Stäng

Censuren breder ut sig och journalisterna är tysta

CENSUR & MEDIA. I minst tio år har svensk press beklagat sig över censur på nätet, att det fria ordet kvävts och att oliktänkande tystats på Internet i länder som Kina, Ryssland, Turkiet, Egypten, Tunisien, Saudiarabien och många fler. 

En av de ledande tidningarna mot censur i andra länder har varit Expressen, men många andra har varit kritiska till den odemokratiska censuren.

Nu är det andra tider, nyligen tystades det makt- och mediegranskande journalistnätverket Granskning Sverige och fick se flera års redaktionellt material och arbete utraderat. Samhällsnytt har blivit från att tjäna pengar genom Google på annonser och Petterssons blogg har raderats från Facebook.

Bakom denna censur ligger bland annat Expressen, DN med flera medier som påverkar nätbolag och regeringen att införa censur utan annan motivering än att det är oönskat. Det förekommer inga polisutredningar, inga åklagare,  domstolsbeslut eller öppna motiveringar. Det man inte gillar försöker man tysta.

Sverige har blivit som diktaturerna, det fria ordet och de oliktänkande förföljs och journalisterna är tysta.

”Det är synd att 99 % odugliga journalisterna skall fördärva förtroendet för en hel yrkeskår” Okänd

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

30 reaktioner på “Censuren breder ut sig och journalisterna är tysta

   1. Petterssons
    Jag vet vad ni gör och det är storartat, jag menar massmedia som inte vi men de andra läser och ser !

 1. ”Google stryper all reklam på Samhällsnytt – på grund av politiskt innehåll.
  *Alla politiska åsikter och spridande av dem har mycket starkt skydd i lagar och konventioner stiftat.

  ”De största IT-jättarna kallades till möte på regeringskansliet, Morgan Johansson och Peter Eriksson var mycket tydliga mot nätjättarna,,,,,,”
  *Är av Morgan Johansson och Peter Eriksson, ministermissbruk!

  Av staten ekonomiskt sponsrade inbjudna Tidningsutgivarna med erbjudande att bidra till ökad kunskap om mörkerkrafter,,,,,,”.
  * Är i strid mot ett stort antal lagar och konventioner.

 2. Med kväljningar i halsen ögnade jag igenom Expressen på nätet,
  för att se om dom Skrivit något om när deras så kallade ” krönikör”
  Özz Nyjen gjorde bort sig hos uppdrag granskning igår, men icke,
  men sådan tidning sådan krönikör, när han likt en papegoja
  upprepar gång på gång att han inte har ansvar för att det betalats
  svart lön till terroristen Akilov, därför att han själv inte haft hand
  om det? Är han delägare till fastigheten ,är han även ansvarig
  för hur ekonomin sköts.

 3. Pettersson, kan man se det så här? De privatägda medierna har bildat kartell, där de inte tillåter andra media att sälja sin handelsvara nyheter.
  När fler företag går tillsammans för att utesluta konkurenter på samma arena, kallas det kartellbildning.

  Hämtat från konkurrensverket:

  Karteller utgör en allvarlig överträdelse av konkurrensreglerna. Om konkurrenter kommer överens om hur de ska agera gentemot sina kunder sätts konkurrensen på marknaden ur spel. Karteller leder till högre priser och sämre produktutbud, till skada för konkurrensen, konsumenterna och samhällsekonomin

  När ska vi göra en anmälan till konkurrensverket?

  1. Pettersson har raderat många av BjörnLarssons kommentarer.

   Att skriva ”Sluta ljuga, ditt borgerliga sosseäckel!” och andra ord är knappast vårdat språk och eftersom det inte är en engångsföreteelse så…

   //Pettersson

   1. Tappar tålamodet gör jag också, men invektiv mot andra på en sajt gör mig bara illa. Jag tappar lusten att läsa hat och hån.

 4. Skulle inte förvåna mig, att nästa steg blir att regeringen ger sig på de stora matinköparna, ICA , COOP, o.s.v. och förbjuder dom att sälja viktiga livsmedel!? för på så sätt kunna svälta ut den Svenska befolkningen?

 5. Om man äntligen tillåter sig att fatta det ’ofattbara’, så ser man klart: Socialdemokratin och kommunismen har samma mål – först proletariatets diktatur och sedan det klasslösa samhället.

  Om vi börjar med det ’klasslösa samhället’, så är det förstås långt ifrån tänkt att det skall vara klasslöst. Det samhället kommer att styras av bank- och industriägarna. Alla andra kommer att vara egendoms- och rättslösa, helt utlämnade till elitens nycker och infall. Alltså ett slags feodalt samhälle, men extremt mycket värre. (Om ni noterar att Hitlertyskland avskaffade alla samhällsklasser, så inser ni vilket samhälle det blir.)

  ’Proletariatets diktatur’ är ju naturligtvis också ett (dåligt) skämt. Där ligger all makt hos partifunktionärerna, som hela tiden kan skylla sina övergrepp på det makt- och egendomslösa proletariatet. Där skiljer sig sossar och kommunister åt: Kommunisterna är fullblodssatanister, som njuter av att döda och lemlästa så många som möjligt. Socialdemokraterna krossar sina motståndare genom censur och skatter.

  Men det västerländska samhället, och dess marsch mot New World Order, har ytterligare en aktör: Anarko-liberalismen. Den franska revolutionen var en anarko-liberal kupp 1789. Man kan säga att anarkismen är den blodiga varianten, medan liberalismen fungerar genom kapitalets frihet att roffa åt sig – alltmedan folkflertalet sakta bryts ned genom fattigdom och perversiteter.

  När det gäller det moraliska förfallet har media en stor uppgift i det liberala samhället. I Sverige har slaskpressen – Expesten och Aftonblajet – haft en framträdande roll att förföra populasen, medan Dagens Naturvidrigheter inriktat sig på att pervertera intellektuella. Media-, nöjes- och porr-industrin har ju förstås alltid haft den ledande rollen.

  Se där har vi, kort sammanfattat, hela komplotten – fram till Internet, vill säga. Med Internet vreds makten ur händerna på media-eliten. Helt plötsligt kunde alla tystade människor få en megafon, som kan nå hela världen. Helt plötsligt fick SANNINGEN ett medium.

  Men den ekonomiska och politiska makten ligger fortfarande kvar hos (de anarkistiska, liberalistiska, socialistiska och kommunistiska) förtryckarna. Nu håller de på att samla sina styrkor, för att strypa det fria ordet även på Internet.

  Det fascistiska feodal-samhället – som alla ovanstående ideologier strävar mot – kastar nu av sig den frihetliga och demokratiska förklädnaden. Nu visar det sin rätta natur.

 6. Efter censurmötet med regeringen: Google stryper all reklam på Samhällsnytt – på grund av “politiskt innehåll”

  De största IT-jättarna – däribland Google, Youtube, Facebook och Twitter – kallades till ett möte på regeringskansliet med ämnet ”Olagligt och skadligt innehåll” på nätet och hur man gör för att ta bort det.

  Expressens chefredaktör Thomas Matsson deltog också i mötet. Senare sa han i en intervju till sin egen tidning:

  – Det här var ett konstruktivt möte: Morgan Johansson och Peter Eriksson var mycket tydliga mot nätjättarna och vi från Tidningsutgivarna förklarade att vi är redo att bidra till ökad kunskap om den svenska debattmiljön och vilka mörkerkrafter som finns här och som hotar demokratin med bland annat hot.

  Ska Thomas Matsson uttala sig om ”mörka krafter”…?
  Han är ju värst själv! Men, så har ju Expressen lägst förtroende hos allmänheten. Hade han nån slags självinsikt, så skulle han förstå att Expressen knappast är en framgångssaga.

  https://samnytt.se/efter-censurmotet-med-regeringen-google-stryper-all-reklam-pa-samhallsnytt-pa-grund-av-politiskt-innehall/

 7. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Den politiska makten och traditionell media gör gemensam sak för att tysta obekväma åsikter som inte överensstämmer med deras agenda. Att det fria ordet bör värnas anser alla som inser dess betydelse i ett demokratiskt samhälle.

 8. Janne Josefsson ”ger honom ett rep” och ”den hukande kurden” Özz Nujen ”hänger sig själv”.

  En mycket bra dokumentation av hur bortom all sans och vett den ”hukande kurden” fegar ur i sitt ansvar.

  Vilken publik har han kvar? Är det någon i vårt land som vill lyssna på honom?

  Rättsvårdande myndigheter behöver ta tag i Nujens ekonomiska förehavanden och grundligt dokumentera ansvaret för deras stöd till illegala (med potentiell, i det här fallet konstaterad, risk att vara terrorister).

  Usch Nejnej måste inför rätta.

 9. Det finns även förståndiga journalister………….

  ”Det är korkat att försöka tiga ihjäl åsikter man inte delar”.

  Alice Teodorescu

 10. Kriminalvårdens kostnader i Sverige är väl högre än alla dessa stora länder tillsammans,
  plus att där odlar fångar mat själva, här är det Akilovhotell med porrfilmer o TV-spel x-box.

 11. En av journalisternas grövsta lögner är just om Kina. Kina har förhindrat att journalisterna skapar ett yttrandefrihetsmonopol och kartell som i Sverige och blir en mellanhand som styr och kontrollerar. Kina har aktivt stöttat utvecklingen av alternativa media, alla har rätt att uttrycka sin åsikt anonymt enligt lagen. Att spåra, förtala och förfölja individer är kriminellt, och så förhindrar man förföljelser eller övervakning av journalister, lex Benny Fredrikssons. Som i fallet ”Ifrågasätt”, där allt censureras och kontrolleras av media. ”Säg inget journalister inte gillar, du kan bli uthängd. Vi vet var du bor.” Media och journalister har i Kina fråntagits den rätt dom vill ta sig i Sverige att vara ett filter och yttrandefrihets monopol. Yttrandefriheten tillåts inte att kontrolleras av en liten elit av journalister i Kina, den tillhör gemene man. Därför finns ingen otyglad oreglerad ”pressfrihet” som i Sverige. Då kan gemene man säga sin mening, utan att riskera ”uthängning”, förföljelse och trakasserier av journalister.

 12. Så låg nivå som det generellt är på svenska journalister , så har jag en önskedröm om att de kunde hålla tyst, alltid !

 13. Ju flera lögner våra makthavare serverar oss, är det naturligt, att de kräver censur för att kunna dölja sanning och verklighet.
  Vi närmar alltmer ”1984”. Eller är vi redan där?

 14. Det intressanta är att det är journalister som vill begränsa yttrandefrihet, alltså det är dem som vill införa censur. Till sist kommer journalister inte heller kunna få uttrycka sig fritt…

  Det är som om snickare ville förbjuda hammare.

 15. …och ändå sa dom på svt att sverige ligger 2a efter Norge som det landet med mest pressfrihet i världen… eller har jag misstolkat något????

 16. DU som inte vill se en Grundlagsändring om Tryck och Yttrandefriheten som 7 Klövern vill genomdriva MÅSTE?rösta på SD.Annars försvinner Alternativmedia.Det blir en fattig info. med endast m s Media.Och blir en DIKTATUR på riktigt.Det som kan förhindra detta är att få in så många SDare som möjligt i RIKSDAGEN.

  1. Vadå SD….. dom ska ju dansa efter andra pipor än sina egna numera….för finrummets skull…

 17. Det är klart att de svenska journalisterna är tysta. Det är de som ligger bakom censuren i Sverige, den utan jämförelse mest totala i Europa. Sverige styrs av några av Sveriges mest obildade och outbildade personer, journalisterna. Svenska journalister har som mest normalt bara en 2-årig yrkesskola, den så kallade journalisthögskolan. Dessa personer har ingen akademisk utbildning och ingen seriös kunskap om någonting bortsett att pladdra. Denna extremt låga utbildningsnivå även hos ”fina” journalister är unik i den fria världen och har lett till en generell fördumning på alla nivåer.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: