Det publicistiska haveriet


MEDIA. Erik Hörstadius skriver en krönika i Affärsvärlden som är väl värd att läsa. Pettersson återger ett stycke nedan, läs hela på länken. 

”…Vi såg det länge i invandringsfrågan, när medierna kolporterade ut en grovt vänstervriden världsbild där omsorg om den framtida välfärden tolkades rasistiskt. Och vi ser det alltjämt i jämställdhetsdiskussionen, där biologiska och vetenskapligt grundade perspektiv på könsskillnaderna nästan aldrig kommer fram.

Vi ser det också i de perversa kraven på att amerikanska bjässar som Google och Youtube ska sätta gränserna för svensk yttrandefrihet. Den redan genomförda bortrensningen från Youtube av maktkritiska samhällsmagasinet Granskning Sverige,trots att inga som helst lagbrott kunnat påvisas, anger den totalitära färdriktningen.

Att ledande medier från och med i år ska samarbeta med statliga Vinnova i jakten på ”fake news” är ännu en signal om att någonting är ruttet i medieriket Sverige. Medierna ska granska staten. Inte sitta i dess knä.

Till sist några glimtar av hopp. Både dagspressen, radio och tv tappar i förtroende, enligt senaste Förtroendebarometern. Och alternativmedierna tycks fortsätta växa.

Vågar vi kanske ana slutet på gammelmedias förnedrande toppridning av oss medborgare?”…

Om Erik Hörstadius på bloggen 


5 responses to “Det publicistiska haveriet

 • gamgubben

  Är det inte så att metoo rörelsen var lika långt från den svenska kvinnan som Fi?
  De som har makten över media strävar väl i första hand att fylla sina egna fickor inte att demokratisera Sverige. Medianerna, nytt ord, vill inte tala med, bara tala till, de som de uppfattar ha fel värdegrund. ”Fel värdegrund har alla som inte bejakar vad vi säger” lär vara deras motto.

  Gilla

 • eva

  #Metoo och PK-samhället – tillsammans den ruttna dynga som numera är grundklimatet i Sverige.

  Gilla

 • Kent

  Maktgalna radikalfemenister såg sin chans att vinna ett maktövertag och helt ensamma sätta den politiska agenda genom metoo.
  TV4 framstår alltmer som rena ddrkanalen. Jag brukade titta på nyhetspanelen och kunde finna den intressant för det mesta. Med tiden har det blivit mer och mer urvattnat med ointressanta deltagare främst med deltagare som extrema vänsterfemenister som t ex Veronica Palm.

  Gilla

 • Sisu

  Sanningen rör om i den förödmjukande soppa som de som har makten har skapat. De som verkligen står för fake news klarar sig tack vare makten.

  Gilla

 • Kurt

  DDR stilen på frammarsch i Sverige liksom efter den muslimska politiken av de ”Små stegs politiken”! Allt startade med demagogen Olof Palme.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: