Stäng

Äntligen var det dags…

GOTT OCH BLANDAT. Den nionde april är det den internationella Gin & Tonic dagen som brukar firas runt om i världen, så även i de sörmländska skogarna. Gin & Tonic är en av våra mest klassiska drinkar som av en slump kom till i Indien på 1800-talet.

Det var de brittiska soldaterna i det ostindiska kompaniet som dagligen drack kinin tillsammans med tonic water för att förebygga malaria och spetsade vattnet med en skvätt gin för att mildra den beska smaken.

Gin & Tonic hör den varma årstiden till och den njutes bäst utomhus och den behöver inte en egen dag, idag är det till exempel den 7 april och den dagen duger utmärkt till en Gin and tonic som är det bästa beviset på att islam är värdelöst. Koranen förbjuder fylla, frihet och njutning.

Det har äntligen kommit lite värme, även om den är måttlig men i lä på trappen smakar det gott, ännu godare när jag hör den första sädesärlan, tranor som trumpeter, ringduvor, bofinkar, mesar, taltrast, hackspettar som trummar, vårtecknen bli fler och fler fast det såg segt ut och det var ett år när julen varade till påsk med svinkyla.

– Pettersson blandar en GT enligt följande; pressa saften ur en halv citron i ett rejält grogglas, lägg i 3-4 isbitar, häll över rejält med en riktig torr och enbärsdoftande gin av bra kvalité, toppa sedan med klar tonic efter tycke och smak. Skål mina vänner, årets första GT utomhus…

5 reaktioner på “Äntligen var det dags…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: