”Miljöskäl talar för mer begränsad invandring”

INVANDRING OCH MILJÖ. Viktiga perspektiv saknas i debatten om migration och invandring. Ett lands befolkningspolitik får stora konsekvenser för miljöfrågor som konsumtion, resursförbrukning, utsläpp av växthusgaser och exploatering av natur, skriver flera professorer och forskare på SvD. 

 

Migration och invandring har länge debatterats i Sverige. Den starka ökningen av asylsökande de senaste åren har gjort invandring till en stor fråga inför höstens val. Men viktiga perspektiv saknas i debatten. Ett lands befolkningspolitik får stora konsekvenser för miljöfrågor som konsumtion, resursförbrukning, utsläpp av växthusgaser och exploatering av natur.

Miljöeffekter bestäms oftast av antalet människor gånger den genomsnittliga konsumtionen per person. Detta gäller globalt, såväl som nationellt. I många fattiga länder med stark folkökning överutnyttjas resurser som skog, ved och vatten, i rika länder är konsumtionen alltför omfattande och leder bland annat till mycket växthusgaser.

IPCC, FN:s klimatpanel, har slagit fast att folkökning och konsumtionsökning orsakat ökande växthusgaser. Parisavtalet kan förhoppningsvis minska utsläppen, särskilt för rika länder. Men i dag ser det dystert ut, med ökande konsumtion per person i Sverige. Vårt så kallade ekologiska fotavtryck ökar, särskilt utomlands då transporter och flygresor ökar.

Befolkningspolitik bestäms i stor utsträckning på nationell nivå, där miljö bör stå i fokus – för nya generationer, för våra ekosystem och vår natur, och för landets fotavtryck.

Det finns uppenbara skäl för våra politiker att ta hänsyn till miljön i befolkningspolitiken. Tidigare forskning har inte redovisat miljökonsekvenser för alternativ i befolkningspolitiken, något som vi nu studerar vidare i vår forskargrupp. Medborgare i vårt land bör informeras om dessa alternativ.

Läs hela debattartikeln på SvD…

-Pettersson säger att forskarna i sak har rätt, asylinvandring är dåligt ur miljösynpunkt, men forskarna har fel när påstår att viktiga perspektiv saknas i debatten om migration och invandring.

Vi har gång på gång tagit upp befolkningsökningen och det faktum att en somalier i Sverige släpper ut 50 gånger mer växthusgaser än en somalier i Somalia…

18 thoughts on “”Miljöskäl talar för mer begränsad invandring”

  1. En annan röst som saknas är läkarnas.

    Varför upplyser inte läkarkåren politikerna om det lidande det medför att sitta stilla. Utomhus i kylan. Att det är skadligt kan en idiot räkna ut men läkarna bryter väl mot någon etisk lag genom att inte påtala galenskapen.

    Och klimathänsyn och migration till kallare klimat. Det är de ”gröna” partierna (c o mp) som vill ha fritt flöde och påstår samtidigt att de värnar miljön. Kyss Karlsson!

  2. Vårdköerna ökar generellt, patienter dör på akuten i timtals väntan på sin tur, gangstergäng tar sig in i sjukhusen hotar och terroriserar vårdpersonalen, vårdpersonalen blir totalt slutkörda (utbrända) och måste sjukskrivas långa tider till skyhöga kostnader för Försäkringskassan o s v, o s v …

    Då säger socialminister Annika Strandhäll (S) i både SVT och i debatter i Sveriges riksdag …

    https://toklandet.files.wordpress.com/2017/01/strandhc3a4ll-alternativ-fakta.jpg

  3. Detta förvånar väl ingen ingen, som varit i Mena-land. Där ser det alltför ofta ut som rena sopstationen. Till allt sådant kommer ju all övrig påverkan i vårt land. Några hundratusen ”nyanlända” sätter säker sina spår i möljön. Vad säger miljönissarna?

  4. Är massinvandring miljöförstöring ?
    Tungt i så fall för de två s.k gröna mångkulturella partierna MP och C som hycklande säger sig måna om klimatet samtidigt som de i tjänsten flyger kors och tvärs över världen !!!!!

  5. Det går inte att läsa artikeln på Svd men jag antar att den går ut på att det är vi i västvärlden som ska ha rätt att släppa ut mest växthusgaser genom vårt sätt att leva.

    De som bor i länder som kommer att få de största konsekvenserna av klimatförändringar ska hålla sig där de är och leva på sin mycket enklare nivå för klmatets skull. Och inte tro att de ska ha annat än nackdelarna av de de rika länderna släpper ut.

    Jag vill ha minskat asylmottagande, men inte med det argumentet.

  6. Delcitat

    Fredrik ”Öppna era hjärtan” Reinfeldt fortsätter sin kamp för ännu mer invandring.

    https://samnytt.se/wp-content/uploads/2018/03/reinfeldt-afrika.jpg

    SD:s kaxiga uppmaning till Fredrik Reinfeldt: Flytta till Afrika då!

    Den uppmaningen riktar nu Sverigedemokraterna till förre statsministern Fredrik Reinfeldt (M) efter dennes uttalande om att Sverige borde öppna upp för ännu mer invandring från tredje världen. (Publicerat 16 mars 2018)

    Slut delcitat

    Läs gärna vidare på länken nedan:

    http://www.friatider.se/sds-kaxiga-uppmaning-till-fredrik-reinfeldt-flytta-till-afrika-d

  7. Av artikeln framgår också att en dubbelt så stor befolkning fördubblar utsläppen av växthusgaser – och dessutom kraftigt minskar arealen av produktiv åkermark med svåra konsekvenser för självförsörjningsgraden av svenska livsmedel.
    Man bävar inför konsekvensen av Centerpartiets och Annie Lööfs önskedrömmar om en 4-dubbling av Sveriges befolkning genom invandring av 30 miljoner ”flyktingar” – eller, för den delen, av Miljöpartiets tokstollar, som kräver helt öppna gränser och ohämmad massinvandring!

    I ljuset av denna debattartikel som dessutom är skriven av verkliga experter på området, framstår Sverigedemokraterna som landets enda genuina miljöparti!

  8. Flyg som går i skytteltrafik mellan Sverige och Mellanöstern, vad har hycklarna i Miljöpartiet att säga om det?

    • De flygen innehåller människor som ”flytt för sina liv” någon gång och då är det säkert bra och välmotiverade utsläpp. Det är skillnad på lort och pannkaka, dvs. utsläpp och utsläpp.

Kommentera