Stäng

Hanif Bali ber om ursäkt

INRIKES. ”Extremt omdömeslöst.” Så kommenterar M-politikern Hanif Bali själv att han delat en UD-mejlväxling som, enligt vad DN erfar, kan ha avlyssnats av främmande makt. Mejlen skickades mellan Hela Hälsinglands ledarskribent Patrik Oksanen och departementet.

Oksanen skriver ofta om säkerhetspolitiska frågor. Att sajten Nyheter Idag inom ett dygn begärde ut alla mejl som skickats mellan Oksanen och UD kan knappast förklaras av slumpen, menar experter med insyn som DN har talat med. Mejlen publicerades aldrig av sajten, men däremot av Bali.

På Twitter skriver Bali att han ringt och bett Oksanen om ursäkt: ”Viktig lärdom att inte bara vara kritisk till materials autenticitet utan även motiv och avsändare. Ber verkligen om ursäkt. Skall inte göras om.”

Bali har sagt att han fångat upp mejlväxlingen på nätet och spridit dem. Men enligt DN har politikern gett olika förklaringar till att han fått materialet. På sociala medier ska Bali ha skrivit att han ”fått det av en bekant”.

-Pettersson gillar att Hanif Bali ber om ursäkt, förbehållslöst. Det är inte ofta någon politiker, eller för den delen journalist har gjort det.

Sedan ska vi ta det lugnt med anklagelserna. Eftersom ”nyheten” kommer från DN kan den lika gärna vara fejkad. Det kan lika gärna vara ett försök att få bort Hanif Bali för hans frispråkighet,islam och invandringskritik.

Hanif Balis inlägg: Hoppas innerligen att ni kan förlåta mig för detta

Läs hela Patrik Oksanens text om annekteringen av Krim här

Nyheter Idag har sin version, tyvärr bakom betalvägg.

Samnytt skriver också en hel del.

5 reaktioner på “Hanif Bali ber om ursäkt

  1. Svenska politiker har upptäckt att det bästa sättet är att pudla när man gjort en tabbe.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: