Donald Trump förtjänar beröm

UTRIKES. Hur man än ser på det så förtjänar Donald Trump ära för upptiningen i relationen mellan Nord- och Sydkorea, skriver CNN:s Stephen Collinson i en analys efter gårdagens toppmöte mellan ledarna för de två länderna.

Faktum är att Trumps administration har lyckats införa de hårdaste sanktionerna mot Nordkorea någonsin och fått Kina att sätta högre press på Nordkorea än vad landet gjort tidigare, skriver Collinson.

New York Times David Sanger skriver att Trump uppvisat mer energi i sina försök att konfrontera Nordkorea än vad hans företrädare Barack Obama gjorde.

CNN och NYT är båda vänstermedia med amerikanska mått.

 

-Pettersson säger att Donald Trumps bristande diplomati kanske är en fördel. Klarspråk behövs ibland.

Visserligen är det alldeles för tidigt att hoppas på något ännu, men Trump har kommit längre än vad någon president gjort före honom med Nordkorea.

Minns att det svenska etablissemangets idol Barack Obama lovade en massa som han inte höll. Obama lovade stänga Guantánamofängelset, den är fortfarande öppen. Obama lovade avsluta USA:s krig, när han tillträdde var landet indraget i fyra krig, när han avgick efter åtta år var USA indraget i sju krig. För det fick Barack Obama fredspriset.

Trump har lovat bygga en mur mot Mexiko men har inte gjort det ännu. Barack Obama förstärkte gränsskyddet och kastade ut fler illegala invandrare än vad Trump ens funderat på…

14 thoughts on “Donald Trump förtjänar beröm

 1. Trump satte hårt mot hårt, och little rocketman mjuknade. Välbeprövat åtgärd mot galningar. Han har fått förhandlingar igång mellan staterna i Korea, det är mer än någon annan amerikansk president lyckats med,

 2. Donald uppfyller kraven på ett lands ledare . Den ende som kan rädda Europa från muslimmördare. Rösta SD !

 3. Funny! Jag tänkte samma, just idag, dessutom sa jag till mig själv, fa´n vet om han inte får Nobels Fredspris för detta….Trump, en stor man och ledare till skillnad mot vad Sverige hålls med.

 4. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Hoppas att Public service någon gång lär sig att Donald Trump kanske är mer till fördel för USA än vad de själva anser. SVT bör framöver vara mer neutrala i sin nyhetsförmedling.

  • Men blir inte SVT ledsna om Nordkorea faller till föga och lämnar kommunismen? SVT gillar ju kommunism och allt som är till väster, helst vänster om vänster.

 5. Svenska journalister, och politiker, liknar mest individer vilka sålt smöret och tappat pengarna och det gör tydligen mycket ont att erkänna att allt de förutspådde har gått käpprätt åt h-e!
  ”The Donald” kommer att gå till historien som en President vilken fick saker och ting uträttade i stället för en President som bara snackar skit och får ingenting uträttat!

 6. Kanske ett buffligt yttre men säkert blir Trumps insats uppvärderad i efterhand på samma sätt som Reagans.

 7. Kanske ett buffligt yttre men säkert blir Trumps insats uppvärderad i efterhand på samma sätt som Reagans.

 8. Det var skitstöveln Nixon som åkte till Kina och mjukade upp förbindelserna. Nu är skitstöveln Trump på väg att besöka Nordkorea. Stundom är det nog bra med skitstövlar i stället för syltryggar.

 9. Det finns inte en chans att svensk vänstermedia skulle ha något gott att säga om Trump.

  Även om han skulle få slut på alla krig och förföljelser på jorden, så har han ändå gjort fel.

  Han är smidig som en elefant i en porslinbutik, men han lyckas med saker!

  • Reagan som dåtidens etablissemang dömde ut som en pajas och B-skådespelare blev omvald och sätt i 8 år, Trump siktar på samma mål och det kommer han att lyckas med demokraterna har idag ingen trovärdig motkandidat bara Oprah Winfrey !!!!!

Kommentera