Stäng

Blå penis och röda vaginor pryder Stockholm

KONST. En jättelik, blå och erigerad penis pryder Kronobergsväggen på Kungsholmen det närmaste halvåret. Konstnären bakom verket, Carolina Falkholt, vill bidra till att lyfta samtalet kring kropp, sexualitet och frihet. – Jag hoppas att människor i Stockholm vill ta till sig budskapet, säger Falkholt. 

– Man ska känna att man kan gå i det offentliga rummet utan att mötas av sexistisk eller rasistisk reklam, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén, Miljöpartiet och fortsätter – Vi som stad har ett stort ansvar mot stockholmarna när det gäller den reklam vi hyr ut plats för. Vi måste se till att den inte är kränkande eller stötande på något vis.

 

-Pettersson undrar om politik är en sjukdom. Den styrande majoriteten i Stockholms stadshus med Socialdemokraterna och Miljöpartiet har varit drivande i att få till en regleringen som förbjuder sexistisk och rasistisk reklam i Stockholms stad. 

Carolina Falkholt har provocerat förr…

Bilderna ovan är konst och bra, nedanstående är förbjudet, sexistiskt, rasistiskt och kränkande…

15 reaktioner på “Blå penis och röda vaginor pryder Stockholm

 1. Ja, ja. Det är väl OK med den där snoppen. Men var är jämlikheten? Borde det inte också sitta en stor röd fitta på en liknande vägg?
  Dessutom – är det inte väldigt fel att välja blått till det manliga organet? En kassörska har ju fått fan för att de kommenterat färgen på en tröja till en liten grabb. Här har vi en ojämlikhet i zillionklass.

 2. Svenskarna tafsar lite försiktigt.
  Som skogshuggaren sa: Tar man lite försiktigt, får man ta flera gånger.

  Regeringens ”ensamkommande barn” våldtar i grupp.

 3. Vi har ett komplicerat förhållandet sex i Sverige. Man skulle kunna säga ”se men inte röra”. Det är nog viktigare att ta diskussionen om beröring.
  Jag har en kvinnlig bekant som säger,
  – Varje gång jag går ut på Yaki da är det någon kille som tafsar på mej.
  Här finns många frågor att ställa. Varför går hon tillbaka dit varje helg om hon inte tycker om att bli tafsad på? Hon kanske gillar att bli tafsad på?
  Jag noterade när jag var ung att skillnad mellan tafs och smek var utseendet på killen, ful-tafs, snygg-smek. Killen var kanske ful- tafs?
  Och så den stora paradoxen männen från Mellanöstern. Dom verkar tända på allt från ekorrar till kameler. Dom måste svepa in sina kvinnor i tyg så bara händerna sticker fram, annars blir dom våldtagna. Hur reagerar dom på könkonst? Ökar våldtäklterna nu med offentlig könskonst?

 4. Vad säger alla s.k moraliska hycklande vänstervridna och flummiga feminister och etablissemangets hysteriska Metoo-kampanj om detta ?
  Naturligtvis ingenting, det är ju konst och det är heligt i syltryggarnas vidriga och verklighetsfrämmande värld.

 5. Batikhäxornas nya Mecka dom vallfärdar till den blåa jättepenisen, och knäböjer och mässar. Ooooooohhhh du stora blå, tänk om man en sån kunde fååååååå.

 6. Sverige tycks översvämmas av idioter.
  Menmkan man inte bli erkänd konstnär för sin konst, får man som, Falkholst försöka med något annat.
  Som jag framhållit tidigare, man förstår varför det går åt skogen för Sverige.

 7. Det repulsiva och uttalat sexualfixerade fruntimret Falkholt titulerar sig konstnär, med den föregivna ambitionen att ”skapa debatt”.
  Jag titulerar henne demoralisationsprimadonna, vars uppsåt är att begå ytterligare åverkan på de sista resterna av nationens heder och trovärdighet.
  För övrigt krävs det bara ett vanligt mått av sunt förnuft för att inse skillnaden mellan fritt konstnärsutövande och ren sensationsprovokation.
  Tack för ordet!
  Andreas.

  1. Hon är säkert kvalificerad för att ingå i Alice Bahs stall av med våra skattepengar livstidsanställda ”konstnärer”.

   1. Konstnären har kvalificerats till Svenska Akademien – sura gubbar tittar gärna på penisen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: