dom flesta partierna och deras medlemmar kalla oss som kritiserar en del beslut som dom driver igenom här på bloggen och även andra intressanta bloggar..För HATARNA på nätet RASISTER NAZIST islamofober och GUD vet allt som dom hittar på. Men nu ställer jag mig frågan vem är den egentliga svenska HATARE och då med tanke på att afghanska män som fått sin ansökan avslagen BÅDE 1,2,och 3 GÅNGER ska ändå få uppehålls tillstånd i Sverige och dom är ca; 9000 stycken.
  SÅ SÄG MIG VEM SOM ÄR DEN ABSOLUT STÖRSTA HATARE I SVERIGE OCH DÅ MENAR JAG DETTA BESLUT KOMMER DRABBA VÄLFÄRDSSAMHÄLLE ÄN MERA VILKET INNEBÄR ATT VARJE SVENSK KOMMER FÅ DRA NER PÅ SINA RÄTTIGHETER SOM VI ANNARS JOBBAR HÅRT FÖR ATT FÅ. UTAN NU SKA DOM PENGARNA GÅR TILL ALLA DESSA AFGHANSKA MÄN ISTÄLLET. FÖR DET ANSER REGERINGEN MED CENTERPARTIET SOM STÖD ATT VI VANLIGA SVENSKA MÅSTE VISA MEDMÄNSKLIGHET TILL DENNA GRUPPEN.
  DETTA KAN INGET ANNAT ÄN KALLAS FÖR HAT HAT MERA HAT. OM SVERIGES BEFOLKNING HAFT NÅGOT ATT SÄGA TILL OM SÅ KAN JAG UPPLYSA ER OM ATT 80% AV SVENSKA HADE UTAN TVEKAN SAGT NEJ DIREKT. MEN SOM SAGT NU BLIR MAJORITET SOM VANLIGT ÖVERKÖRDA AV EN LITEN MINORITET.

  SÅ HUR KAN NÅGON MÄNNISKA INTE FATTA ATT DET FINNS MÅNGA HÄR I SVERIGE SOM BÖRJAR TAPPA TÅLAMODET GENTEMOT POLITIKERNA I SVERIGE OCH KÄNNER ÄN VÄLDIGT STOR ILSKA OCH DET ÄNDA SÄTTET ATT FÅ KOMMA TILL TALS ÄR JUST HÄR PÅ NÄTET.

 2. Den patetiska och sjukligt mytomaniska Alliansen som sitter i regeringens och Vänsterpartiets knä stödjer ju aldrig SD, det borde ju alla veta vid det här laget !

 3. Ska bli spännande att följa omröstningen. Vågar M + KD att rösta på en nej-linje tillsammans med SD eller ska dom göra en ko vändning och låta S + V + Mp + C få igenom en lag som kommer att kosta. Mitt tips är att Alliansen lägger ner rösterna för att inte kallas SD kramare i pressen.

 4. Moderaterna sätter nu sin trovärdighet på spel. Ställer man sig på SD:s sida här, vinner man i trovärdighet. Gör man det inte, är trovärdigheten som bortblåst och det lär visa sig i september.

 5. Media verkar inte ha förstått Paulas invändningar…. de tror att utskotten bara ska rösta om 9000-frågan, medan det hela handlar om att proppen tillkommit på olagliga grunder, och det är DET man vill få undersökt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: