Stäng

SD störst på social medier…

VALET 22018. Nya siffror från medieanalysföretaget Retriever visar att Sverigedemokraterna väcker i särklass störst engagemang på Youtube, Facebook och Twitter. SD ser sociala medier som det på många sätt bästa sättet att nå ut till och kommunicera med sina väljare, säger partiets kommunikationschef Joakim Wallerstein till TT.

– Sociala medier har ju varit en huvudkanal för oss länge. Vi kan svara direkt och vi kan få återkoppling direkt, säger SD:s kommunikationschef Joakim Wallerstein.

Både Moderaterna och Socialdemokraterna vill tona ner betydelsen av sociala medier för att nå ut till väljarna:
– Sociala medier har blivit viktigare de senaste åren men att vinna valet handlar inte bara om antalet delningar och likes, säger M:s kommunikationschef Hampus Knutsson som i stället framhåller ”det verkliga mötet och samtalet”.

– Vi tänker lite på sociala medier som ett digitalt fikarum eller en digital middag med kompisar. Det är där människor möts och diskuterar och det är naturligt att vi finns där också, men det ersätter ju aldrig det personliga mötet, säger Helena Salomonson, kommunikationschef för S.

-Pettersson undrar om M och S tror att Internet är en modenyck som kommer att försvinna eller om de som Expressen vill förbjuda oliktänkande att yttra sig?

För övrigt var Hanif Balif större än socialdemokraterna på Twitter, mycket större…

17 reaktioner på “SD störst på social medier…

 1. Ja svaren är alltid det samma.
  När talade du senast med en lokal politiker, för att inte nämna din lokala riksdagsledamot? Själva tar de inte kontakt. Det enda man märker av är när man skickar ut unga invandrare med rosor inför valet!

  F.ö. lyser de med sin frånvaro och bedriver sin politik lokalt genom andra organisationer, ex. hyresgästföreningen. Dessa är mer intresserade av sosse politik än att se till att problemen med brott åtgärdas.

  SD gör ett bra jobb trots moståndet, att många motståndare inte känner till innebörden av demokrati är inte deras fel. Eftersom msm beslutat sig att fortsätta med alla lögner så är det sociala medier som gäller. Inte konstigt att det pågår en kampanj för att begränsa friheten på nätet.

 2. Det är inte bara på Sociala Medier SD är störst, dom är
  det enda parti som framför vettiga åsikter på dom flesta
  områden.

 3. SD störst på sociala medier, grattis J.Å men som väljare är det mer intressant att veta vad SD kan göra, vill göra, vågar göra och skulle kunna göra i verkligheten för att rädda det som räddas kan i dagens kriminella anarkisamhälle om partiet fick möjligheten, det börjar bli tröttsamt att ständigt bara höra kritik mot 7 klövern och teoretiska förslag från SD i riksdagen !
  Går inte att rida på en missnöjesvåg hur länge som helst utan att leverera verkstad.

   1. Begära något från 13% eller kanske något mer i valet 2018 är väl för mycket begärt men det vore intressant att se vad SD vid 51% skulle åstadkomma verkligheten till skillnad mot 7 klövern vilket naturligtvis bara är ett önsketänkande !
    J.Å får nog tyvärr även i fortsättningen stå i riksdagen kritisera övriga partier och lägga fram SD:s teoretiska lösningar på hur Sverige ska räddas från ett totalt avkristnande och kriminellt anarkisamhälle !
    Valdagen September 2018 får visa vilken väg Sverige tar framöver.

   2. Pettersson:
    Jag röstar på SD och samtidigt så ger jag mitt stöd till alla som vill göra något bra för Sverige även om inte SD accepterar dom. AFS har gått ut med en vädjan om hjälp från Trump lägret att kunna förändra Sverige och de är bra att dom visar Svenskarnas situation för USA. Jimmie Å sa att Sverige var splittrat men samtidigt så bidrar han också till att splittra Sverige vänner. Låt oss bli ett enat folk för Svenskarnas överlevnad.

    https://m.youtube.com/watch?v=e1Ua12-Ahsc#

 4. Johan på GS har återigen ringt och försökt att få prata med någon
  på Expressen.

  Till Thomas Mattsson blir det ”kan tyvärr inte koppla dig där”.
  Den som Johan tillslut får tala med och när han frågar om Google
  då vill hon inte svara utan hänvisar till mailen.

  Johan väntar i några dagar och ringer därefter ånyo igår.

  Hon i växeln är som en programmerad kvinnlig robot.
  Hur dumt är det inte som hon låter med sina programerande svar.
  Säger sig ha heller ingen som helst koll på vart de på redaktionen befinner sig.

  Hon i växeln enbart hänvisar med att skicka mail till redaktionen.
  Ingen på hela redaktionen är anträffbar på telefon.
  ”-har bett oss att göra det just nu för dom kan sitta i ett möte eller vad som helst”.
  Johan frågar ”så inte nån på hela Expressen går att nå idag”.
  Hon i växeln upprepar mantrat.
  ”- Just nu är det ”redaktionen……” som gäller idag”.

  ”Bonniertidning har gått under jorden”
  https://www.youtube.com/watch?v=VJWc7MHq3Ok

  1. Inte förste kriminelle som går under jorden,när det börjar brännas !
   Har förstått att många av dem,beger sig ner till Solkusten….

   1. Stenbock :
    Det beror på för på Sicilien liksom i Sverige kan de gå fria i städerna och bo kvar i all högönsklig välmåga i sina bostäder även grova brottslingar och mördare .
    Rättsväsendet om de är infiltrerade eller ej, så är de livrädda, gangsterna styr.

 5. Sedan vill journalistkåren och Miljöpartiets Peter Eriksson
  reglera de sociala medierna……

 6. Läste just i Berliner Morgenpost att Pettersson långt ifrån är ensam,om att ha blivit utesluten från FB.I US rasar nu deras medlemstal dagligen vilket i sin tur,orsakar ras för deras aktier.Allt fler inser att den databas som FB byggt upp,användes för riktad reklam av olika produkter,partipolitiskt styningt och en mängd andra tvivelaktiga register.
  M.a.o. upptäcker nu först,stora delar av deras kunder hur de aningslöst nyttjas.
  https://www.morgenpost.de/web-wissen/web-technik/article213770341/Darum-loeschen-viele-Nutzer-jetzt-ihren-Facebook-Account.html

 7. Kristersson Nya Moderaterna tror han vinner valet med sitt eget valfläsk höjd mat-moms.
  Jag tror han blir ensam om det, men vad spelar det för roll. Vi har fortfarande December-Överenskommelsen (varannan sossarna), som gäller, så nu blir det moderaternas tur, oberoende av valresultatet.

 8. Är man inte aktiv, och det på stor skala, på sociala medier idag kan man lika bra lägga ner valrörelsen.

  Valet kan i princip vinnas på nätet vilket också måste ses som lite oroande.

  Dettadå det är mycket spel bakom galleriet och en del i bakgrunden med dold agenda.

  Gäller att verkligen de det för vad det är. För ett riksdagsval vunnet pga Twitter, nja det är nog inte att föredra.

 9. Zigenare folkbokförd i föreningslokal i över tio år

  Huset får inte användas som bostad. Ändå har en medlem i en ideell förening som hyr huset av kommunen skrivit sig på adressen.

  Står i Sydsvenskan:

  Den ”romska” föreningen Lovara hyr sedan 2007 ett hus i Stångby, strax norr om Lund. Lunds kommuns tjänstemän anser att föreningen har vanvårdat huset (ni kan bildgoogla) men trots det har vänstermajoriteten i tekniska nämnden beslutat att föreningen ska få lov att köpa huset för 700 000 kronor. Två liberaler har överklagat beslutet, eftersom de anser att försäljningen strider mot kommunallagen.

  Kommunen avvaktar därför med försäljningen, tills förvaltningsrätten prövat frågan.

  Och det slutar inte här:

  Tidningen Hem&Hyra skriver att en föreningsmedlem är sedan sju år skriven på fastighetens adress, trots att lokalen inte får användas som bostad enligt bygglov och detaljplan för området.

  Enligt mark- och exploateringschef Anita Wallin medger hyreskontraktet inte något boende.

  – Vi har inte haft anledning att tro annat än att de har sin föreningsverksamhet där, säger hon till Hem&Hyra.

  ”Ett misstag” … från vem?

  Zigenaren uppger till Hem&Hyra att han inte alls bor i lokalen och det hela beror på ett misstag. Lunds kommun planerar nu att göra en inspektion.

  https://www.sydsvenskan.se/2018-03-20/sex-utan-samtycke-blir-kriminellt

 10. Vad folk egentligen tänker skrämmer makthavarna och de vill med alla medel försöka leda oss ”rätt”.
  Det uppstår panik när sanningar läcker ut som kan rubba den tillrättalagda bilden av verkligheten. Den bild som korrekta politiker vill att vi ska se.
  Yttrandefrihet är inget som står högt i kurs bland våra makthavare och det märks särskilt nu när vi medborgare har ocensurerade kanaler att välja på. Ja, någorlunda ocensurerade…
  Över våra huvuden viner beskyllningar om hat, hot och falska nyheter men det är bara utslag av desperation från de som tappat greppet om våra tankar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: