Stäng

Tänder – en klassfråga

MEDIA. I onsdags sände SVT ett reportage om tandvård i USA som visade att alla människor inte hade råd att sköta sina tänder.

Märklig prioritering, även om reportaget är korrekt så varför åker SVT till USA för att göra reportage om folk som inte har råd att gå till tandläkaren?

Vore det inte bättre att fokusera på alla som inte har råd att gå till tandläkaren i Sverige och utkräva politiskt ansvar av Löfven i stället för Trump?

SVT Play

18 reaktioner på “Tänder – en klassfråga

 1. När den Svenske Fattigpensionären på sin höjd kan skrapa ihop till en flaska ”Listerin” för att hålla den värsta tandplågan borta, då åker SVT
  med den förnumstiga Carina Bergfeldt runt i USA för att göra reportage
  om jänkarnas dåliga tandstatus, ja det gäller att hålla bort focos från från
  att det är ännu sämre här hemma, SVT är duktiga på att slå ner på sådant som är dåligt i andra länder, och att inte låtsas om att det är ännu sämre här hemma, men så fungerar ju HYCKLARE.

 2. SVT åker till Indien och gör reportage om påstådda gruppvåldtäkter som en epidemi där! I stället borde man ju åka ner till Malmö eller valfri No-Go zon i Sverige för där är läget mycket värre än i Indien. För övrigt så ligger Indien långt efter Sverige i våldtäktsstatistiken men sådant är nog inte av intresse för SVT som ju gärna pekar på problem i andra länder hellre än att gå emot PK-Sverige som sätter agendan.

  1. Indiens kvinnominister var inte imponerad av statstelevisionens och socialistregimens mörkande och ljugande om de eskalerande sexuella övergreppen/våldtäkter/gruppvåldtäkter som begås mot svenska barn och kvinnor när hon var på Sverigebesök för några år sedan,hon sa sanningens ord och lät sig inte tystas och manipuleras,tvärtom hon var brutalt ärlig och tuff mot den kvinnliga pk feminist svt reportern,blev mycket imponerad av Indiens kvinnominister för hon var så rak och påläst och det är så härligt att höra sanningssägare som inte låter sig tystas.Det ljugs som aldrig förr i Sverige och de farligaste och värst lögnerna kommer såklart från makteliten,att höra sanningen i Sverige idag är som den ljuvaste musik och renaste porlande vatten man inte kan få nog av att dricka av.

 3. Tänk om alla fattigpensionärer som inte har råd med tandvård skulle få reda på vad papperslösa blattar bjuds på då skulle sossarna tappa ännu flera röster så där lägger svensk media locket på.

  1. Ja men tyvärr får de flesta äldre svenska fattigpensionärer inte reda på det då de flesta av dem enbart läser/ser på statsmaktens propagandaorgan, och pro är envidrig sosseorganisation som aldrig skulle informera de äldre om sanningen,deras uppgift enligt regimen är att tillhandahålla nöjestablå och locka med diverse underhållning/resormm för de äldre som har råd,de fattiga skiter dem i.Här gäller mun till munmetoden att informera de äldre ,det verkar var det enda rätta sättet att få fram sanningen till dem om vad som pågår i landet och varför de tvingas ut på gatorna som fattighjon trots ett helt livs hårt arbete med världens högsta skatter.Tala och berätta för alla äldre ni känner och möter på,Löfvenjuntan skiter fullständigt i de gamla och ljuger dem rakt upp i ansiktet,vill bara ha deras röster,de vet att de gamla klagar sällan och är en grupp som de lätt kör över och dränerar.

 4. Socialdemokraterna = lögnare.

  Vill du bli matad med lögner och ansedd som en idiot man kan lura i vad som helst… ja då är det bara att visa att du är en idiot som man kan lura i vad som helt – genom att rösta på Socialdemokraterna.

 5. SVT fortsätter sitt svartmålade av USA och blundar för problemen i vårt eget land.
  Det enda som intresserar SVT här är nyanlända (undrar hur länge man räknas som det?), asylsökande och ensamkommande. Det går inte en nyhetssändning utan detta ämne i någon form.
  TV4 är inte mycket bättre de heller.

 6. Det borde väl nu år 2018 vara hög tid för vår saktfärdige statsminister Stefan Löfven (S) att infria det 13 år gamla tandvårdslöftet som fd statsministern Göran Persson (S) uttalade söndagen den 1 maj 2005.

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2017/02/persson.jpg

  Citat

  Göran Perssons vallöfte: Tandvårdsreform för alla.

  Statsminister Göran Persson 1 majtalade i Malmö och han hade med sig ett vallöfte till åhörarna: en bra tandvård ska i fortsättningen gälla inte bara unga och pensionärer utan alla.

  – Vi måste använda den kommande perioden och de resurser som nu kommer till för att skapa en tandvårdsförsäkring som är till för alla. Det blir nästa stora reformområde. Därför tillsätter Ylva Johansson i en nära framtid en beredning som ska föreslå de första stegen till en allmän tandvårdsförsäkring. Klassisk socialdemokratisk reformpolitik, sa Göran Persson under sitt tal i Malmö.

  Efteråt frågar Ekots reporter hur reformen ska finansieras.

  – Det får tas i den takt som våra resurser växer till. Det får ske på sådant sätt att vi både klarar finansiering och successiv utbyggnad. Vi har klarat en förbättring av tandvården för de äldre som fått väldigt stor betydelse för många äldre utan höjda skatter så det tror jag vi klarar under förutsättning att vi har en fortsatt god ekonomisk utveckling, säger Göran Persson.

  Varför har det inte skett tidigare?

  – Allt måste ske i den takt vi har resurser till och nu ser vi att vi betat av de reformer vi har i våra valmanifest och nu börjar jag skissa på det som ska komma följande mandatperioder, säger han. (Publicerat 1:a maj 2015)

  Slut citat

  Men Socialdemokraterna har kanske i vanlig ordning diskret omvandlat sitt heliga vallöfte till en ”målsättning”.

  Källa SR:

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=606060

  1. Ja han lovade mycket han också, bland annat lovade han att betala tillbaks krona för krona av dom 258 miljarder som Sossarna stal från pensionärskollektivet för att rätta upp statsfinanserna,
   det borde vara kriminellt att röra pengar som är avsedda för pensioner, allra helst när dom sen inte ens försökt att betala tillbaks en krona utan istället dränerat pensionärerna på ännu mer?

   1. Dom nämnda miljarderna hamnade hos tre av de fyra storbankerna, som inte har betalat tillbaka ett enda öre av denna skuld. Om jag vore kund i någon av dessa banker, vilket jag aldrig varit bortsett från ett påtvingat men avslutat personkonto pga staten i ett av berörda [den från Sverige flyende …], så hade jag bytt till någon seriös bank. Den fjärde storbanken har succesivt börjat att visa att de också inte är intresserade av privatkunder, så jag har bytt …

 7. Om tandvården kostade 50 kronor så. Man vet ju inte förrän man provat. Kanske blir lönsamt lite längre fram. Var är era reformer?

 8. 9000 fejkflyktingar från Afghanistan som fått amnesti kommer kosta ca
  9 miljarder/årligen vilket kunde gått till tandvård i Sverige för svenskar istället…………..
  Riksdagen är utan tvivel antivit 100% de måste bort-spika igen dess dörrar 🙂

  1. Svenska politiker har brutit sitt kontrakt till svenska folket och därför ska de släpas ut från sina hålor i riksdagen och dömmas av folket

   1. Få väl sätta mig utanför ICA med en mugg för att samla pengar till min tandläkare räkning , men då bli jag väl bortjagad av en Rumän eller vän av ordning.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: