24 thoughts on “Sluta skyll på Ryssarna

 1. När det gäller Ukraina var det CIA som satte igång upproret där, CIA gick ut i Kiev och sade att Ukraina skall ingå i EU och Nato.
  Ukrainare i västra Ukraina blev mycket positiva till de framtidsutsikterna därför de vill tillhöra väst och Ukraina är ett mycket korrumperat land.
  Det är genom korruptionen som landet halkat efter, Ukraina var tidigare jämbördig med Polen men som halkat efter och är ett fattigt land idag.
  Ukraina drev på och ville tillhöra Nato, men det blev splittring med Ukrainare i öst som var pro Ryssland, som därigenom skapade inbördeskriget.
  Ryssland såg en fara att marinbasen Sevastopol på Krim kom i fara med att Ukraina förespråkade anslutning till Nato.
  Därför måste Ryssland vidtaga åtgärder, genom att det gjordes en folkomröstning på Krim om de ville ha ett självständigt Krim som ingick i den ryska federationen eller tillhöra Ukraina.
  Det var ca 90% som ville ha ett självständigt Krim och ingå i den ryska federationen.
  Det som nu sker är att Ryssland hyr basen Sevastopol från det självständiga Krim.
  Hela problemet i Ukraina är det USA med CIA som ligger bakom för att få sanktioner mot Ryssland och straffa dem ekonomiskt.
  Sanktionerna är det EU som drabbas hårdast av, men USA såg en fara i att EU hade för bra relationer till Ryssland.

  • Rysk gas gick över Ukraina till Europa, men Ukraina skulle köpa gasen till samma pris som under sovjettiden i annat fall stängde de av gasen till Europa.
   Det här skapade stora problem för Ryssland som ville vara en pålitlig leverantör till de europeiska länderna.
   Det har gjort att Ryssland lagt gasledningarna förbi Ukraina och Polen med den här Nordstream ledningen för att undvika bråk med dem.
   Nu köper Ukraina gas från EU till mycket högre pris än de skulle få direkt från Ryssland, men det är visst EU som betalar gasen därför saknar det betydelse för Ukraina.
   Både Polen och Ukraina förlorar stora transöverförings avgifter när inte gasen gå över deras territorium, därför försöker de stoppa gasledningarna Nordstream 2 av den orsaken.

   • USA har alltid sett Europa som en mycket viktig allierad, men eftersom handeln ökade kraftigt mellan Europa och Ryssland blev USA orolig och det vapen de alltid använder är sanktioner som också infördes mot Ryssland.
    Först skapade man en plattform för sanktioner genom Krim, och nedskjutningen av de Malysiska passagerarplanet..
    Nedskjutningen av passagerarplanet fanns inget motiv för Ryssland, men de skulle få skulden för det.
    Sannolikt var nedskjutningen ett misstag från Ukrainas sida inte militären men någon fraktion.
    Ryssland begärde material från utredningen men det vägrades till Ryssland, samma sak med gasförgiftningen i England, Ryssland får inte del av utredningen.
    Ryssland kan förse Europa med säkra och låga priser på gas som USA ser som en nackdel, därför USA industrin får en svår konkurrent.
    Den ryska gasexporten ökar hela tiden till Europa som behöver en ren energikälla som gasen är, kolet som var tidigare måste försvinna av miljö och hälsoskäl.
    USA, Qatar och Saudi hade planer att förlägga en gasledning från Qatar över Syrien till Turkiet och Europa.
    När Syrien vägrade att tillåta gasledningen över Syrien, startade upproret i Syrien därför motivet blev att störta regimen och få en regim som USA och Saudi hade kontroll på.
    Med gasexporten från Qatar skulle den ryska gasen få konkurrens och Ryssland förlorar exportintäkter som låg i USA:s intresse.

   • Sanktionerna som USA införde mot Ryssland och dragit in EU också har slagit mycket hårt mot EU men inte mot USA.
    Tidigare exporterade EU väldigt mycket jordbruksprodukter bland annat till Ryssland, men genom sanktionerna har de ryska bönderna ökat sina odlingar och besättningar på många områden som gör att om sanktionerna försvinner finns inte den marknaden idag som fanns tidigare.
    De ryska bönderna är glada över sanktionerna som gjort att de får bättre betalt än tidigare, därför EU har ett subventionerat jordbruk med 50 miljarder Euro varje år som gör att det blir enorma överskott, som sedan har dumpats på Ryssland.
    Nu dumpas överskottet istället på Afrika som hindrar dem at bli självförsörjande.
    Verkstadsprodukter som tidigare importerades från EU tillverkar Ryssarna själva numera genom sanktioner.
    Enligt Trump har USA satsat 7 trillioner US dollar under 17 år på krigen i Mellan Östern och vunnit ingenting utan alltsammans är en brakförlust.
    Kriget i Iraq skall ha kostat 2 trillioner och om Afghanistan och Libyen kostat 2 trillioner, blir det att Syrien kriget kostat 3 trillioner hittills.
    Det måste vara korkade människor som trodde på US propagandan att kriget var för at Assad måste bort, som sedan media och politiker upprepat som en mantra, även i Sverige.
    1 Trillion = 1000.000.000.000 US dollar
    Sedan är inte de tre skyskraporna medräknade, som rasade i New York med 3100 döda, som var motivet för att kunna gå in i Afghanistan.

 2. Angående Skripal-fallet så säger de brittiska forskarna att det INTE går att säga vem som tillverkade giftet och var dess ursprung finns. T o m DN skriver om detta idag…Israel är inne på samma linje och avfärdar britternas påståenden som nonsens och utvisade inga ryska diplomater.

  • Ryssarna hade inget motiv att döda Skripa, han åkte fast i Ryssland som en spion för M16 och fick 13 års fängelse men blev frisläppt efter ca 4 år, och flyttade till England efter frigivningen, där han fick ny identitet och pension.
   Om ryssarna skall döda någon person utomlands har de andra metoder än att använda en sådan känslig sak som sådant gift är.
   Kriget har gått mycket dåligt för USA och Saudi legoterroristerna speciellt i Ghouta och därför kom den här giftskandalen.

   • Israel skyller inte Ryssland för Skripa fallet i England och de har inte skickat ut några Brittiska diplomater.
    Israels regering har helt säkert fått uppgifter från Mossad att Ryssland hade ingenting med Skripa fallet att göra.
    Mossad kan ses som en mycket säker källa att de har korrekta uppgifter.

 3. För många invandringskritiska spelar det ingen roll att Ryssland är en extremt korrumperad diktatur utan yttrandefrihet som militärt anfaller och hotar sina grannländer.

  Nej, det enda som har betydelse är att deras diktator är invandringskritisk och ”gillar traditionella värden”.

  • Vilken jävla tur att den demokrariska super makten usa inte anfaller små nationer då.
   Räkna på fingrarna hur många krig usa vs ryssland startat sen andravärldskriget.
   Å föresten tycker du trump verkar gilla speciellt invandrar vänlig?

   • Det är stor skillnad mellan att 1) anfalla något avlägset u-land och sedan dra tillbaka sina trupper därifrån och 2) att invadera delar av sina grannländer och införliva deras territorium i det egna landet. USA utgör inget hot mot sina grannländer Canada och Mexico, medan Ryssland är ett betydande hot mot sina mindre grannländer.

    Dessutom så är USA som sagt en demokrati med ett fungerande rättsväsende, ett verkligt yttrandefrihet (bl.a. inga paragrafer om ”hets mot folkgrupp”) och lite korruption.

   • Jo då kan du förklara varför man jagar visselblåsare som släpper sanningen om usa,s övergrepp i krig.
    Sen att ryssland går in i krimhalvön som varit en del av landet är helt förståligt.
    Ukraina vill gå med i nato och ha kärnvpaen placerade i landet.
    När cuba gjorde samma sak med warsavapakten var usa beredda att startra tredje världskriget.

   • Det är brottsligt i alla länder att utan tillstånd läcka ut hemliga dokument eller statshemligheter.

    Om det nu är förståeligt att Ryssland att gå in i Ukraina då Ukraina tidigare har varit en del av Ryssland, så är det kanske också ok om Ryssland går in i Finland, om Tyskland går in i Kaliningrad eller om Sverige går in i Norge? Enligt din logik alltså.

    Ukraina har som en självständig stat rätt att ansöka om medlemskap i Nato eller andra organisationer om de vill. Precis på samma sätt som de baltiska länderna eller de nordiska länderna har denna rätt.

    Vad gället kärnvapen så är det en ren konspirationsteori att Ukraina velat ha USA:s kärnvapen på sitt territorium. Eller för den delen att USA planerat något sådant.

   • Sen när vart krigsförbrytelser och brott mot männskliga rättigheter stadshemligheter ?

   • Om man är en ”visselblåsare” så brukar det betyda att man utan tillstånd läcker ut hemliga uppgifter som man fått tillgång till i sitt arbete. Detta är straffbart oberoende av det vad det står i dessa dokument.

    Om någon tjänsteman i Ryssland läckte ut dokument som bevisar att t.ex. ryska jaktplan bombat en sjukhus i Syrien så skulle denna tjänsteman definitivt bli straffad. Eller rent av ”försvinna” då Ryssland inte är en rättsstat i samma mening som EU-länder eller USA.

   • Så du menar att endast visselblåsare är personer med tillstånd av berörd myndighet godkänd, har tillåtelse att läcka stadshemligheter om aktuellt lands armes eventuella övergrepp vid krig.

  • Trams! Du har ingen som helst koll…Sluta läs fulmedia så får du en helt annan bild! Putin är väl den enda ledaren i världen som dessutom har mer än 50% av väljarna bakom sig, vilket ju du tycks anse är odemokratiskt precis som oligarkmedia, som ju gärna vill ha politiker med svagt eller inget stöd bland folket för att lättare kunna muta och manipulera dom. Och i Sverige ska vi nog sluta och snacka om korruptionen i andra länder för tyvärr är Sverige en av EU:s mest korrumperade länder.

  • USA demokrati? Hahahaha, finns det fortfarande så lurade människor i dessa tider med internet och all information som HRT? Man tar sig för pannan..

 4. Jag tycker inte att vi för ett ögonblick ska se ner på Ryssland. Så länge som det funnits ett rike inom den ryska federationens gränser, enligt legenderna från minst 800-talet, fram till 1917 var många livegna.

  Efter 1917 var sovjeterna på pappret fria med satt i praktiken i världens största koncentrationsläger som i varierande grad efterliknade helvetet. Sedan kom fyll-Jeltsin som låt oligarkerna plundra landet.

  Först år 2000 fick Ryssland en ledare som åtminstone tänker lika mycket på folket som på sig själv. Med det system som för närvarande råder i världen är det föga troligt att han kan dra sig tillbaka med friheten eller kanske livet i behåll.

  Ser man på Sverige så avskaffade Magnus Eriksson visserligen träldomen år 1335 men det dröjde fram till 1918 innan lika och allmän rösträtt infördes och trädde i kraft 1921. (Nu kommer feminizterna att hävda att det var kvinnlig rösträtt men kvinnor hade kunnat rösta sedan mitten av 1800-talet under förutsättning att de var myndiga, det vill säga över 25 år och ogifta, och betalade skatt.) Religionsfrihet fick vi först 1952 då kravet att vara med i svenska kyrkan eller annat godkänt trossamfund avskaffades. Då ska vi komma ihåg att Sverige stod bakom FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna 1948.

  Vilhelm Moberg använde uttrycket ”demokratur” redan 1965 och det har inte blivit bättre sedan dess. På den tiden var inte staten mediakontrollerad och media kontrollerade verkligen vad makten hade för sig. Man kunde, med en nypa salt, lita på Expressen och Aftonbladet, sedan tog 68-vänstern sakteliga över. Vi har sedan dess haft regeringar som i varierande grad motverkat svenska folkets intressen.

  Man har gett insmygande folk med härskarambitioner grundlagsskydd. Man vill ta bort offentlighetsprincipen, som Sverige var först med, efter 250 år då det nu finns verktyg för sann offentlighet. Man vill införa en nomenklatura med ”journalister” och politruker i särställning. Att slippa betala skatt ska du bara få göra om du haft ett frälsejobb i de politiska församlingarna som verkar för att avskaffa stater och gränser.

  Så personligen skulle jag välkomna en svensk Putin, en som la minst halva sin energi på att försöka förbättra för svenska folket istället för att positionera sig för ett smörigt jobb i den nya världsordningen.

 5. Det var vid 19.30-tiden på tisdagen som en minderårig flicka blev utsatt för ett grovt våldtäktsförsök i Lund, uppger polisen.

  Polisen har gått ut med ett signalement på de misstänkta gärningsmännen. Det ska handla om fem unga män, 17-18 år, som enligt polisens uppgifter ska vara av utländsk härkomst. De fem männen beskrivs också som långa.

  https://www.expressen.se/kvallsposten/minderarig-flicka-utsatt-for-valdtaktsforsok-vid-kyrkogard/

 6. Då ett land är i intern kris skapar politikerna en yttre fiende för att lura sina medborgare. Detta är vad sjuklövern gör nu, förräderi mon svenskarna.

   • Ja vad sägs om följande, han slängde ut Rothschilds ur landet och åter förstatligade statsbanken. Därför hatar västetablissemanget honom .

   • För att han månar om sitt folk och hans folk älskar honom.
    Till skillnad från våran feminina pajas.

Kommentera