SVT vill skildra olika traditioner och stryker den svenska

KULTUR. Sedan 1974 har tv-tittare över hela landet kunnat se Lunds Studentsångare hälsa våren i Lundagård på 1 maj. En av hundratusentals tittare uppskattad tradition hotas nu när SVT ställer in sändningen, skriver Studentsångarna i ett pressmeddelande.

– Vi värnar om traditioner och vill att det ska kännas i SVT när det är högtider, det är en viktig del av uppdraget. Men vi är även måna om att göra det på olika sätt och skildra olika traditioner och evenemang på olika platser runt om i landet, säger Eva Beckman på SVT till TT.

-Pettersson inser att tiderna förändras men en av anledningarna är brist på pengar säger SVT. För ett år sedan fanns det dock pengar till Eldfesten som verkar pågå året runt i det nya Sverige, där vägrar dock SVT att berätta om vilka artisterna är…

TIDIGARE 2017-03-08. SVT direktsänder Eldfesten i år

INVANDRING. Eldfesten är en årlig tradition bland många folkslag sedan tusentals år tillbaka, och den har kommit att bli en uppskattad folkfest för många i Sverige. I år direktsänder SVT Eldfesten, som hålls i Stockholm den 14 mars. – Eldfesten är inte bara en viktig högtid för många som bor i Sverige, den är också en supervisuell folkfest med högklassiga artister på scenen. Jag tycker att det är roligt att kunna sprida den här traditionen till fler, säger programbeställare Eva Beckman.

Varje år firar många folkslag in våren med eld, fyrverkerier och festligheter. På persiska heter Eldfesten Chaharshanbeh Soori och hålls varje år tisdagen före det persiska nyåret nouroz som infaller på vårdagjämningen. Traditionen har tusenåriga anor och är icke-religiös.

I Sverige har eldfesten blivit en uppskattad folkfest och symbol för mångfald och integration för många, och årligen kommer stora artister från Mellanöstern för att uppträda i Kungsträdgården. I år har SVT bestämt att direktsända festligheterna, som produceras av Riksteatern.

Läs mer på SVT…

-Pettersson har egentligen inget emot att perserna och andra firar sitt nyår vid vårdagjämningen, fast jag föredrar Valborgseld, men jag blir misstänksam när SVT är inblandade och undrar om inte islam kommer att ha en framträdande plats. Eldfesten i Kungsträdgården lär vara en av de största i världen, det säger en del om storleken på invandringen till Sverige.

Annars tycker jag att vi har eldfest året runt på många platser i landet, det borde SVT direktsända och visa artisterna som uppträder i närbild…

Eldfest i Husby våren 2013

Eldfest i Rosengård våren 2009

22 thoughts on “SVT vill skildra olika traditioner och stryker den svenska

  1. Hur kan det vara, att de svenska idioterna tycka samlas i toppen på våra statliga och kommunala verk?
    Är det för att mentalvården leder brist på platser?

  2. Är hon rent körd i melonen,eldfesten? Är det den många bilägare kunnat skåda när dom fått sin bil uppeldad av dessa otacksamma skitstövlar.?

  3. Det är väl manskör? Det är inte feministiskt och bryter mot identitetspolitiken och postmodernismen. och hela billevitten! Det går fetbort, samma med teknikutveckling, vetenskap för det är vita män som har drivit detta. Jorden kan vara platt om du uppfattar den som det, Trosa världens ände. Man ser ju vid horisonten på ett hav hur det liksom försvinner. Det kan islam beskriva bäst ihop med USAs extrema kristna.

  4. Ewa Beckman kommer ifrån en av de mest vänstervridna
    redaktionerna inom Public Service – SVT:s kulturredaktion.

    På så sätt är det inte förvånande att hennes synsätt på
    programinnehåll genomsyras av vänsterpartistiska preferenser.

  5. Är någon förvånad ?
    Svenska traditioner ska till varje pris bort i dagens och framtidens mångkulturella och avkristnade Sverige det har 7 klövern och extremvänstern bestämt sig för till 100% och vi är redan en god bit på väg dit !!!!
    Snart är Sveriges korslagda blå/gula fana också ett minne blott och är ersatt med en annan flagga, vilken det blir får det svenska folket själva gissa.

  6. i vems intresse sker allt detta i stora delar av europa, censur, munkavle på folket,dribbla med sanningen, jakt på oliktänkande?

  7. vi får betala för att ANC:s Malema och Zuma sjunger mörda vita istället….

  8. Det är ofattbart att SR/SVT får hålla på med rent Sverige-fientlig aktivitet. De har så mycket makt att inga politiker vågar utmana dem. Politikerna vet att deras dagar skulle vara räknade.

  9. Läste om det på Fria Tider tidigare. Men det stod inte vad dom skulle sända istället. Misstänkte dock direkt att det blir någon islamistisk smörja istället, i den heliga mångfaldens namn förstås.

  10. Varför tar t e x TV 4 över studentsångarna i Lund istället för Public Service? Det är en kanal som är reklamfinansierade och många företag vill säkert sponsra de lundenska studentsångarna.

Kommentera