Stäng

Madame Deemas underbara resa, förhandsvisning med etnisk uppdelning – araber och andra

SVT. ”Madame Deemas underbara resa” är en dokumentär/realityserie 6×30 minuter som ska sändas kl 21.00 i SVT1 med start 15 april.

Serien handlar om den syriska filmstjärnan Deema Bayya som tillsammans med sin charmige man Ahmed letar efter ett sommarhus, i högre prisklass, i Sverige. Deema och Ahmed bor till vardags i en lyxvåning i Dubai, där serien också startar med att vi får glimtar ur Deemas intensiva kändisliv.

Resan skedde i somras och nu har slutredigeringen pågått. SVT i Malmö anordnade i mars två separata testvisningar av nya serien ”Madame Deemas underbara resa”.

 • En visning för 40 personer med arabisk bakgrund
 • en annan visning för 40 personer utan arabisk bakgrund.

SVT vill ha svar på hur människor – med eller utan arabisk bakgrund – reagerar på bilden av Sverige och av människorna i serien. Kan något uppfattas fel eller störande? Vad är tydligt och otydligt i presentationen av den ganska ovanliga premissen?

Läs mer på SVT:s interntidning

-Pettersson har aldrig hört talas om något liknande. Brukar SVT fråga människor med ursprung i andra länder vad de tycker om program i förväg och redigera därefter? Ordnas särskilda förhandsvisningar för finnar, norrmän, amerikaner och om inte, varför ordnas detta för araber?

Bilden på Madame Deema från SVT
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran 8:an är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

7 reaktioner på “Madame Deemas underbara resa, förhandsvisning med etnisk uppdelning – araber och andra

 1. Det räcker alltså inte med den arabinvasion som kallas asylinvandring, nu ska araberna lägga beslag på våra sommarhus också!
  Är inte måttet rågat snart! Jag blir så upprörd av denna tv-serie att jag stänger av när trailern visas!

 2. Dom kan väl köpa ett sommarhus i rinkeby så får dom en jävla underbar resa till valfri akutmotagnig.

 3. Som alla vet, är det enbart tokar och fjollor, som jobbar på SVT. Jag för min del är inte förvånad ett smack!
  Och förresten vem tittar på deras skitprogram?

 4. Återigen ett försök att sälja in en helt främmande kultur till oss med målet att underlätta islams erövring av Norden. De är smarta, ockupera ett land och låt landet och dess styrande själv betala hela kalaset.
  Jag känner mig sjuk av vanmakt, har vi verkligen förtjänat dessa styrespersoner?

 5. Det börjar bli fler som tar bladet ur mun. Erik Hörstadius har en krönika i Affärsvärlden som talar klarspråk om medias påverkan på folket. Bra utlägg om journalisters förtryck av fria ordet och annat. Kanske att man kan börja hoppas att allt fler, vågar uttala sig om galenskapen som pågår, och att det får ett slut. Blir många jobb lediga, då alla dessa värdegrundsfanatiker får respass.

 6. Denna mysiga mångkulturella propagandaserie från PK- media får man inte missa !!!!!
  Snart val det märks, etablissemanget ökar på sin vänstervridna propaganda om hur härlig, befriande, räddande och hur underbart det är med massinvandring och mångkulturella ghetton och ett kriminellt anarkisamhälle.
  AFS och SD, två alternativ i September !!!!!!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: