Stäng

Migrationsministern förargad på somalisk kvinna: Vi belönar lathet

INVANDRING. Danmarks migrationsminister Inger Støjberg säger att en kombination av lathet, direkt motvilja mot det danska samhället och vår egen oförmåga och vilja att kräva har skapat de parallella samhällen som växer i Danmark idag. Ett av de områden där vi ser konsekvenserna av decennier av misslyckad integrationspolitik är att vi erbjuder skattefinansierad tolk till invandrare som bott i Danmark i åratal.

Nu skärper den danska regeringen kraven på invandrare i landet. I en artikel berättar Danmarks migrationsminister, Inger Støjberg att om man bott i landet i längre än tre år och fortfarande inte kan språket måste man betala för sin egen tolk.

Støjberg jämför med att om hon hade bott utomlands i flera år skulle hon knappast fått en tolk betalat för sig av staten. I omvärlden finns det en förväntan på att man lär sig ett lands språk om man bott där i längre än tre år, att den förväntan inte finns i Danmark när det kommer till invandrare menar Støjberg är ett stort misstag.

Danska regeringen kommer därför ändra reglerna så om man bott i landet längre än tre år måste du betala för din egen tolk om du inte behärskar språket när du, exempelvis, går till en läkare.

Läs mer på BT.dk…

Om Inger Støjberg på bloggen…

-Petterson säger att det borde vara självklarhet i Sverige också. Jag vill dessutom att två år räcker och att inga permanenta uppehållstillstånd eller medborgarskap ska delas ut till dem som inte lärt sig grundläggande svenska och samhällskunskap.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran 8:an är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

28 reaktioner på “Migrationsministern förargad på somalisk kvinna: Vi belönar lathet

 1. Det måste vara mycket konstigt Efter tre månader i Arablandet Sverige så kunde min fru gå ut o shoppa själv vad jag veterligen vet så hade min fru aldrig någon tolk , Hon fick ett jobb efter 6 månader jobbade tills en månad hon skulle föda barn. Hur kunde klara av detta , Det kunde aldrig varit jag som kan ha hjälpt henne jag gick bara åttårig folkskola.Efter barnledighet med några små pengar i barnledighet. Blev till att börja jobba igen. NU denna gång som montör i 25 år utan några statliga bidrag .
  Nu kämpar hon och jag mot hennes hemska farsot som härjar runt i hennes. Denna undarbara kvinna. Aldrig bidrag tog vi emot.

 2. Lätt som en plätt i flathetslandet Sverige:

  Delcitat

  Över 11 tusen somalier med oklar identitet fick svenskt medborgarskap.

  Bli svensk medborgare på rekordkort tid utan några id-handlingar och kontroller i polisens databaser – genom att muntligen uppge ett namn och en ålder? ”Ja, det kan gå till så här”, säger Migrationsverket.

  Den här historien tog sin början i slutet av augusti när gruppen Granskning Sverige avslöjade att en somalisk medborgare fick svenskt medborgarskap medan han satt i häkte misstänkt för deltagande i en grov gruppvåldtäkt på sannolika skäl. Detta gjorde det omöjligt att yrka utvisning i målet för åklagaren. (Publicerat 20 november, 2017)

  Slut delcitat

  Läs gärna vidare på länken nedan:

  https://samnytt.se/avslojar-over-11-tusen-somalier-med-oklar-identitet-fick-svenskt-medborgarskap/

 3. I Sverige har vi ”begåvats” med den här nystylade damen, hon talar på slutet om sin mormor och morfar, varför utelämnade hon sin farmor och farfar ?
  Hon pratar också om att det skall ”kännas rätt i munnen” är det cigarren hon menar, eller ?
  Hon svarade aldrig på Rickard Jomshoffs frågor, hon talade strunt !

   1. En så fruktansvärt obehaglig person Kunke verkar vara. Kallhamrad, utstuderad, full koll på hela sitt kroppsspråk som verkar gå ut på att förnedra och trycka till motståndaren. Den där konstiga avslutningen med hennes fattiga mor- och farföräldrar hade ingenting med böneutrop att göra men gav kanske en och annan krokodiltår i någons ögonvrå!
    Hennes svar var blahablahä, inget konkret togs upp utan bara ord som öppenhet, kommunal självstyrelse, demokrati osv.
    Hon säger att hon är uppvuxen i en kristen miljö, betvivlar jag inte, och hon kanske är troende också men hennes far är enligt uppgifter på nätet från Ghana och enligt Wikipedia är större delens av Ghanas befolkning muhammedansk. Kanske kommer hennes åsikter och hennes liason med islam från Ghana.
    På Ledarsidorna.se kan man i flera artiklar läsa om kulturministerns flörtande med islamisterna vad gäller bidrag till Ibn Rushd och liknande.
    Hon verkar också engagerad i Svenska kyrkan. Förvånar mig inte så islamiserad som den verkar ha blivit.
    Jag hörde för flera år sedan ABK prata i Tankar för dagen i P1 och det var mycket olustigt att lyssna till henne. Självcentrerat till max. Då visste jag inte vem hon var men nu vet jag det.
    Hon är stylad till max, iofs snyggt, men måste kosta massor med tid och pengar, hennes man är skådespelare – tränar han hennes framträdanden för bästa möjliga effekt?
    Alice Bah Kunke är ingen jag skulle vilja möta ensam en kväll i en mörk gränd. Hon verkar vara den utstuderade ondskan personifierad kompletterad med en kallhamrad personlighet.

 4. Danmark ett land med politiker som fortfarande kan både se, höra och tala. Tänk om vi hade en, skriver en, enda minister som kunde det och arbetade för vårt gemensamma utan skygglappar.
  Som hade modet att se Kejsaren och att han är utan kläder. Det är inte alls elakt att begära av folk att de och inte vi ska anpassa sig. Skäm bort ett barn eller vuxen och du får en samhällsfrånvänd individ som bara kräver utan att någonsin bli nöjd.

 5. I de fall de själva väljer land, så skall de naturligtvis stå för alla personliga kostnader, som tolk, mat, transporter och boende direkt de sätter foten inom landets gränser och kräver asyl.

 6. Till Duvan.
  Du skall veta att de gamla svenskarna som bosatt sig i Spanien har inte gjprt det för att jobba. De är där som pensionärer. De har gjort sitt, de har i allmänhet jobbat mer än 40 år i Sverige och troget betalt sin skatt. Och det är förvånande många, som kan tala tillräckligt bra spanska för att klara sig bra där nere. Och det står inte heller några tolkar fär att hjälpa några svenskar, när de går och handlar lite frukost och så. Svenskarna är inte heller i Spanien för att leva på bidrag från spanska staten och dess skattebetalare. De får klara sig på sina egna slantar.
  Det är en j-a skillnad lilla Duvan. Jag tycker bara,att det låter som att du är himla avundsjuk på dem, som lyckats hitta en plats i solen nere i Spanien.

  1. Jhonson :
   Måste vara en skratt eller turkduva, passar inte här.
   ( om du känner för det googla)

 7. Tänk om gud förbjude en svensk minister hade sagt detsamma vilket naturligtvis är otänkbart men om, då hade han eller hon fått sparken och istället belönats med posten som antingen landshövding eller GD för något statligt verk med betydligt högre lön !
  Dårhuset Sverige är fantastiskt.
  Snart September och ödesval, SD och AFS är klara alternativ !!!!!

 8. Håll käften jävla svenner. Hälften av svenska rika gamlingarna bor i Spanien och tror ni att de har behärskat den spanska språket, njaaa tveksamt nog, för de har tagit över ett par ön där de kan prata svenska å inget annat än svenska. Så lägg er vid sidan för det finns äldre människor som inte har kapaciteten att behärska ett nytt språk efter de haft ett jävla liv för att kunna ta sina barn vidare i livet.

  1. Om Duvan inte kan se skillnaden mellan de främmande som kommer till Sverige och de svenskar som skaffar sig bostad i Spanien, då ska Duvan inte kuttra.
   Det måste vara en försvinnande liten del svenskar i Spanien som ligger det spanska socialsystemet till last.

 9. Jag arbetar i Danmark och är lyckligt gift men skulle jag vara singel så måste Inger Støjberg var en kvinna som alla män vill ha. Hon är snygg, hon är intelligent, hon är singel (sedan ett par månader tillbaka) och som djurägare är jag väldigt ledsen då hon var tvungen att avliva sin hund nyligen.

  Pamela Anderson, Victoria Silvstedt och alla ni andra kan slänga er i väggen! Inger Støjberg slår er alla med hästlängder!

  En mycket intelligent kvinna!!!! Det attraherar mig väldigt mycket!

 10. Är zoomalier lata ? Jag trodde att de byggde landet tillsammans med Afghanerna!
  (Åtminstone om man ska tro Stefan Löven och Socialdemokraterna är de väldiga klippor för Sverige!)

  1. Tillägg: Inger Sjöberg har en fungerande hjärna till skillnad mot IQ fiskmås Stefan Lögnven!

  2. Kurt Kodstedt (påhittenamn) :
   Enligt ”gossen” som försvann till Jordanien på ett ambassadjobb, Ullenhag, så är det zigenarna som har byggt Sverige.
   Kan de olika entreprenörergrupperna nu ……göra upp om detta ?

  3. Dessa nysvenskar är ju Sveriges framtida pensionsräddare och är man det, ja då kan och får man inte ligga på latsidan utan då gäller arbete så svetten lackar och det får man verkligen hoppas att nysvenskarna gör annars uteblir ju de framtida svenska pensionerna !!!
   Tror man inte på detta så är det bara att fråga 7 klövern och det övriga mångkulturälskande hycklande och välgödda svenska etablissemanget.

 11. Ryktet om Skandinaviens migrationspolitik har gått jorden runt flera varv.
  Lathundar och parasiter flockasm i våra länder för att de skall bli försörjda och uppassade. Idiotiska politiker står på kö för att passa upp och de delar ut pengar mat och vad helst de sk ”nyanlända” begär.
  Det är nu först i Danmark, man vaknat upp för att ra tag i de problemen som de danaka politikerna själva skapat genom sin totala slapphet. Än värre är det i Sverige, där,det verkar bara omöjligt för våra politiker att förstå vad de ställt/ställer till med.
  Det vi ser runt om oss är ren ynkedom och politiker har inte så pass fattningsförmåga att de kan uppsnappa vårt land snara undergå.

 12. De som inte arbetar skall heller inte äta. Det är väl så att latmasken sitter i ryggen och de vill inte kröka rygg för vitingar, de får väl be de politiker som bjudit in dem att börja betala och producera mat för sina gäster. Dvs kröka rygg Jag har inte bjudit in dem till Sverige för att gå och slå dank och leva herrskapsliv. Marsch tillbaka till Afrika. Adjö adjö

 13. Har bott i länder där jag inte behärskar språket, inga problem utom i kontakt med myndigheters byråkrati, de få gångerna som det hände så betalade vi med egna medel de översättningar som måste göras.
  Vilket tjafs och trams, betala själv eller tillbaka till det land där ni förstår språket !

 14. ”60-65 procent af de patienter, som vi ser, er analfabeter”.
  Det konstaterer overlæge Annemette Mygh, som for nylig pensionerede sig selv fra overlægestillingen på Indvandrermedicinsk klinik i Hvidovre.
  – Ugeskrift for Læger, 21 mars 2018
  http://ugeskriftet.dk/nyhed/chokerende-mange-indvandrerpatienter-er-analfabeter
  [Hvidovre är huvudort i Hvidovre kommun i Danmark. Den ligger i Region Hovedstaden, 6 km väster om Köpenhamn. Antalet invånare är 52 818. (Wiki) ]

 15. Detta ha förvånad mig i många år att man få fri tolk fast man ha bott i landet i många år. Efter ca 6 månader kund jag göra mig förstod på Svenska inga problem heller med att förstå Svenska. Enda undantag en Dansk läkare på Oxelösunds. vårdcentral som jag hade vissa problem med att förstå. De äldre Oxelösundsborna vet nog vem jag syfta till, Doktor Bast..p 🙂

 16. Självklar logik för alla med minsta eget tänk och som måste betala för alla politikerdårskap.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: