Stäng

Aftonbladet om god ton och respekt

HATMEDIA. Den 21 november 2016, skrev Anders Lindberg, politisk chefredaktör på Aftonbladet, en ledare ”…Problemet med de hatsajter och nätarméer som byggs upp av högerextrema krafter är inte bara att de brister i god ton utan att de systematiskt trakasserar, hotar och tystar motståndare. Och att de medvetet sprider lögner…”

som han avslutade med ”Politisk debatt måste nämligen få vara knivskarp, vi ska få bli arga på varandra och ta ut svängarna. Aftonbladets ledarsida kommer fortsätta med hårda rubriker och skriva tuffa ledare. Många kommer fortsätta vara rasande på oss. Politik är på liv och död.
Men vi ska försöka göra det med större respekt för våra motståndare än i dag.”

Igår skrev herr God Ton så här…

Den 18 maj 2017 visade Aftonbladet vad de menar med respekt och god ton.

-Pettersson vill nämna att det bara är två exempel av hundratals, kanske tusentals på Aftonbladet…

18 reaktioner på “Aftonbladet om god ton och respekt

 1. Glömde att det är lögn då han skriver att det var majoriteten väljare som röstade för självständighet och det är lögn bägge gångerna. Det var majoritet för nej men genom valsystemet vann ja sidan flest parlamentsplatser.

 2. Avsatt president jagad av spanska agenter genom Europa. Ledare skriven av Ingvar Persson i AB ligger inte långt efter. Jag skrollade deras ledarsida nu och det här är riktigt hatiska sidor! Det är en ren ärekränkning av människor och det är helt i avsaknad av stringens pregnans och sanning. Att den största skandaltidningen i Sverige skriver så tyder på en mental istid.
  Fakta. Puigdemont arresterades i Tyskland. Han är inte avsatt utan han flydde Spanien och Katalonien efter att ha genomfört ett illegalt val finansierat genom att nalla från statskassan. Han har haft en fristad genom att Belgien inte lämnar ut tom terrorister till Spanien. ETAs militära gren som exempel och Puigdemont har samma advokat.
  Helsingfors skickade arresteringsordern tillbaka till Spanien för översättning för ingen talade spanska.
  De följde honom genom GPS en på bilen och att han pratade med sin fru i mobilen. Vilken kriminalserie på TV som helst visar för den normalbegåvade hur det går till. Naturligtvis följer den spanska polisen hans förehavanden, de två som körde bilen var poliser från los Mossos, Kataloniens lokala polis som lyder under spansk lag men ligger under det katalanska styret, lite komplicerat att jämföra med Sverige. De greps men släpptes och deras utbildningscenter ligger under undersökning då de filmades då de bar på valurnor från det illegala valet.
  Inte en bokstav rätt i deras ledare utan det är totalt fake news som det bygger på. Det är pinsamt tycker jag. Hatmedia är det

 3. Den inbillat gudabenådade fröken Lindberg måste till sin stora lycka funnit någon förtrollad fe som förvandlat henne till den exklusiva etikettens och klassiska kutymens prudentliga prestav.

  Totalitarismens tåspetsdansös och presstitutionens prima ballerina i favoritrollen som den goda tonens och de autentiserade uppgifternas tillskyndare, förmedlar i själva verket inget som ens kommer i närheten av detaljer som trovärdighet och ärligt journalistiskt uppsåt.

  Detta är en nationalabsurdismens metastas som med fördel kan benämnas lytespornografi, där brukarna antingen är lika moraliskt vanföra som chefredaktören själv, eller så politiskt oinitierade att vad som än trycks i detta infektiösa organ tolkas som seriös vägledning för folket.
  Andreas 🙂

 4. I Dagens Media skrev tidigare journalisten Simon Nilsson bl.a. följande om Granskning Sverige.
  Att G S har vid upprepade tillfällen ska ha hotat och trakasserat journalister.
  Dessutom skall G S ha uppsökt en av Expressen och DN:s advokater när denne försökt stoppa de nämnda överträdelserna.

  ”Under helgen publicerade både DN och Expressen flertalet artiklar där de granskat den högerextrema gruppen Granskning Sverige och deras sätt att arbeta på Google och Youtube.

  Både DN och Expressen har under dagen rapporterat om hur Google tillåter högerextrema grupper att sprida trakasserier och upphovsrättskyddat material, och att materialet bara i enstaka fall tas bort.

  Enligt de båda tidningarna ska nätverket vid upprepade tillfällen ha hotat och trakasserat journalister, och dessutom ska Granskning Sverige ha uppsökt en av Expressen och DN:s advokater när denne försökt stoppa de nämnda överträdelserna.

  Händelserna har fått tidningarna att reagera, och tillsammans med flera branschorganisationer (däribland Svenska Journalistförbundet och TU) kräver man att Google ska agera mot aktörer som Granskning Sverige.”

  ”TU kritiska mot Google: ”Ett hot mot demokratin”
  https://www.dagensmedia.se/medier/tu-kritiska-mot-google-ett-hot-mot-demokratin-6902513

  Johan på G S har av ovannämnda beskyllningar därför ringt upp denne Simon Nilsson.
  Johan frågar Simon varför han inte faktagranskade om hoten när det rör sig om allvarliga hot.
  Simon hänvisar till DN och Expressen.
  Simon beter sig som de övriga att svara kort hela tiden och hänvisar till hans chefredaktör.
  Johan frågar även Simon ifall han har gått journalistutbildning vilket han inte har gjort.
  Så han känner tydligen inte till de pressetiskareglerna om att båda parter skall höras.

  ”Media sprider fake news om Granskning Sverige”

  Ringer journalisten Simon Nilsson för att fråga varför han sprider rena fake news?

 5. A.L tjatar vidare om det s.k högerextrema hotet från sin trygga tillvaro på vänsterflanken bland sina kommunistkompisar och övriga vänsterextremister AFA med flera !!!!!

  1. 2030 bor och mår A.L tillsammans med många andra från det mångkulturälskande etablissemanget gott i något skatteparadis utanför det Sverige som de så effektivt hjälpt 7 klövern att sänka !
   Det s.k vanliga folket får ta hand om resterna av Folkhemmet.

 6. Aftonbladet nu 2 läsare – Varje dag! (Stefan Löfvén & Anders Lindbergs fru). Numera Wallstreetägd hatblaska (via Schibstedts) som inte tvekar om att skriva vad som helst för att öka sin upplaga. De driver ju t.o.m. folk till självmord med fabricerade fejkanklagelser! Att då anklaga andra för hat och lögner tyder på en mycket liten självinsikt och troligtvis en mycket allvarlig mental störning. Skulle själv rekommendera tvångsvård av den mannen, så uppfylld av hat och uppenbara lögner som han är.

 7. Som det gamla talesättet säger; I de blindas rike är den enögde kung.
  Lögner lögner och ännu mera lögner skall tryckas ner i halsen och öronen på det svenska folket för galenskaperna har inga gränser i detta absurda land som är som ett stort gökbo.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: