Gazabor protesterar mot protesterna vid gränsen


MELLANÖSTERN. I Gaza hörs allt mer kritik mot demonstrationerna och protesterna vid gränsen mot Israel. De ursprungliga initiativtagarna till manifestationen anser att tillställningen kapats av Hamas som styr Gazaremsan.

Hamas anklagas för att uppmana ungdomar att trotsa israeliska varningar och ta sig nära stängslet för att elda bildäck och kasta sten.

– De har kapat ”återvändaremarschen” och den har inte längre något att göra med vår rätt att återvända till områden vi tvingades överge 1948. Det skulle vara fredliga aktiviteter, istället hör vi uppmaningar till våld.

Abdallah Abu Sharsh är lärare, poet och fri tänkare. Han har gripits sex gånger av Hamas men kritiserar också islamisternas ärkefiende Fatah.

Nu uppmanar han ungdomar att sluta riskera sina liv, att inte kasta sten och ta sig mot gränsstängslet.

 • Han kritiserar Hamas för att i sina moskéer uppmana ungdomar till våld.
 • Han berättar att det i moskéer också i predikningar uppmanas till att ta sig till ända ner till stängslet och försöka ta sig in i Israel.
 • En imam har sagt att de som inte försöker bryta belägringen inte har rätt att kalla sig palestinier och är förrädare.

Vid demonstrationsplatserna finns tält, serveringar och lekplatser på behörigt avstånd från gränsstängslet.

De flesta som demonstrerar kommer dit för att delta i festliga aktiviteter som sång, dans, tal och picknick. Men ett antal ungdomar tar sig mot stängslet, bränner bildäck och kastar sten.

Sveriges Radio

-Pettersson säger att Yamen Hamad verkar säga samma sak som den israeliska regeringen och militären, alltså att det är terrorister som försöker ta sig in i Israel, till skillnad från SVT med flera där det låter som israelerna skjuter oskyldiga människor.

Fortfarande har inte svenska medier kommenterat de drakar målade med hakkors och försedda med brandbomber som skickades mot Israel från Gaza, medierna kommenterar heller inte att leveranser av förnödenheter fortsätter med tusentals lastbilar från Israel varje vecka…

 


One response to “Gazabor protesterar mot protesterna vid gränsen

 • Tony

  Det märkliga med Araber är att förstöra där det råder ordning ,
  varför inte pröva på det motsatta, att försköna där det råder
  oordning?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: