Främjar du judar i ditt arbete?


KULTUR & MÅNGFALD. Främjar ditt arbete judar? Samer? Romer? Utmanar du rådande normer i ditt dagliga värv? Ja eller nej? Tänk dig att dina svar påverkar huruvida du kan försörja dig framöver. Så ser verkligheten ut för kulturarbetare i Sverige i dag, skriver Ivar Arpi på en ledare i SVD. 

Det är dramatikern Stina Oscarsson som i ett reportage av Mårten Arndtzén i P1 Kultur berättar hur det är att söka pengar från det offentliga i dag (SR 10/4). Hon har varit en del av Kultursverige i över två decennier och menar att det har skett en förskjutning.

– Tonvikten ligger ju helt otvivelaktigt på mätbara parametrar, politiskt korrekta värdeord. Jag ska alltså kryssa i en ruta huruvida mitt kulturprojekt i Stockholms stad främjar judar, romer, tornedalsfinnar, Sverigefinnar eller samer. För mig, om jag ska göra ett kryss i rutan där det står judar, känns det otroligt obehagligt.

Man bör alltid vara vaksam på vilken ideologi, eller värdegrund, som staten kräver att man ska acceptera. Men ibland behöver inte staten ens blanda sig i för att få folk att följa den påbjudna ideologin. Som när hundar har dresserats att gå okopplade vid husses sida. Frågan är vem som främjas av att normkritiken blir norm i Kultursverige, avslutar Arpi sin ledarkrönika.

-Pettersson är inte förvånad men det är skrämmande. Vi, nåja inte alla, men majoriteten och hela PK-eliten, är på väg rakt in i det gamla kommuniststyrda östblockets värd och principer genom att bara de kontrollerade åsikterna får publiceras på politiskt styrda kulturarenor, alltså alla som uppbär skattepengar. Regeringens kulturpolitik minskar mångfalden i stället för att öka den.

Även politiskt korrekta drabbas om de inte är tillräckligt politiskt korrekta. Mörkret blir allt mörkare för var dag som går. Även majoriteten av journalisterna som borde slåss för det fria ordet är tysta…

”Det är synd att 99 % odugliga journalisterna skall fördärva förtroendet för en hel yrkeskår” Okänd

Läs: Mångfaldscheck och Jämställdhetscheck

 


9 responses to “Främjar du judar i ditt arbete?

 • white lady

  För mig är det rena mardrömmen. Jag flydde från kommunismen i Östblocket i mitten av 70-talet och nu hamnade jag i samma, ursäkta, skit.
  Men jag kan inte hitta bättre ord för det som pågår i Sverige just nu. Hjälp!
  Det enda hoppet är SD som, hoppas jag, förmår rensa detta augiasstallet!

  Gilla

 • gamgubben

  Helsjukt! Trodde i min enfald att vi Sverige skulle hålla fast vid FN deklarationen om mänskliga rättigheter. Om så, behövs inte rutor att kryssa i! Vad du gör ska främja oss alla ingen nämnd, ingen glömd. OBS! Alla ska främjas också dessa missförstådda varelser som anser att SD är ett parti vilket som helst.

  Gilla

 • Stenbock

  Har ingen aning om vem som äger aktier i Lidl..
  .I varje fall sker just nu,det som händer två(2) gånger om året,pålägg och andra matvaror från mitt gamla ”hemland” .Nu är frysen fylld med allehanda läckerheter för lång tid framöver.Om det gynnar judarna må det i detta fall vara förlåtet !

  Gilla

 • ruben

  Ja det hade varit enklare med formuleringen att projektet inte på något sätt skall främja etniska svenskar. Eller förbud att främja svensktalande befolkning av nordisk härkomst? Jag blir förvirrad över den skenheliga antirasismen, som betyder att diskriminera etiska svenskar och anar samhällets nära förestående kollaps.

  Gilla

 • iallus

  Du skäller upp mot fel träd, samtidigt som du ger utryck för att ”alla andra” enbart är nyttiga idioter åt ”juden”.

  Vad tror du om oss och dig själv egentligen?
  Att vi som inte är ”juden” inte förmår hävda oss mot de kommunistiska galningarna, AFA, feminazis, stimmiga östrogentanter och proxy jihadister? Dårar som till absolut övervägande del består av ”icke-utvalda”?

  Tror du att vi inte klarar av att reda ut våra egna problem?
  Att vi bara är lealösa stackare som ömkligt behöver någon att skylla vårt eget förvållade elände på?

  Skulle inte tro det.

  Gilla

  • iallus

   PS. Detta var en replik på signaturen ”TT’s” kommentar, som på ett sedvanligt och tröttsamt sätt försöker skylla allt på ”ni-vet-vilka”.

   Pettersson hann plocka bort TT’s kommentar, vilket är i hans rätt att göra.
   Det kan dock finnas en poäng i att dra såna som ”TT” i dagsljuset så att dårskapet och inkonsekvensen i deras resonemang åskådliggörs.

   Gilla

 • valentin

  Hon får göra en inkluderande Akilovpjäs så blir allt bra

  Gilla

 • Oksoki

  Tycker synd om dramatikern Stina Oscarsson . Gör hon något multikulti eller samekramande
  eller om ett projekt hur ”ziggen bygde Sverige” får hon omgående pengar till det .

  Gilla

 • ossie

  Huvudsaken är ju att man inte främjar etniska svenskar i detta dårarnas paradis.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: