Jan Norberg: Lika illa i Sverige som i Polen gällande nepotism och korruption i rättsväsendet

RÄTTSVÄSENDE. EU och inte minst Sverige har varit upprörda över principerna för hur Polen tillsätter tjänster inom rättsväsendet. För att förstå hur Polen nu försöker göra upp med sitt kommunistiska förflutna behöver man känna till historien och det verkar inte många ha bemödat sig om att ta reda på, allra minst Franz Timmerman som är ansvarig inom EU.

När Polen var kommunistiskt så tillsattes rättstjänare på livstid helt utifrån sin lojalitet med den kommunistiska regimen. Det var inte heller ovanligt att rättstjänare lät utse sina efterträdare i enlighet med nepotism och genomkorrupta förfaranden. Så länge den obrottsliga lojaliteten till den kommunistiska regimen bestod så kunde regimen känna sig säker på att även rättsväsendet bestraffade oliktänkande enligt påbjuden kommunistisk doktrin.

När Polen nu försöker göra upp med denna cancersvulst i samhället ställer sig EU på bakbenen och protesterar, anklagelserna och de otillbörliga hoten mot Polen har eskalerat under lång tid. Allt för att vänsterinflytandet över rättsväsendet skall bestå.

Principen att rättsväsendet skall vara opolitiskt och stå över partipolitiken är en veritabel illusion i alla länder så länge det är sittande regeringar som utser dessa rättstjänare. Om vi tar Sverige som exempel så utser Regeringen dessa rättstjänare i särskilda beslut.

Det är otvivelaktigt så att den svenska rättssäkerheten sedan många årtionden är satt på undantag och att rättsväsendet lojalt följer minsta vink från dem vilka utsett dem, dvs politiker i sittande regeringar. Man sågar inte av den gren man sitter på.

Självgodheten känner inga gränser inom svenskt rättsväsende då man stolt påstår att man i sin oväld står ovanför svenska politikers påverkan.

Läs vidare på Jan Norbergs debattartikel… 

-Pettersson säger att Jan Norberg har rätt, anmälningar mot vänsterextrema AFA läggs ned omedelbart medan det finns oändliga resurser till utredningar av så kallade ”högerextremister”…

Polisen har resurser att utreda eventuell bildstöld av Pettersson medan mordhot mot mig läggs ned omedelbart.

Rättsväsendet är politiskt…

11 thoughts on “Jan Norberg: Lika illa i Sverige som i Polen gällande nepotism och korruption i rättsväsendet

 1. Sverige ska inte gnälla över andras rättssystem när det utdöms rent ut sagt löjliga domar för grova övergrepp som gruppvåldtäkter o våldtäkter.
  Det är en skam för landet, och en grov förolämpning av offren med löjliga straff som utdöms här. Inte någon annan stans kommer man undan med att knacka ner gamla rullatorförsedda människor så att dom får men för resten av livet, och sen kan gärningsmännen sitta och hånflina offret rakt upp i ansiktet vid rättegången. Straff samhällstjänst???? Att bara påstå att vi har ett rättssystem är en förolämpning.

 2. Polen är ett utmärkt exempel hur kommunismen gör att hela samhället stagnerar, håglösheten griper in, precis allt förfaller utom propagandan . Den som reser till Polen idag kommer till ett modernt land där det mesta går framåt. Har man sett polen på kommunisttiden vilket jag har, och kommer dit idag och ser hur allt rustas upp och sköts har man svårt att förstå att här hemma flänger det runt vilsna dårar och ropar efter kommunism, det värsta dödgrävarsystem som bara har sitt like i den lika människofientliga religionen Islam. Det som hänt i Polen är att man kom
  ifrån kommunismen.

 3. Säkert finns en likhet. Jag har länge förvånat mig över utfallen i de svenska domstolarna.
  Är det någon, som påverkar dem? Vi ser ju mer eller mindre dagligen, hur grova brottslingar från Mena-länderna kommer undan med ynkligt låga straff och ingen utvisning. Vad är regeringens mål med att samla på sig en massa kriminella i vårt land?
  Pågar få år har Sverige gått från att ha varit ett av de säkraste länderna på jorden toll att bli ett av de värsta med tanke på kriminalitet och folkets säkerhet.
  För detta kan vi, som alla vet, tacka både Reinfeldt och Löfven.

 4. Vi är många som insett att Sverige inte lever upp till definitionen på en modern västeuropeisk rättsstat. Jag började intressera mig då djurrättsaktivisterna gick fria trots total dokumentation. Mordhoten, misshandeln, inbrotten, terrorn mot familjemedlemmar för djurbönder-allt detta mörklades. Jag ser då att det är ett återkommande tema och att döma gängvåldtäktsmän till skyddstillsyn understryker rättsosäkerheten för landets medborgare.
  Du döms inte i en domstol med rätt till advokat utan i en förvaltningsrätt! Där dömer de i de allra flesta fall till tjänstemännens fördel. De granskar om det gått rätt till rent formellt men inte själva sakfrågan! Det är helt utanför alla principer om att du är oskyldig och en åklagare ska bevisa om du begått brott, inte du som ska bevisa att du är oskyldig. Då måste du ha en kamera med dig och filma 24 timmar per dygn-eller att som i litteraturen att staten har en inbyggd kamera i TV skärmen. Storebror ser dig.

 5. Så sant, så sant, svenskt rättsväsende(inkl polisväsende) är DDR-kommunistinspirerat till max. Kan intyga detta då jag har egna erfarenheter efter att blivit utsatt för mordförsök(år 2000).
  Åklagaren i Kalmar Tingsrätt Olof Löngren(numera pensionerad) meddelar efter 8 mån utredning att han inte anser att något brott har blivit begånget, detta trots rättsmedicinskt intyg på 1,5 A4-sida plus foton och vittnen. Jag kan även intyga att den läkare som utförde den andra(2) efterkommande(2 dagar senare) rättsmedicinska undersökningen gömde undan 12 av 14 tagna bilder på de skador jag fått. Läkaren i fråga är fullblodsafrikan. Han undanhöll bla de bilder som visade strypgrepp på min hals.

  SVERIGE SOM EN PÅSTÅDD DEMOKRATISKT RÄTTSSTAT ÄR EN ENORM BLUFF, ETT FALSARIUM I FULL JÄMFÖRELSE MED DDR, SOVJET OCH ÖVRIGA TIDIGARE OCH EXISTERANDE DIKTATURER.

 6. Man har märkt redan på 80-talet hur rättsvårdande myndigheter mer och mer började få en vänster vinkling på beslut. Det har givetvis ökat under åren och om nån skulle göra en opolitisk undersökning skulle den helt säkert visa på domslut fått en mer socialistisk och vänster vriden utfall.
  Mina egna erfarenheter på rättsfall angående skog och mark, har utfallit på att privat ägande inte har nån sorts rättssäkerhet i Sverige. Det är bara en chimär att du äger t.ex mark. Det är mer den allmänna opinionen och förda politiken, som styr domslut, numer i stor utsträckning. Det är inget skydd att du äger mark och har lagfart och betalat för marken, nån som tycker sig ha bättre rätt till den, kan genom Lantmäteriet eller kommunen och länsstyrelsen, tillskansa den, ofta för en spottstyver, ibland utan betalning. Eftersom mark i större utsträckning är begärligare för ett antal profitörer, så drabbas markägare i större utsträckning än andra.
  En vinkling som på gått under så många år, blir en normalitet.

  • Just i sådana fall som du nämner var DDR ännu så länge ett steg före oss.. De beslagtog marker och egendom från privata,och omsatte dessa i jordbruks-kolchoser.Enskilda företag omvandlades till gemensam statlig egendom (HG).Dit har vi ännu inte kommit men som jag brukar skriva, ”vad som inte,är kan varda” !

 7. Det är värre än så, ”vi” har agendasättande ”djurister”. Hög tid att reformera rättsväsendet.

  • Argus:
   Jo tror mig kunna bedöma de två socialistiska ländernas rättssystem,dels som nabo dels från insidan,(som besökare i DDR)sedan början av 70-talet fram till deras slut.
   Har skrivit det åtskilliga gånger förr,Absurdistan har sedan länge passerat detta gamla kommunistland i allt som är jämförbart.
   T.ex.”vårt” rättssystem är som några skrivit,sedan länge vänsterstyrt och om plats funnits,skulle sådana som vi besökare hos Pettersson suttit bak galler.
   Bedrägeriet från styrande klicken.Censur av media med utfrysning av oliktänkande,och slutligen en penningpolitik som långsamt men säkert ställer vår befolkning på bar backe.Enda påtagliga skillnaden tycks vara att DDR stängde in sina medborgare,medan f.d. Sverige helst ser att urbefolkningen försvinner,och ersättes av niggrar.,araber och andra exoter.

Kommentera