Stäng

Det är skillnad på levande och död…

KULTUR. Benny Fredriksson, född 1959 och död mars 2018, sörjs av media och kultureliten. Fredriksson var en person med stor betydelse för kulturlivet i Sverige och Stockholm. Men också en varm och inspirerande samtalspartner. Så beskrivs Benny Fredriksson, tidigare vd för Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, av vänner och kollegor efter sin bortgång.

”Benny Fredriksson var en inspirerande, irriterande, utmanande och uppmanande underbar vän och arbetskamrat. Han fick mig en gång i världen att börja skriva pjäser och Benjamin i Ömheten/Torka aldrig tårar fick sitt namn efter honom”, skriver Jonas Gardell.

I tolv år arbetade Benny Fredriksson vid Riksteatern och Stockholm stadsteater. 2002 blev han institutionens teaterchef och från 2013 till slutet av 2017 var han vd för Kulturhuset Stadsteatern. SVT:s vd Hanna Stjärne understryker vad Fredriksson betytt för Kultursverige. ”Sörjer en varm, alltid intresserad samtalspartner. Med stort och passionerat avtryck i svenskt kulturliv har Benny Fredriksson lämnar oss alldeles för tidigt”, skriver Stjärne på Twitter.

-Pettersson vet knappt vem Benny Fredriksson var och har ingen relation till karl. Men jag ser att det ändrar sig fort här i världen.

En av rubrikerna nedan är från idag. De andra är från december 2017. Det är skillnad på levande och död…

6 reaktioner på “Det är skillnad på levande och död…

 1. I hycklarnas värld är allt tillåtet. Skalan går från värsta skitstöveln till närmast guda begåvad och änglalik. Bara tillfället och hur vindarna blåser som styr omdömet. Dom sitter oftast på tidningsredaktioner och i SvT:s ledning och i riksdagen. Trovärdighet lika med noll.

 2. Det var i sanning en inkonsekvent och övergenerös nekrolog, vilket kanske rent generellt är utmärkande drag för dessa officiella eftermälen.
  Det utpräglat feministiska sätt på vilken den hädangångne kulturpersonligheten beskrivs och där effeminerade uttryck som ”varm och underbar” nyttjas utan konkurrens av till exempel omdömen som ”viljestark och förtroendeingivande”, fick i vart fall undertecknad att fatta viss misstanke.
  Å andra sidan, vad kan man förvänta sig av den åldrande fru Gardell och hennes fjolliga fjäderpenna?
  Andreas 🙂

  1. Oneklinge finns de fler som bör gå hädan för att det ska bli bättre i landet lagom 😉

 3. Påminner lite om Folkpartister…Vänder kappan allt eftersom ! PK-media i all sin nakenhet.
  Vad gäller rubriken,och delvis Herr Löfvèns uttalande kan ju döda såväl fly som tala.
  Det sista om hur ett lik kan tala i telefon efter sin död,fick vi bevis för i den kommentar jag skrev under ”Somalier och andra..”

Kommentera

%d bloggare gillar detta: