Stäng

Sista offentliga piskningen

I värdens mest folkrika muhammedanska land, Indonesien  har en Provins , Aceh, utmärkt sig genom att så gått det går tillämpa de muhammedanskt traditionella lagarna och straffmetoderna. Centralregeringen i Jakarta har dock kraftfullt  hållit emot införande av den traditionella muhammedanska strafformen halshuggning.

Efter internationella påtryckningar har man också förstått att offentlig piskning av personer som utfört, vad som i mer civiliserade platser betraktas som inga eller ringa brott, ger negativ publicitet.

En prostituerad piskas inför entusiastiska muhammedanska åskådare

Man har därför ”i humanistisk anda” beslutat att i fortsättningen skall piskningen ske innanför fängelsemurarna och kameror kommer att vara förbjudna.

Den troligtvis sista offentliga piskningen utfördes idag,  några ogifta par som visat sina känslor för varandra och två prostituerade kvinnor piskades inför för prostitution före en entusiastisk  publik på hundratals muslimer. Mer entusiastiska utövare av den muhammedanska läran anser dock att det offentliga piskandet skall fortsätta, då det har en ”avhållande” effekt!

”Human Rights Watch” har avfärdat förändringen till inomhuspiskning som kosmetisk och uppmanar Aceh att avskaffa piskningen och de lagar som tillåter det.

BangkokPost

1 reaktion på “Sista offentliga piskningen

Kommentera

%d bloggare gillar detta: