Stäng

SVT:s Faktakollen faktagranskar makthavarna

VALET 2018. LO har i sin valfilm tagit fasta på Alliansens förslag om sänkta ingångslöner för vissa grupper, nyanlända och unga under 23 år utan utbildning. Det innebär inte att alla som redan i dag har ett fastjobb kommer att få sänkt lön. Det är faktiskt helt fel.

På onsdagsmorgonen var Fredrik Laurin och Jenny Küttim från SVT:s Faktakollen med i Morgonstudion och pratade om granskningar av påståenden som kommer att göra under valrörelsen. I redaktionen ingår även Johan Wicklén och Linnea Carlén.

Faktakollarna ingår i satsningen Faktiskt.se som är samarbete mellan flera nyhetsredaktioner. På den gemensam sajten kommer man kunna följa alla faktakollar.

Två av de första faktagranskningarna rör LO:s uppmärksammade valfilm och gäller påstådda förändringar i arbetsrätten. ”Kommer lönerna att sänkas” med en alliansregering och innebär Moderaternas politik att man blir ”provanställd på livstid”?

-Pettersson säger att Faktakollen av LO är ingen nyhet. Att LO ljuger och vinklar har alternativa medier rapporterat länge. Jag undrar mer vem som Faktakontrollerar SVT…

Nedanstående diagram från 2013.

10 reaktioner på “SVT:s Faktakollen faktagranskar makthavarna

 1. Finland har testat en betalning på €560 (SEK 5822) i månaden till 2.000 arbetslösa finländare.
  De Gröna, Centern, libertarianer och vänstern stödde programmet.
  Facken, sossarna och konservativa var emot.
  – National Review säger nu att försöket ska upphöra.
  Olli Kangas, som ledde försöket, säger att det inte fick arbets-lusten att öka. Arbete skulle ju fått stopp på de bidrag man fått.
  https://www.nationalreview.com/corner/arizona-shows-how-to-combat-the-administrative-state/

 2. Gissar att några av er såg Anna Wahlgren igår på TV. Världens lyckligaste folk alltså vi äter mest psykofarmaka i världen? Våra barn har alla tänkbara diagnoser o äter amfetamin. Hemmafruarna skulle ut o slippa bli isolerade. Nu kan en äldre människa ligga död i ett höghus utan att någon märker det. Vi skiljer oss som aldrig förr. Vi tror att statusprylar typ husbilar är lyckan o därför skuldsätter vi oss upp över öronen. Blir vi lyckligare? Vi har knappt tid att prata med våra grannar längre. Dagis skulle göra alla lyckliga. Men blev det så? Pedofiler jobbar där o personal fattas. Det saknas även platser. Nej det S-märkta folkhemmet håller på att krackelera.

 3. S och LO verkar desperata nu. Att ljuga brukar inte löna sig o det gör det inte med denna lögn heller. Sen vill dom bilda regering med ”lögnarna” alltså C o L. Jag tror inte det lyckats. Men OM så räcker inte det på långa vägar till någon majoritet. SD-M-KD kan bli lika stort eller större. Skulle C hoppa i säng med S tror jag M kan göra det med SD. DÖ lever annars i praktiken. 40-40-20 är läget för dagen. Åker något parti ur. Jag TROR Mp gör det. 2 miljoner dieselbils ägare röstar nog inte Mp. Inte heller folk som bor utanför Fjollträsk. Sen visst ligger KD o L risigt till men jag TROR dom klarar sig. EbbaBert fixar KD. Dom får min röst. Jag har röstat på nästan alla partier genom åren men aldrig på KD. MIN fråga över alla andra är psykvården. Här har jag stöd av världens ledande forskare så den kommer när tiden är mogen. Men fan så känslig sanningen är inom detta. Faktakollen behövs verkligen. Personligen märker jag ingen skillnad om S eller M styr landet. Då är jag ändå rätt fattig. S är numera HYCKLARE!

  1. Och Roland Karlsson! Inte blir det bättre om KD styr Sverige.Kanske om Bert Karlsson var partiledare,men inte med denna falska Ebba Busch Thoor. En liten Annie Lööf i miniformat.
   Skulle aldrig ge någon i denna 7-klöver en röst. Falska ormar hela högen.

 4. Något som retar mig fruktansvärt är att den
  tillgjorda och sturska Afghanskan som tycks ha fritt tillträde i
  SVT s alla nyhetsprogram? Varför då? Vad består hennes
  prestationer av ? har Svenska folket på något sett begärt
  att få höra hennes åsikter över alla händelser som sker här
  i landet?? Hade hon inte gjort mer nytta ifall hon var kvar i
  Afghanistan och kämpade för kvinnornas obefintliga rättigheter??

  1. Man presenterar denna vidriga varelse som prisbelönt också.Det är en farlig människa i ett land som är så lättpåverkat.Hon ska ut direkt
   innan hon inbillar denna sjuka regering något.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: