Stäng

Slukhål slukar miljoner

EKONOMI/SKATTER. Förra året uppstod ett stort slukhål på Johan Banérs gata i Helsingborg. Att reparera ledningen som ligger bakom hålet har hittills kostat sex miljoner kronor. Och åtgärderna har ännu inte avslutats, rapporterar P4 Malmöhus.

Det var en gammal spillvattenkammare som hade rasat ihop när slukhålet uppstod i november i fjol.

– Ett par personbilar hade lätt kunnat få plats där nere, säger Jan Nilsson, projektingenjör vid Nordvästra Skånes vatten och avlopp, till radion.

Spillvattenkammaren låg sju meter under marken och efter kollapsen hölls gatan uppe av en och en halv decimeter asfalt.

-Pettersson säger att det är inget att gnälla över. Helsingborg har ett slukhål,  Malmö är ett slukhål som kastar 15 miljoner om dagen för övriga Sverige…

5 reaktioner på “Slukhål slukar miljoner

  1. Slukhål är oönskade, men i Malmös fall är de tillverkade med iver och ambition av oönskade politiker. Det är obegripligt hur dessa politiker kan bli framröstade och få hänga kvar med sitt omåttliga slöseri. Möjligen är väljarna likadana kanske? Jag tycker kommunernas utjämningsbidrag är en ful orättvisa i Sverige och skulle bara få gälla vid engångstillfällen vid risk för annan fara, svält eller nöd. Kommunerna, som årligen går back måste få krav på sig att åtgärda sitt bristande ansvar med lån i så fall. De, som slösar bort sina resurser måste få känna av sitt eget slöseri för att motiveras åtgärda det gissar jag.

  2. Detta var ett visuellt slukhål,och inget att göra stora affärer av..
    6 miljoner är ju småpengar,sett mot vad de bosatta,och besökande får punga ut med i form av dagliga brott och vandalism. Det finns tusentals slukhål,som orsakar enorma kostnader dagligen i Helsingborg och kringliggande orter !
    Men så styres också Kommunen av en egotrippad M-skitstövel,vid namn Danielsson,gemensamt med de Gröna kommunisterna.Deras sista förslag är att avskärma det som kallas ”stadskärnan”,till ett naturskyddsområde !!!
    Storhetsvansinnet har nått nya höjder… 🙁

Kommentera

%d bloggare gillar detta: