Stäng

Hamas betalar döda terroristers familjer

MELLANÖSTERN. Släktingar till döda terrorister får uppemot 3 000 dollar och skadade palestinier får mellan 200 till 500 dollar i ersättning. Terrororganisationen Hamas sade på torsdagen att de betalar ut en ersättning till döda palestiniernas familjer efter konflikten med israeliska styrkor på gränsen med Israel.

Några av de döda. Terrorister enligt Israel.
Aktivister enligt Hamans.
Fredliga demonstranter, kvinnor och barn enligt svensk media.

I ett uttalande från en talesman från Hamas meddelades att 3 000 dollar går till släktingar till dem som dödades av israelisk militär. Palestinier som skadats av israeliska trupper i konflikterna skulle få mellan 200 till 500 dollar i ersättning, beroende på skadenivå, sade Hamas talesman.

Fler av de som dödades var kända terrorister från Hamas.

Läs mer på Times of Israel

-Pettersson noterar att Israels försvarsminister Avigdor Lieberman tillrättavisar de som skuldbelägger Israel för en journalists död i fredags. ”Vi har sett ett dussintal fall där Hamas använder ambulanser eller klär ut sig till journalister. Vi tar inga risker”, säger han.

– Jag vet inte vem han är, en fotograf eller inte en fotograf. En som flyger drönare över IDF:s säkerhetsstyrkor vet att han utsätter sig själv för fara. Vi har varnat alla i förväg. Vi varnade på arabiska, hebreiska och engelska. Den som utsätter sitt liv för fara gör det på eget bevåg, säger Israels försvarsminister Avigdor Lieberman till Arutz Sheva.

4 reaktioner på “Hamas betalar döda terroristers familjer

  1. Snarare hamas som sponsrar wallström,
    tyckte jag såg deras logga på margots kappa.

  2. Sveriges skattebetalare är nog även finansiärer via
    Margot Wallström O Stefan Löfven.

  3. Och via Wallström försorg, tvinas även vi, dvs de svenska skattebetalarna av vår statsmakt att göra detsamma.
    Jag ryser när jag tänker på det.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: