Stäng

Anders Lindberg är igång om tiggarna igen

MEDIA. Socialdemokraten och Aftonbladets politiske chefredaktör Anders Lindberg frågar sig om vi slutat behandla tiggarna som människor med anledning av moderaternas förslag på tiggeriförbud? 

 

”Vad tror Moderaterna egentligen händer om tusentals redan utsatta människor berövas sin legala försörjning? Att de börjar samla på frimärken?”, skriver Lindberg.

-Nu håller inte Pettersson med Herr Lindberg om att tiggeri är en legal försörjning för jag tror knappast att zigenarna registrerar och skattar för sina inkomster.

Sedan borde Lindberg veta att de inte ägnar sig åt frimärkssamling men många av dem, dock inte alla, har andra hobbies på nätterna och de är knappast legala heller.

Bussar med stöldgods i linjetrafik mellan Stockholm och Rumänien

Vidare fortsätter chefredaktör Lindberg helt riktigt med att det är fattigdom som är problemet och den försvinner inte om man förbjuder tiggeriet.

Nej, Anders Lindberg, fattigdomen försvinner inte med ett tiggeriförbud men om man som du vill tillåter tiggeriet så blir fattigdomen permanent och legal.

Zigenarna ska hem och arbeta sig ur fattigdomen…

 

Notera gärna att bilden som pryder Anders Lindbergs debattartikel är en agendabild som Aftonbladet betalat 9:50 Euro för. Bilden är dessutom tagen i Bulgariens huvudstad Sofia och inte i Sverige. Uselt från en av Sveriges största medier.

16 reaktioner på “Anders Lindberg är igång om tiggarna igen

 1. Vi drar en unison suck av lättnad den välsignade dag den inbillade nationalskalden Lindberg äntligt beslutar sig för att retirera från samtliga offentliga framträdanden för att ägna sig åt filateli, i stället för publicistisk prostitution och förnedrande lyteskomik, vars undermåliga kvalité är en chikan för var normalbegåvad medborgare att notera.
  Andreas 🙂

 2. Till att börja med behöver inte tiggeri förbjudas. Schengenavtalet ger oss rätt att neka tillträde till landet för arbets- och medellösa. Personen på bilden skulle kunna avvisas eller åtalas på grund av ofredande.

 3. För att vara empatisk, vilket jag nästan aldrig är, så tror jag att denne Lindberg enbart skriver för att provocera, vilket är ett onödigt sjukligt beteende i vissa fall…i hans fall, alltid!

 4. Ziggen vill inte integreras med sin omgivning ochde vill inte arbeta för ”gaje” alltså icke zigenare vilket de ser som ovärdigt …
  I Sverige försökte naiva politiker ordna skola åt ziggarna för ett par år sedan-lokal+lärare fanns men problmet var att ziggen behagade inte komma 🙂
  I Rumänien har man försökt länge få någon ordning på dessa nomader men ej lyckats. problemet med ziggen är att tigga bara är en liten del av deras verksamheter då de gärna också sysslat med: åldringsrån-stöld-knarkförsälning-human trafficking mm….
  de ska ut ur Skandinavien då de i stort sett byter mot alla lagar som tänkas kan.

 5. Man kunde ju taenka sig att ett avgraensat omraade avsattes paa Skansen daer man kunde visa foer den kunskapstoerstande allmaenheten hur ett traditionellt roma laeger ser ut.Det har ju laenge funnits samiska kaator och liknande paa Skansen saa roma foertjaenar kanske detsamma. Man kunde betala 100 SEK foer att komma in paa roma laegret foer detta kunde man erhaalla 10 kuponger vardera representerande 3 SEK foer roma individen resten aer avdraget foer skatt och administrativa avgifter.I jaemlikhetens namn boer vi sjaelvfallet uppmuntra aeven etniska Svenskar att soeka sig en utkomst och karriaer inom tiggarindustrin.Sjaelvfallet boer svenska universitet erbjuda utbildning inom tiggeri naer den foersta Svenska filosofie doktorn inom tiggeri erhaaller sin examen aer det i sanning ett Gudabenaadat oegonblick foer Sverige.

  1. Svarsreplik till den exceptionellt roande Pannlöst Kadaver:

   Ber att få lyckönska till en alldeles utmärkt komponerad kommentar, präglad av ett icke föraktligt underhållningsvärde!
   Ett aktstycke vilket också visar skribentens praktiska och ekonomiska sinnelag – till fromma för nationens och dess besökares fortlevnad och väl.

   Föreslagna accession torde komma att utgöra ett tilldragande komplement till det ordinära utbudet av attraktioner inom detta anrika friluftsmuseum, där de flanerande besökarna kan avnjuta såväl kulturhistoriska som zoologiska representationer.

   Kunde man sedan få nyförvärven att utföra något slags spontanteater eller något så simpelt som att bolla gris, finge hela framträdandet ett än mer levande intryck.

   Med en innerligt känd förhoppning om att även framledes erhålla nöjet att få läsa P K:s strålande inlägg,
   Andreas 🙂
   @mmsoxford

 6. Jag tycker Lindberg ska bekymra sig mer över den växande gruppen fattigsvenskar, som inte får bostad, kläder, mat, läkarvård, tandläkare betald av myndigheterna.

  Han kan också fundera på varför de 471 Miljarderna som EU har vikt för Rumäniens fattigdom innebär att zigenare och tiggare istället kommer till Sverige för att tigga ihop rikedom till överklassen.
  (visst ja, det var ju inte sant att det finns organiserat tiggeri… enligt Lindberg)

  1. De berörda EU-miljarderna är naturligtvis Sverige med och betalar. Ett beslut som Löfvén strax efter nyttjade som politisk poäng med att förmedla att det var Sverige [eg. Löfvén] som gjorde den ’humanitära’ insatsen. Pengarna skulle fördelas över fem år och frågan är om de pengar som hittills förmedlas hamnat där det är tänkt och inte ’fastnat’ hos den rumänska regeringen, som inte är ovanligt när just pengar skickas som hjälp …

 7. Återigen bevisas det – Lindberg är helt enkelt inte vid sina sinnens fulla bruk.
  Att försvara att människor år 2018 skall förnedra sig genom att sitta utanför affärerna med en mugg i handen (ofta på uppdrag av en hänsynslös boss) är för mig obegripligt.
  Lindberg kan ju prova på det livet själv och se om han tycker det är människovärdigt. Sossar har en mycket märklig syn på vad som är rätt och fel.

  1. Det var lätt att skratta som barn, när vuxna gjorde förståeliga skämt.
   Vuxna ska inte skratta åt barn, men jag gör ett undantag för baaarnet Anders som fortfarande sitter i sandlådan och bankar på den tomma burken och tror att det är musik.
   Pensionären går förbi och tänker; Vilket dum unge, stackars föräldrar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: