Åkesson inte rädd för nya partiet


VALET 2018. Jimmie Åkesson är inte orolig för det nya partiet, Alternativ för Sverige, som grundats av tidigare Sverigedemokrater. Han tror tvärtom att det är kan gynna partiet. – Alternativ för Sverige består av i det närmaste hundra procent av människor som vi har valt bort på olika sätt. Antingen uteslutit eller inte nominerat till Riksdag och så. Och det är väl bra att dom har nånstans att ta vägen, så slipper dom bråka med oss, rapporterar Sveriges Radio. 

Sverigedemokraterna utmanas sen en tid från höger. Tidigare partimedlemmar har startat partiet Alternativ för Sverige, AfS, och bland annat vill ompröva alla uppehållstillstånd som delats ut i Sverige sedan år 2000. Människorna ska återvända till sina ursprungsländer.

Även Sverigedemokraterna har en nollvision för asylinvandring och vill att fler ska återvända. Men det går, enligt Jimmie Åkesson, ändå inte att jämföra med utmanare, som han anser vara för radikal och orealistisk.

Och den stora skillnaden mellan partierna anser han vara synen på svenskhet, om man kan bli svensk som invandrare – eller inte: – Svensk sitter inte för mig i det biologiska utan svenskheten sitter i hur man beter sig, vilka värderingar man har. Och för dom är det inte så. Och jag menar att det är en helt avgörande skillnad. Jag kan inte försvara en politik som bygger på genetik och biologi på det sättet. Utan då får dom ha ett eget parti. Jag tycker att man är ute i väldigt grumliga vatten om man börjar resonera så. Och jag är inte intresserad av det och det är skälet till att vi inte vill ha med dom.

Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand är kirtisk mot Jimmie Åkessons beskrivning av hans parti och mot Åkessons syn på svenskhet.

-Pettersson tycker det är synd att Sverigedemokraterna har uteslutit så många, en hel del av de uteslutna är duktiga och ambitiösa människor. Att prata etnicitet är svårt, givetvis finns det etniska svenskar men var ska man dra gränsen, ska finnar som tillhör en annan folkgrupp kastas ut?

Men, tyvärr låter Jimmie Åkesson ungefär som Sjuklövern har låtit om SD.

Sedan gillar jag idén om att göra om Migrationsverket till ett återvandringsverk. Samtliga illegala invandrare ska åka hem, dessutom ska alla som inte vill eller kan anpassa sig i Sverige eller år efter år lever på bidrag återvända.

 • Utländska medborgare som döms för grova brott ska utvisas automatiskt.
 • Medborgarskap ska kunna återkallas, speciellt dem som fått på felaktiga grunder. Lögner om id och bakgrund.
 • Uppehållstillstånd lika så. Har man ljugit ska man ut.
 • Att gömma illegala invandrare ska vara straffbart.
 • Asylsökande som passerat flera fredliga länder ska inte få asyl i Sverige.
 • Frivillig återvandring av utom-européer ska uppmuntras.
 • Det ska inte vara möjligt att leva på bidrag i åratal för friska invandrare.
 • Invandrare ska inte fritt få välja bostadsort så länge de inte är självförsörjande.

Det finns mycket att göra, men vi kan börja med att stänga gränsen och skicka hem de unga ljugande afghanska desertörerna…

I intervjun kritiserade Åkesson också media: ”Väljarna i Sverige har inte en chans att göra välinformerade val därför att vi har en vänsterdominans i Public Service till exempel”, slog SD-ledaren fast. Att det skulle vara lika illa eller sämre beställt med mediemångfalden i Sverige än i Ungern var dock något som Ekots programledare inte ville hålla med om.

Men Åkesson stod på sig och gav exempel på hur SR:s och SVT:s vänstervridning tog sig uttryck. Han menade också att detta kanske var svårt att se för den som jobbar på SR och SVT och befinner sig i Public Service-bubblan.


36 responses to “Åkesson inte rädd för nya partiet

 • Kenth Andersson

  Snart September och ödesval !
  Ger definitivt rösten till det där partiet AFS som bland annat J.Å tycker är extremt.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Som fångvaktare i snart 35 år så vet man vilka som satt inne då och vilka som sitter inne nu !
  Då uttalades svenska namnen på de som satt inne utan problem även andra nordiska och ett och annat nordeuropeiskt namn fanns men det var ju inga problem, idag är det ingen idé att försöka uttala namnen på hotellkunderna så nog döms icke svenskar till en ynklig och totalt odisciplinerad hotellvistelse inom Kriminalvården som inte avskräcker det minsta de tar det bara som lite semester med bra mat träning med TV, radio och TV-spel i cellen och sedan är de snart ute igen.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Åkesson gör nog en riktig analys. Betänk att dom flesta partier idag kopierar SD:s politik. Därmed minst 20% för Jimmie!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Varför inte 51%, då kunde ju SD sjösätta och genomföra många av sina teoretiska lösningar på mångkulturella samhällsproblem som de i åratal i riksdagen påtalat finns i Sverige !

   Gilla

 • compulsoryunion

  Vi bör hellre få behålla våra kronor till att sköta om våra äldre familjemedlemmar än liksom nu köpa in HVB-hem för oidentifierade bedragare från Iran och Kabul, och Joy Rahman med strypsnaror i hemtjänsten

  Gilla

 • Suzie

  Tyvärr uppträder JÅ alltmer som en mobbare och uppvisar därmed ett folkförakt,nedlåtande mot fd Sd medarbetare som faktiskt gjort ett hårt och bra arbete och därmed offrat viktig tid och samvaro med både barn och make/maka och annat mer inkomstbringande arbete.JÅ har tycker jag utvecklats till den typiske sektledaren i en numera renodlad politisk sekt som verkar vara mer intresserade av att uppgå och bli acepterade av sjukklöversekten än att se till Sveriges folk och lands bästa,därmed sviker JÅ alla gräsrötterna och väljarna som sett Sd som det enda alternativet som vill försöka rädda Sverige och svenska folkets fortlevnad i vårt enda hemland.Väldigt tråkigt och beklämmande att Sd går åt fel riktning.
  Det hörs rykten om JÅ att han är så trött,utbränd och går på tung psykofarmaka,och hans uttalanden beror på dagsformen/vilken sida han vaknat på,han sägs vara ambivalent, etc,inte vet jag vad som är sant eller inte men faktum är att JÅ har tappat glöden,verkar övergett Sd viktigaste kärnfrågor,han låter mer och mer som sjukklöverligans ledare,mycket illavarslande, och att uppträda som mobbare anstår inte en sk demokratisk vuxen ansvarsfull ledare som dessutom själv fått utstå så mycket mobbning,och hat från etalisssemanget då bör man vara ett gott föredöme och behandla andra som man själv vill bli behandlad,men som sagt sådana är inte sektledare.

  Gilla

  • Gus

   Mobbare,sektledare och tung psykofarmaka …vad är då du Suzie ?

   Gilla

  • nosferatu

   Den intressanta frågan är den om varför de inte längre företräder SD? Är man mogen att idka lite självkritik, är man också svaret nära.

   Gilla

 • white lady

  AFS vill ha bara etniska svenskar. Men vad vill de göra med oss andra som är från Europa? Som vill att Sverige blir en nationalstat med en stark svensk identitet men också med band till europeisk historia och kultur.
  Som vill stoppa islamiseringen av Sverige. Först och främst: AFS kallar inte problemet vid dess rätta namn: islamiseringen. De pratar bara om att skicka alla tillbaka till sina respektive länder. De vill kasta ut barnet med badvattnet!

  Gilla

 • BjörnLarsson

  Om svenskhet bara är ett beteende, som kan imiteras av datorer i alla upptänkliga tjänstesammanhang, ska mjukvaran då få svenskt medborgarskap? Man måste nog ta hänsyn till det biologiska också. Det är uppenbart att arabernas extrema ”lättkränkthet” och närhet till att att mörda, är delvis genetisk och ingenting man kan ha i ett civiliserat samhälle.

  Gilla

  • Ken

   Det är möjligt att det kan vara genetiskt betingat för att den starkaste har en stor fördel i den miljön. Det avgörande är kulturellt med en relion som stödjer beteendet.

   Gilla

 • Monica

  Oavsett om SD eller AFS sitter vid makten så blir det ett oöverstigligt gigantiskt arbete att få ut icke önskvärda personer ur landet. Hur skall det gå till?

  Gilla

 • Peter Kostin

  Ska AfS gå till val på de ovan nämnda punkterna? Skicka hem invandrare som ljuger ger inte per automatik fler händer i hemtjänsten, inte heller får vi fler poliser. Så innan partiet ger ut en sammanfattning av sin politik tycker jag att dom är lika skurkaktiga som KFML(r)

  Gilla

  • BjörnLarsson

   Men hemtjänst och polis avlastas avsevärt. Nästan alla brott som leder till riktig inlåsning begås ju av invandrare och deras barn. Se bara vilka det är som fyller fängelserna. Så vågar de äldre öppna dörren när hemtjänsten kommer.

   Gilla

   • Mia

    Man får ofta höra att det är invandrare som fyller fängelserna och det kanske stämmer.
    Men lika ofta får man höra att invandrare inte får några straff.

    Hur går det ihop?

    Gilla

   • Peter Kostin

    Tror du på det där själv? Vi hade en sjukvårdskris redan 1976 där man i olika lokalrevyer skämtade om att det var ingen konst att vara sjuk så länge man får vara frisk.Den största gruppen invandrare (vad jag vet) är finnar. Ska vi slänga ut dessa 436 000 finnar? Jag jobbade tillsammans med några av dom i ett jernverk och jag lovar, det var en skräckupplevelse, dom skiften var man helt slut. Så försök nyansera lite och beskriv vilka invandrare som du vill ska skickas ”hem”

    Gilla

   • Tony

    Inte kanske stämmer MIA, det stämmer, ungefär 70-30 i
    fördelning av fångar.

    Gilla

 • Gus

  Är du rädd om dina nära och käras framtid, då är det endast Jimmie som kan rädda oss !

  Gilla

  • Ken

   Det är helt rätt all kraft måste samlas till en punkt. Splittring gynnar bara motståndaren. Det finns mycket som jag inte sympatiserar med i SD men alla andra frågor är sekundära i förhållande till den stora elefanten i rummet.
   September är säkert sista chansen att stoppa islamiseringen av Sverige och den frågan med vidhängande problematik överskuggar alla andra frågor.
   En stor bonus skulle vara om MP åkte ur riksdagen också samt några andra till.

   Gilla

 • Argus

  Nation är ett kollektiv av människor förenade av gemensamma faktorer såsom språk, religion, etnicitet, historia, kultur, traditioner och sociala normer. Nationalitet är tillhörighet till en nation. Sedan får Åkesson, Interpol och andra säga vad de vill. Ursprunget är latin och står för födsel, avkomma, ras, stam och folk.

  Är du inte född svensk kan du heller inte bli det. Innan orwellister slog klorna i språket brukade man tala om naturaliserade svenska, det vill säga personer som upplevs som svenskar men inte är födda av två svenska föräldrar. Björn Söder gjorde ett misslyckat försök att förklara att det finns personer som är födda i Sverige av två föräldrar som är födda i Sverige som i sin tur, etc., etc., … som inte betraktar sig som svenskar. Orwellisterna tyckte naturligtvis inte om det fastän dessa personer tillstått offentligt att de inte är svenska utan något annat (läs ointegrerbara).

  Om vi vill rädda svenska folket anser jag att det behövs krafttag som ligger betydligt närmare gränsen vad ett civiliserat samhälle kan mobilisera och fortfarande vara ett civiliserat samhälle. Alternativet är det kaos som råder i utanförskapsområdena. De som inte lägger två strån i kors för att anpassa sig och de som aktivt motarbetar nationalstaten kan och ska inte längre tillåtas vara här.

  Gilla

  • Peter Kostin

   Det där medd ”född svensk” får du gärna utveckla lite. För jag tycker att du är lite luddig. Efter kriget kom det italienare till Sverige för att hj’älpa till att bygga upp flygplansindustrin i Sverige (SAAB Linköping). Vissa blev kvar här, träffade svenska kvinnor och fick barn. Enligt ditt luddiga påpekande så är dessa barn inte svenska och inte deras barn heller. Jag är av rysk härkomst. Född i Sverige, gick i svensk skola, betalade svensk skatt, firat midsommar och Luthersk jul, hejar på det svenska landslagen i olika sporter osv. är inte jag svensk? Mina barn då, är dom svenskar eller? Dom har gått i svensk skola, läst på svenskt universitet, betalar hög skatt osv. Dom har också firat Luthersk jul och dansat rung midsommarstången. Och deras barn i sin tur, (mina barnbarn) är dom svenskar?

   Gilla

   • Tomas

    Hej Peter !

    (SAAB gjorde bilar också. Fimpen. Saaaaab, blupp, blupp. Ligger på vägen och ryker. Tja, mot slutet blev de bilarna riktigt fina.)

    Nåväl. Rysk härkomst skriver Du.
    Jag ger dig en liten forskningsuppgift.
    Jag vet inte hur man kontrollerar sådant.

    När jag reser runt i Skåne träffar jag då och då folk från Belarus, Ryssland och Ukraina. Jag brukar fråga dem om de hört något om varför Ryssland heter som det gör.

    Det jag hört är att namnet kommer sig av att det var Rusernas land.

    Vem var då Ruser?

    Det skall ha varit folk från Norra Roslagen som under vikingatiden etablerade sig i området. Det blev Rusernas Land. Senare Ryssland. Personerna därifrån, idag, anser att det är sant.

    Kanske är du en väldigt ursprunglig Pursvensk.

    Terrorstaten Sverige har nu dödat min släktgren. Muntlig tradition i min Pappas släkt hävdar att min anfader kommit från Ryssland, vandrat genom Finland och etablerat sig i norra Ångermanland. Det skall ha varit tidigt 1400 – tal. Mamma var ur bondeätt från Östra Göinge. Sådana är stationära. Det vill säga; mina rötter sträcker sig kanske tusen år bakåt på mammas sida.
    Jag vet inte hur det går att finna vetenskapligt stöd för det med Rusernas land.

    Blev du nyfiken?

    Med vänlig hälsning
    Tomas.
    (Antydan om namn och terrorstat får du via min signatur. ”Gid” eller möjligen ”gil” påstås vara ådal i fornnordiska. Betyder visst så på isländska. )

    Gilla

   • Argus

    Av din reaktion att döma är du svensk, betydligt mera svensk än vad jag är trots att släkten är spårad bakåt i tiden till de tidiga kyrkböckerna. 😉 Den svenska hypen med ”bäst i klassen”, ”världssamvete”, ”humanitär stormakt” och ”feministisk regering” står mig upp i halsen. Jag är stolt att vara svensk men att vi på något sätt skulle vara skapelsens krona är lika fel som rasistiskt. Jag nöjer mig med att Sverige är bra för svenskarna och vill behålla det så.

    Definitionen som jag citerade har fler än en dimension där etnicitet är en. Det är varken mitt göra eller min avsikt att nationallitetsbestämma andra. Det jag vänder mig emot är när media hävdar att en person är svensk när den inget av språk, religion, etnicitet, historia, kultur, traditioner och sociala normer stämmer.

    Av rysk härkomst skriver du. Jag ser det inte som något nedsättande att härstamma från ett land som varken mongoler, ottomaner, Napoleon, ”amerikanska oligarker”, Hitler eller Obama lyckats kuva. Jag hoppas att dina föräldrar lärde dig och du själv dina barn ryska så ni har någonstans att ta vägen om och när västvärlden imploderar. Själv tänkte jag satsa på västra Nyland som verkar vara ett trevligt ställe då det inom släkten berättas om en anfader som gick under benämningen ”Finnen” men som vi trots intensiv släktforskning inte funnit belägg för.

    Så fort man talar om gränser, nationalism och försiktighet kommer 1930-talet, Hitler, kristallnatten och utrotningsläger på tal. Vad jag förstår så ville han skapa ”lebensraum” för tyska från Ural till Bretagne på andra folks bekostnad, inte minst det ryska folkets. Det är inte nationalism, det är imperialism. Jag betecknar mig som nationalist. Viktor Orbán betecknar sig som nationalist. Det finns ingen önskan från någondera sidan att ta över Ungern respektive Sverige utan att behålla särarterna. På samma vis är jag för försiktig, merit- och behovsanpassad invandring. Jag kan också tänka mig att tillfälligt ta emot flyktingar från närområdet om behovets skulle uppstå. Att ta emot krävande ekonomiska migranter från andra världsdelar som inte vi har något gemensamt med blir ingen framgångssaga.

    Gilla

 • Per Andersson

  ”… i väldigt grumliga vatten …”
  – låter lite som Mona Sahlin, va?

  Gilla

 • Mary Agnes

  SKÅNSKA PENSIONÄRER RASANDE

  Alla pengar, alla förmåner och alla positiva åtgärder åt….. ”ungdomar”. I klartext, invandrare.

  Många pensionärer blev pissesura och riktigt riktigt förbannade när de läste i Sydsvenskan om ”nyheten” att skånska skolungdomar ska få resa gratis med Skånetrafiken i sommar.

  ”Stötande”
  ”Varför finns det inte rabatter för pensionärer”

  Regionrådens mailboxar fylles och kommentarer.skrivs i sociala medier.

  Protestera du med – klaga hos Skånetrafiken och hos Region Skånes bossar. Eller…. skit i att protestera. Detta gratisfjantande för ungdomar med dyraste iphones, jeans för 2000 kr styck, jackor för 10 000 kronor… medan pensionärernas kaffedrickande reduceras för att ”kaffe är dyrt.” eller var det sacketter. nån berättade något nyligen om ytterligare nåt som dragits in.

  Medan Stefan Svalö – betongsosse och högsta höns i Region Skånes trafiknämnd blir rädd och pekar finger, säger ”det är regeringens fel”.

  Det enda parti som står upp för svenska seniorer är SD.

  Gilla

  • Peter Kostin

   Tala om för de skånska pensionärerna att dom ska flytta norrut. Här i Sundsvall åker allasaom har pension, sjukersättning eller aktivitetsersättning buss för 100:- månaden. Så jag tror inte att Skåne Trafikens motvilja till rabatter inte beror på invandringen utan på deras vilja att tjäna så mycket pengar som möjligt.

   Gilla

 • Eva-Marie

  Med Jimmies resonemang blir han japan när han åker tunnelbana i Tokyo

  Gilla

  • Nosferatu

   Du börjar överdriva i din bitterhet. Jag har förstått att du inte längre fick jobba för SD, men vilket var det egentliga skälet?

   Gilla

   • Eva-Marie

    Här får du svaret 🙂 men ok, om du gillar ”öppen svenskhet”, nepotism, ”antirasistiskt mittenparti” samarbete med stiftelsen Expo, då är Jimmie din man

    Liked by 1 person

   • verklighetochsanning

    Lyssnat på ditt program Eva-Marie. Sverige är sannerligen illa ute. Inte bara migrationshotet utan också ett inre svenskt hot

    Gilla

  • Tomas

   Njae. Inte riktigt så lätt men jag förstår hur du menar. Han skall ju lära sig japanska och en hel del annat också om han vill bli Japan. Och det är nog inte så enkelt. / T

   Gilla

  • Tony

   Nej Jimmie frågade Åsa Romsson om han åkte tunnelbana i Japan, om han blev Japan då?

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: