Stäng

”Från mobbade till mobbare”

Det har nu gått nån vecka sedan det nya partiet ”Alternativ för Sverige” lanserades och presenterades för det svenska folket. Alternativ för Sverige har redan skapat ”kalabalik” och fått till och med de mobbade (läs sverigedemokraterna) att sälla sig till de som klistrar fula epitet på sina meningsmotståndare.

Maria Celander journalist vid tidningen ”Svegot” beskriver torsdagens händelse såhär: ”Men vad är nu detta, frågar sig vän av ordning. Att Sverigedemokraterna inte jublar över konkurrensen är fullt förståeligt, men hur kan man vara så omdömeslös att man stämplar och mobbar AFS på precis samma sätt som man själv utsatts för av de etablerade partierna? Förstår inte SDs partistrateger att detta i väljarnas ögon får dem att framstå som en del av en ”åttaklöver”, det etablissemang som SDs väljare i de allra flesta fall avskyr passionerat?”

Läs mer på Svegot ” SD skjuter sig inte själv i foten- utan rakt i hjärtat”

13 reaktioner på “”Från mobbade till mobbare”

 1. Kommunist partiet VPK, flippa ut i en räcka små kommunist partier, under sextio – sjuttiotalet. Varav vissa var så små att det var tre medlemmar och en hund som utgjorde partiet, in princip. Alla var oense. Polsk riksdag var kutym på medlemsmötena. Parti ordf. Hermansson kom då med ett uttalande som var en av hans bästa, Nån jävla ordning, måste det ändå vara även i ett parti.

 2. Alla partier Vinner på att splittra SD.Det är bara SD som förlorar röster.Frågan är VEM sponsrade AFS med EN miljon kronor.Gustaf har inte enMille i byxfickan.

 3. En god analys av Afs är av godo, vare sig det kommer från SD eller andra. Men jag tror att SD uteslöt Kasselstrand just för den mer hårdföra politiken, som SD lämnade för att anpassa sig.

  Så det är trist att SD anpassade sig, men det de gör nu är att kritisera den politik de har lämnat. Inte bara klagar för klagande skull. Torftig analys om man bara raljerar över SFS uttalande. Så låg är inte Jimmie Åkesson!

 4. Dålig stil av SD att behandla dom som man själv blivit behandlad i åratal. Afs kan ju bli en framtida samarbetspartner då ju samhällsynen inte är så annorlunda. Att göra som sossarna som ju är bittra över att SD har tagit över deras väljare är ju bara dumt.

  1. ” Afs kan ju bli en framtida samarbetspartner ” Hur tänker du då? För min egen del tror jag att AfS kommer att bli ett F! på högerkanten. AfS kommer aldrig att bli ett nytt NyD och ta sig in i riksdagshuset.
   Stötta SD och inte några ”galningar” som drömmer ljusblå drömmar

   1. Dagen efter valdagen vet vi resultatet !!!!
    SD i all ära men väljarna kanske tycker att AFS: partiprogram är bra vilket det är om partiet nu bara vågar stå för innehållet i verkligheten vilket inget parti brukar göra, AFS får inte många chanser att visa vad vill och kan åstadkomma vilket de borde förstå.

 5. Skall man sparka någon och uttrycka sitt förakt, skall man agera som det anstår en fullvuxen, redig medborgare och sparka uppåt!

  Vara hur det vill, det är näppeligen någon bedrift av SD att öppet visa sitt missnöje med en konkurrent in spe, med vilken de borde etablera ett gott och diplomatiskt baserat förhållande, då det ändock handlar om ett parti där meningsfrändskapen icke kan förnekas.

  Taktiken är givetvis att bevisa med vilken salongsmässig flexibilitet det sverigedemokratiska lägret kan föra sig, i akt och mening att erinra om att det inte går att jämföra Åkessons härskara med det nybildade och aningen xenofobiska partiets mer djärva och radikala framtoning.
  Frågan är dock om SD skördar några lagrar medelst denna attityd.
  Andreas 🙂

   1. Synonymer till xenofobi:

    Sjuklig rädsla för främlingar, fruktan för främlingar, främlingsfientlighet, främlingshat, utlänningshat.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: