Stäng

Framåt för AFS

Alternativ för Sverige ligger strax under 2 procent i Yougovs senaste opinionsmätning.

För att redovisa partiernas siffror i dessa undersökningar krävs att man når just 2 procent. Därför redovisas FI:s siffror i vissa undersökningar, vilket har fått många att reagera. Nu vet ni.AFS:s relativt höga siffra i Yougovs mätning, verkar inte ha hämtats från Sverigedemokraterna, vilket många trodde skulle ske.

SD backar förvisso, men bara med 0,3 procentenheter. Därför kan vi ana oss till att Alternativ för Sverige kanske hämtar en del väljare från SD och SD i sin tur från andra partier. Bilden nedan från Samhällsnytt.

Samtidigt redovisar Ipsos sin nya mätning och där ökar SD med 1 procentenhet. Var AFS hamnar i den mätningen står inte. Bilden från Samhällsnytt.

20 reaktioner på “Framåt för AFS

 1. AFS kommer bara att plocka röster från SD. Om nu AFS får 3 %, så ligger dom på soptippen och SD har genom detta tappat 3 %. På vilket sätt kommer detta att gynna våra barnbarn, detta ödesval ?

  1. Om AfS får 3 procent av rösterna i riksdagsvalet så får de gratis valsedlar utplacerade i alla vallokaler i de två kommande allmänna valen 2022 och 2026. De får också partistöd.

 2. De har inga 2%, glöm det. Bara några som lyckats fuska i undersökningen. Max antal röster de kommer uppnå är samma som gamla SvP= 0,1.

 3. 2% är bra med tanke på att partiet bara är några veckor gammalt, men vi får avvakta några mätningar till för att vara säkra på trenden. Man kan fråga sig vad de kan uträtta i Riksdagen om de kommer in, INTE mycket men det gäller även SD. OM SD når 18-20% kanske ett samarbete med Moderaterna är möjligt men gissningsvis står M närmare Socialdemokraterna och Centerpartiet och vi får mer av samma politik. De som röstar på SD och AfS vill STOPPA massinvandringen av muslimer och kriminellt slödder! Många människor över hela Sverige upplever ökad otrygghet, en gigantisk kriminalitet med gäng och importerade klaner. Socialdemokraterna och MILJÖDÅRARNA har gett Afghanerna amnesti och detta är nog droppen för många….
  Händer ingenting i valet i september 2018 så är det kört för Sverige, vi måste få en annan politik om vi ska överleva som nation och som folk. Den svåra frågan är hur många som förstår allvaret och har vaknat upp?!

  1. Vet inte mycket om AfS men OM det bara är broilerpolitiker som ALDRIG JOBBAT tror jag inte de har en chans….!

 4. Två partier som inte får någon som helst inverkan i svenska politik är AFS högerns svar på vänsterns KFML(r). Mycke snack och lite verkstad.

  1. Hur mycket verkstad har Sveriges idag tredje största parti SD uträttat hittills trots fina och fagra tal i riksdagen ?
   Får allt bli AFS valet, utan väljare så växer ju inte detta parti, är alltid bra med konkurrens även i politiken och alla som hoppas, tror eller vet att J.Å på något sätt kan eller kommer att rädda Folkhemmet lägger naturligtvis sin röst på SD precis som den trygga 87:an lägger sin röst på 7 klövern, en spännande höst med val och ytterligare 4 år som väntar det mångkulturella Sverige.

 5. Men om Folkpartiet går samman med Miljöpartiet och stjäl Bert Fjärt från Kådisarna, och sen storsatsar på euron. Då kommer ju allt att gå bra för dem, eller hur? PK sitter å försöker pussla ihop sina små och snabbt krympande procentrester. Kraschande centerpartiet föreslås t.ex. gå samman med vad folkpartiet nu heter igen. Samtidigt som partierna rasar tiotals procent i opinionen, så pysslar PK med inbillad ”taktik” om några promillen stödröster.

  Om man lägger örat på en grav, så hör man precis samma strategiska vision som PK försöker tillämpa. Eller om det bara är en daggmasks tunnelbyggande inuti den döda hjärnan som man hör.

  1. SD ökar !
   Och fortsätter med sina utrensningar, nu senast i Ö-vik där 5 stycken SD-medlemmar petas ur partiet som istället kanske går till konkurenten partiet AFS.

 6. Jag skulle vilja fråga gammelmedia en fråga:
  Om man kallar partier som gör som väljare vill populistiska, vad kallar man då partier som gör tvärt emot vad väljare vill? Socialdemokrater?

  1. ”Populistisk” av population/befolkning = demokratiska partier som följer folkviljan.
   Wikipedia; ”…Populus (latin för ”folk”) Ordet användes även om folket som parti (populares), i motsats till senaten eller de förnäma (optimates)…” ”…Optimater ’de goda männen’, (optimus = god/bäst) kallades i Romerska republiken adelspartiet, det konservativa partiet eller de förnäma (nobiles). De var motståndare till Populares. Optimaterna sökte minska folkförsamlingens makt. Optimaterna försökte även förhindra att uppkomlingar inträdde i politiken…” = Precis som i dagens Sverige! https://sv.wikipedia.org/wiki/Optimater

   ”Nobilister”, ”nyfeodalister”, ”elitister” eller ”optimater” (de goda/bästa) verkar ju ganska passande. Kanske rentav fascister? https://www.youtube.com/watch?v=cfSwphO1quM

   1. Inte sossarna, deras politik kan knappast vara populär för någon, tyvärr röstar ingrodda gamla sossar, på just sossarna oavsett om de har en häst eller svetsare som partiledare!

 7. Mätningar överflödiga. SD dubblar röstantalet varje val. Skillnaden i politik för övriga partier är minimal. Sjuklövern mot SD. Förbered er för ytterligare fyra katastrofala år. MSB är inte att räkna med då Dan Eliasson är chef.
  SD får inte egen majoritet förrän valet 2022.

   1. Det gäller att kvinnorna i Sverige, för det är dom det hänger på, vaknar och inser vilken mörk fram eller kanske mer baktid som väntar dom annars!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: