Stäng

Kollaps i Sandviken och på P4 Gävleborg

MEDIA. Föreställningen Kollaps är en nyskriven föreställning om klimathotet, framförd av Sandvikens Kulturskolas Teaterelever. I helgen hade den urpremiär på teaterbruket i Sandviken. Föreställningen Kollaps är en del i projektet LÄNK. Det har länge saknats nyskriven, angelägen dramatik med rollistor som passar unga, ofta stora, ensembler. Därför har projektet LÄNK startas, där det skrivits nya pjäser just för det ändamålet, rapporterar Sveriges Radio Gävleborg.

1000 unga företagare samlades för den största Ung Företagsamhet mässan någonsin i Gävle den 15 mars. Noll intresse och ingen nyhet i Sveriges Radio Gävleborg.

Mellan Sandviken och Gävle är det drygt två mil eller 20 minuter.

Några unga skriver pjäs om – klimat. Stor nyhet i statsradion. Det är skillnad på folk och fä i nyhetsvärderingen från Sveriges Radio. Jobbskapande företagande är fult, kultur och flum är fint.

-Pettersson säger att det är svinkallt på nätterna i Södermanland. – 10, men sol och plusgrader på dagarna så det finns hopp om vår men Sveriges Radio verkar vara inne i den eviga istiden…

7 reaktioner på “Kollaps i Sandviken och på P4 Gävleborg

 1. Man får hoppas att Sandvikens kulturskolans teaterelver inte glömmer var sin fjäder i röven som matchar färgen på deras tolerans.

 2. nätterna i Dalarna kryper tempen ner mot -25…minus 10
  betraktar vi masar som tropikklimat…väll de kvinna + barn
  härom veckan kände då de barfota tog en promenix mitt i
  natten…tycker kommuner kunde kosta på de ”främmande
  existenser” de hyser, elementär utbildning i naturkunskap!
  …ihjälfrusna pensionsräddare tar bara onödig plats å ger
  inte någon utdelning på sikt för 87:orna!

 3. Konstigt att vi normala orkar kämpa på men det beror på vårt engagemang, framåtanda och drivkraft, ngt som inte alla ”svenskar” verkar ha. Behövs ju inte heller så länge det regnar bidrag.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: