Den svenska kravlösheten – ett gissel

”Sverige har utmärkt sig i Europa som det land där få eller inga motprestationer krävs av de som kommer hit”.

Skriver Stefan Krakowski, författare och överläkare, i en debattartikel i Expressen.

Vi har redan läst hur kraven sänkts i det svenska samhället. Vi har tagit del av polisstudenter som inte orkar avfyra pistoler, hur kraven på att ta körkort sänks etc.

Krakowski menar att kraven på de som väljer att komma till Sverige, ändå är det som sticker ut mest.

”Men det område där den bottenlösa kravlösheten och naiva godheten verkligen visat sig vara förödande är asylpolitiken”

Lögner, kravlöst och politisk naivitet har kännetecknat svensk asylpolitik ända sedan den socialdemokratiska regeringen bestämde sig för att Sverige skulle ingå ett mångkulturellt experiment i mitten på 70-talet. Misslyckade experiment brukar man avbryta, men så har inte skett. Istället har både socialistiska och borgerliga regeringar fortsatt på inslaget spår, trots vetskapen om detta kapitala misslyckande.

Varför, är en fråga många ställt genom åren. ”Rasism” och ”främlingsfientlighet” har då ekat i de politiska korridorerna och från medias redaktioner. Nu börjar allt fler inse att det mångkulturella experimentet är ett formidabelt fiasko och att det krävs rejäla åtgärder för att det inte ska bli ännu värre. Vilken regering vågar ta till de åtgärderna….på allvar alltså och inte bara i ord?

Lägg gärna Stefan Krakowskis sista meningar på minnet.

”Den strukturella kravlösheten verkar sippra in i varje viktig samhällsfunktion och slå ut det sunda förnuftet. Om vi ska fungera som nation måste vi skaka av oss den naivitet som tillåtits breda ut sig under alltför lång tid.

Kravlösheten kan tyckas vara en bekväm lösning för stunden. Men på lång sikt blir vi alla förlorare”

Expressen

22 thoughts on “Den svenska kravlösheten – ett gissel

 1. Sverige är rätt och slätt bara ett ynkligt patetiskt fegt och hycklande land som inom en snar framtid fullständigt är kraschat !
  Trots detta så finns eller fanns det fram till valet 2014 en trygg majoritet svenskar som tydligen trivs med utvecklingen i Svetige och gav 7 klövern ett nytt 4 års kontrakt till 2018, skulle bli mycket förvånad om denna majoritet känner sig otrygg nu i September, 7 klövern får garanterat nytt förtroende av sin lojala 87:a att slå i sista spiken i Folkhemmets kista.

 2. Förutom globalism,l så är ju kravlöshet det som definierar vad socialism är för någonting. Inga brottsluingar ska bestraffas. Inga läxor för skolelever o.s.v. Socialism är att utrota mänskligheten geno matt lura idioternaq att sluta använda soin hjärnor. Socialism är att alltid förneka kausalitet, att händelser har orsaker, att handlingar får konsekvenser. Allt sånt förnekas alltid av alla sossar. istället menar du att Gud Staten ska gå emellaqn för at med våld plundra bort allt av värde från samhället och skänka bort det till de onda destruktiva krafterna i samhället.

  Varför har miljoner svenskar hela sina liv röstat på detta? Kravlöshet och globalism. Har de sån stark dödslängtan? Hatar de sona barn och barnbarn så mycket? Eller är de helt enkelt för dumma i huvet för att kunna klassificeras som människor??

  Jag tror att sossar (och deras färre kopia borgarna) lever i en klankultur. De hatar individualism för att det är jobbigt att tänka och informera sig själv. Sossarna är zombies som bara lyder byäldstens, i sossarnas fall idag byfånens, alla order helt blint och hoppas idiotiskt på att han är Gud som vet allt och vill dem väl. Svenska folket svek demokratin genom att vägra tänka när de fattade rikets högsta beslut vid valurnorna. Det är ett viktigt beslut, men svenskarna låtsades som att det var julafton och man bara kunde önska allting omöjligt på en gång. Så utrotas ett folk bara en livsålder efter att Tage Erlander satte igång köttkvarnarna för att förinta Sverige.

 3. Tage Erlander gjorde Sverige till ett massinvandringsland 1946 när han tog makten (uppenbarligen på order av Josef Stalin och med Churchills acceptans). Direkt gick invandring en från negativ sedan all historia, till +30 000 om året, en nivå som i snitt stod sig ända till bosnieninvasionen 45 år senare. Tage Erlander grundade också invandrarverket för att permanenta den helt nya massinvandringen. Och det var inga gästarbetare, socialismens internationalism kräver att alla nationer förintas, så de fick alla medborgarskap. En helt ny uppfinning av Tage Erlander personligen.

  Socialism är globalism. Hör vad de har bytt ut nationalsången emot när alla sossar världen över hyllar ”Internationalen”.

  • Jag vet inte vem som tutat i dig det där men att Erlander från sin i början svaga maktposition skulle ha övertalat de betydligt starkare tunga gubbarna i regeringen och LO under Axel Strand kan du bara glömma. Vid den tiden rådde också fullt krig mellan dåtidens sossar och SKP, inte minst på grund av partisplittringen 1917. Invandringen till Sverige åren efter andra världskriget bestod huvudsakligen av riktiga flyktingar som flydde nazism och kommunism.

   Det första året som sticker ut är 1970, året efter Erlanders avgång. Inte ens det famösa året 1989 då Lööw och Carlsson stängde gränsen överträffar det. Så här var fördelningen:

   Finland 41 479
   Jugoslavien 8 448
   Danmark 3 609
   Grekland 3 081
   Norge 2 837
   Polen 2 423
   USA 2 080
   Tyskland 1 858
   Storbritannien 1 180
   Österrike 1 119

   Nästa topp var 1994 och efter 2006 så har inget år varit ”sämre” än 1970. 2017 kom dubbelt så många som 1970 och väldigt få av dem arbetar i motsats till 1970 då i princip alla i arbetsför ålder arbetade från dag två.

   Jag ger dig rätt för Invandrarverket, det bildades 1 juli 1969 och Erlander hann styra upp det i tre och en halv månad innan han tog pension vid 68 års ålder. Det var slarvigt av honom att inte göra det redan 1946, då kanske vi inte hade behövt stå ut med migrationsströmmer under 5‰ i genomsnitt under hans regeringstid. Vi har visserligen aldrig haft det så bra som 1969, varken förr eller senare, men hade vi redan då tagit emot så hade vi, enligt vänsterdebattörerna, haft det så mycket bättre nu. 😉

   Det folk glömmer bort att det är skillnad på politiken nu och då. Dagens sossar hade på sin höjd fått springa med oviktiga meddelanden i regeringskansliet då. De andra partiernas företrädare är inte ett dugg bättre, politiska broilers som de flesta är.

   • @Hatar alla ljugande svin och vänsterslöddret som förstört allt gott 03 04 2018 at 01:12

    FN:s flyktingkonvention från 1951 som gäller Europa och tiden före stipulerar klart och tydligt att det är flyktingars skyldighet att anpassa sig till värdlandet. Tyvärr så måste jag hålla med dig om att vissa som vi räddade då har visat vara djupt otacksamma och också verkat emot det svenska folket. Greve Folke Bernadotte som på eget initiativ utan regeringens uppdrag räddade uppemot 10 000 kvinnor och barn av judisk tro eller ursprung ”belönades” genom att Sternligan mördade honom i Jerusalem när han på FN:s uppdrag försökte förhindra krig.

    Han har också kritiserats för att han inte uteslutande räddade kvinnor och barn av judisk tro eller ursprung trots att hans uppdrag var att förs skandinaver i säkerhet undan Nazitysklands sammanbrott. Detta (och mycket mer) är en tydlig indikation att zionism är lika föraktfullt och omoraliskt som islamism, kommunism, socialism, nazism och fascism.

    Kommunism och nazism bygger på samma skeva tankegods och är varianter på samma tema när det gäller umbäranden för deras undersåtar. Hitler och Stalin kom mycket väl överens fram till Operation Barbarossa. De omfattande sovjetiska leveranserna till Nazityskland mitt under brinnande världskrig och uppdelningen av Polen i Molotov-Ribbentrop-pakten som var en förutsättning för det nazityska överfallet på Polen visar det.

    Att vissa människor, likt skorpionen i fabeln om grodan och skorpionen, inte kan motstå sin natur bör inte medföra stigmatisering av hela grupper även om det ligger människans natur nära. Till skillnad mot kristendomen med flera religioner som bygger på idén att det är dina gärningar som räknas, bygger de två andra abrahamitiska religionerna på ett medärvt förbund med gud. Är man från barnsben matad med åsikten att man är något speciellt så kan det vara svårt att bryta tankebanorna. De som på allvar tror att de och bara de har ett speciellt förbund med Jahve respektive Allah var söndercurlade långt innan fyrtiotalarna började förstöra sina barn.

 4. Att ställa krav har för de PK-trogna blivit att ha fel värdegrund. Stefan Krakowski har turen att ha fått en helt annan och sund uppfostran och kan därför se vad händer i Sverige och har också kurage nog att tala om vad han innerst inne anser.
  Tänk om vi inom PK-sfären kunde finna några med samma förmåga.

 5. När muslimska kvinnor får ha hijab på sig på foto i svenska pass för de har blivit svenska medborgare, att kvinnliga muslimska poliser har specialsydda hijaber samt brandsoldater då visar verkligen det svenska samhället hur slappt och kravlöst det är gentemot islam.

  • Även när de viker ner sig med klädkoderna som är strängt hållet reglerad inom bl.a. tand- och sjukvården samt livsmedel.
   Där det av hygienkraven är kortärmat som gäller.

 6. Är det verkligen ”Kravlöshet”?

  Om socialdemokraterna redan 1999 skrev på ett kontrakt med muslimska Brödraskapet om att islamisera Sverige så är det väl en naturlig följd att de fullföljer detta kontrakt när de är i regeringsställning?

  Känner du dig trygg med regeringen?
  Jag är rädd!

 7. Kompetens en andrahandsfråga, däremot kvotering oerhört
  viktigt. Inte konstigt att skattetrycket i landet är som det är!

 8. Regeringen påminner litegrann om migrationsrätt: ljuga ihop en historia, o ju mer outbildad, konstig o ofta homosexuell, ju lättare komma in (de flesta, t.o.m. Hellmark Knutsson har väl 0 utbildning)

 9. Nja inte bara kravlöshet ….
  Från 1 April gäller nya lagar för bl.a.Pommes.Dessa får inte längre vara ”krispiga” och bruna !! För apoteks-förskrivna läkemedel får nu inte längre patientens utskrivna preparat tvunget expedieras.Ett ”likvärdigt” piratmedel kan kunden få nöja sig med i Tyskland.Dessa regler har EU beslutat. Varför får nu var och en söka räkna ut ?
  Själv tror jag att nybyggarna som anlänt till Europa,är vana vid lite mjuka mjäliga och sliskiga Pommes,från hemländerna.
  Vad gäller läkemedel blir det ju på så sätt fler,som få del av dessa Placebo.
  Samtidigt sparas in på sjukvårdskostnaderna.En stark tro kan också bringa tillfrisknande.

 10. Du har lite fel Mia , som flykting så kan du över huvud taget inte ställa några som helst krav på mottagarlandet utan du är helt utlämnad till dess välvilja till att hjälpa dig . Sedan är det många som hävdar att det är frågan om allas lika värde och att det står i någon deklaration ifrån FN , men så är inte fallet utan det står att alla människor har samma värdighet och det är inte det samma sak som värde . För när det gäller värde så har en läkare större värde än en knarkare , men när det gäller värdighet så är dom likställda . Sedan vore det ju intressant och veta hur många det är som har ”flytt krig ”och som verkligen är i behov av hjälp , för en sådan flykting ställer nog inte några större krav utan är tacksam att han över huvud taget har någonstans att ta vägen . Dom andra kravmaskinerna är ju inga flyktingar utan kommer bara hit för att roffa åt sig så mycket som dom bara kan , livligt påhejade av batikhäxor och ”godhjärtade ”individer som tror att dom gör en välgärning när det är precis tvärt om , dom skapar bara oreda i samhället .

 11. De riktigt allvarliga konsekvenserna av Sveriges asylpolitik kommer vi att få se om några år då Sverige då samtliga kommuner i landet kommer att ha en lika dålig ekonomi som Malmö. Detta tillsammans med att politikerna importerat muslimer som inte vill integreras skapar en farlig situation. De kommer från klan-samhällen med islam som grund och detta tar de med till vårt land. Vi ser redan idag hur kommunerna kämpar med kostnaderna, det som får stryka på foten först är äldrevården eftersom det är där kommunerna kan kapa kostnader.
  En kommun som Malmö får 5-6miljarder i statligt stöd per år! Den skatt som Sveriges medborgare betalar i respektive kommun går in i statens kassa, riksdagen bestämmer hur mycket varje kommun får. Någon morot att få människor i sysselsättning finns inte, Malmö får lika mycket från staten för en arbetslös som för en människa i jobb!
  Inom bara ett fåtal år kommer alltså samtliga kommuner i landet att ha lika usel ekonomi som Malmö, – vad händer då?
  Det vankas mycket bistra tider för Sverige och vårt folk….

Kommentera