Inget sötningsmedel till kvällskaffet – för dyrt, äldre får köpa eget

ÅLDRINGSVÅRD. De äldre som bor Kvarngården i Ingelstad i landskapet Småland kommer inte längre att få sötningsmedel till kaffet, trots att de betalar för mat och omsorg. 

C:a 40 kronor för 1200 st är för dyrt i åldringsvården.

Till tidningen Smålandsposten säger enhetschefen Eva Forsberg-Rosenlöf att det blir för dyrt om alla vill ha suketter och att anhöriga istället får köpa hädanefter.

– Vi har tidigare bjudit på suketter men vi måste dra gränsen någonstans, säger Forsberg-Rosenlöf.

-Pettersson var tvungen och titta på artikelns datum så det inte var ett aprilskämt. Men det verkar sant. En förpackning Suketter med hållare kostar c:a 40 kronor för 1200 st. I refillpack och större förpackning betydligt mindre. Alltså knappt mätbart, det handlar om ören per kopp kaffe.

Det är ynkligt, hoppas någon som bor i närheten kan åka dit och leverera suketter, socker och kaffegrädde så ekonomiansvarige får skämmas lite eller be enhetschefen åka till någon av Migrationsverkets anläggningar och låna lite…

22 thoughts on “Inget sötningsmedel till kvällskaffet – för dyrt, äldre får köpa eget

 1. Och hur många sockerbitar får personalen på kommunkontoret ta till kaffet, när de fikar?

 2. Att på detta genomvidriga sätt behandla våra äldre borde vara straffbart. Kan inte invånarna i den berörda kommunen samla namnunderskrifter och med det skrika ut; nu får det ta mej fan vara nog! Namnlistan skulle sedan leveras till Löfvén eller Magdalena Andersson personligen. Enhetschefen bör tvingas avgå från sin post och sättas på något som inte har med människor att göra. Någon medmänsklighet kan hon inte ha!
  Det finns nog endast ett parti som möjligen bryr sej om de människor som med sina liv byggt upp vårt land. Politikerna kan inte – vill inte se detta faktum. De, vi alla borde visa våra äldre den största respekten och ta hand om dem på bästa sätt. När är det nog?

 3. Har aldrig hört en liknande och fräckare argumentation måste jag erkänna.

  ”-Vi har tidigare BJUDIT på suketter, men någonstans måste man dra gränsen”.

  Det är väl inte föreståndarinnan eller/och övrig personal som har bekostat suketterna. Det är väl äldreboendet som helt finansieras av skattepengar respektive de boendes avgifter! Hur i h-e kan man då påstå att man bjudit på suketterna? Är nästa indragning själva maten med påståendet att man har hittills bjudit på den men att man i fortsättningen får betala själv eller vara utan! En polisanmälan mot denna fruktansvärt fråcka och grymma och framför allt inkompetenta föreståndarinna vore på sin plats!

 4. Det är värre än så, de får ingen saft på kvällen heller.

  ”Omsorgstagare som vill dricka ett glas saft till kvällen får nämligen inte det heller gratis.

  Till tidningen säger Växjöpolitikern Anette Nerlie (S) som har sin pappa boende på Kvarngården att:

  – Min pappa betalar 5 600 kronor per månad för mat och kan inte få suketter. Jag blev mållös när jag fick höra om detta. Det är skamligt.” (SR)

  ”Efter valet i september 2014 är det Moderaterna, Centerpartiet, Miljöpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna (Blågröna Växjö), som styr kommunen.” (Vaxholm.se)

  Ansvariga politiker borde drogas så att de är helt hjälplösa och sedan tvingas bo en månad på äldreboende. Jag vet att det är olagligt att droga folk mot deras vilja men att behandla människor olika är ett grundlagsbrott.

 5. De kan ju kontakta Gislaveds kommun för att höra hur de kan ha råd att bygga gäststugor åt bidragsturisters släktingar från fjärran länder, medan Kvarngården i Ingelstad inte har råd med sötning till åldringarnas kaffe för ca: 2,50 kr per år. Vilken kommun riskerar skattehöjningar? Dessutom skulle man vilja höra hur båda typerna av extrem ekonomisk prioritering går till i praktiken. Jag tror det i båda fallen bottnar i någon typ av olaglig hantering med skattepengar i ena fallet med staten inblandad. Man kan inte glömma heller att åldringarna i flesta fall jobbat och betalt skatt i 40-50 år medan flyktingar och deras anhöriga inte har minsta anknytning till Sverige.

 6. 1 sukett = 3 öre. 2 koppar kaffe om dagen med sukett = 6 öre. Sukettkostnad per år = 22 kr. (!!)
  ”-Vi har tidigare BJUDIT på suketter, men någonstans måste man dra gränsen”. Har hon bjudit själv, för de boendes egna inbetalade pengar eller våra gemensamt inbetalade skattemedel?
  Påminner mycket om Kommandorskan i Emil i Lönneberga…

 7. Att behandla gamla människor så hänsynslöst smaklöst borde vara straffbart.
  Man tror inte att det är sant!

 8. Detta är ju värre än en rötmånadshistoria… Mina Saketter som jag köper hos Willys kostar omkring 14:–
  En liten blå plast-ask med ordet ”Hermesetas”,denna räcker för mig som ensam,c:a halvåret !!
  Hoppas inköperskan läser Petterssons blogg,och ger sig iväg och offrar dessa nödmynt till de äldres fromma.

 9. i Sverige är de äldre förbrukade. Hur kan myndigheter och politiker bete sig som de gör?mde är junde äldre, som skapat det Sverige vi har. Inte tack vare politikerna utan trots dem.
  Vi måste se till att vi får en sverigevänlig regering vid valet 2018.
  Ut med Löfven och hans sverigefientliga gäng!

 10. Ytterligare 200 miljoner t boende för nyanlända ska inte behöva flytta!!
  Mina barnbarn 25, 27 gamla, bor kvar hemma.Där finns inga pengar att hämta.
  Vanliga människor lever på marginalen.Andra grupper, som inte bidragit
  Får generösa bidrag. När ska svensken säga ifrån?Svar: aldrig

  • Helt rätt, vi det naiva konflikträdda Melloälskande pryltokiga svenska folket som bara gnäller hemma vid köksbordet kommer aldrig att våga säga ifrån vilket alla politiker är fullt medvetna om och därför gör och kan göra precis som de vill och dessutom har de ju en trygg väljarkår i ryggen som stöttar dem!

 11. Ja, de är dyra i drift de där gamla typerna som byggt Sverige åt dagens nya adel 7 klövern och det övriga föraktfulla och välgödda vänstervridna svenska etablissemanget !
  Naturligtvis ska våra gamla och övriga infödda riktiga svenskar betala för sig så att alla importerade s.k ensamkommande pensionsräddare och övriga nysvenskar får vad vill och önskar.
  Det är vad kallas för äkta svensk solidaritet och öppenhjärtlighet och som är världsberömd.

 12. Vad fint att de tar ekonomiskt ansvar och ”drar gränsen” , annars kan väl enhetschefen avstå en timmes lön, då finns det bergis sötningsmedel året ut, minst.

 13. Tar vi inte hand om våra äldre så ska vi inte heller betala skatt! Äldrevården är av någon anledning ni får räkna ut själva en verksamhet där kommunerna kan spara!

  • De där Strandhall och Löfven – helt ofattbart hur soc.dem. har kunnat välja sådana representatörer för partiet till att leda Sverige! Damberg och Åkesson skulle vara bra representativa ledare för landet.

 14. Nu gäler de enbart för staten att hålla dom äldre vid liv. Ingen njutning i livets slutskede. Jag skiter i att jag blir kallad för rasist men skicka ut lyxpacket från Sverige Nu. Har vi inte råd att försörja våra välfärds byggande invånare så ska vi inte ta in en enda till och alla ljugande släggbarn ska ut, de finns inget förhandlingsläge. Godhets knarkarna kan följa med dom hem som stöd och sällskap.

 15. Det blir värre och värre och värre och värre…….. Och ingen ansvarig skäms eller blir degraderad!

  • Makthavarna skäms och degraderas naturligtvis inte för något de själva gör och gjort !
   Det är bara de svenska väljarna som kan ändra på politiken men att det skulle ske är ingen större risk.

Kommentera