En intressant debatt


Just nu spekuleras det mycket om AFS kontra SD och SD kontra AFS. Som alltid när det spekuleras fars det med osanningar och de tolkningar som kommer på pränt är tolkningar som man vill att verkligheten ska tolkas.

Dvs, samma struntprat som ofta far omkring i luften när ingen sitter med sanningen på bordet.

Därför vore det oerhört intressant att höra om verkligheten från de som befinner sig i verkligheten och inte verklighetsberättelser från de som befinner sig i periferin och vill att sanningen ska ligga deras tolkning väldigt nära. Varför arrangerar inte SVT en debatt mellan Åkesson och Kasselstrand, eller mellan Jomshof och Hahne? Hur jag än bläddrar i tv-menyerna kan jag inte någonstans se att en sådan är på ingående.

Varför kan man undra, när detta är något av det mest intressanta som just nu händer inom svensk politik?

Att man inte vill göra reklam för ett uppstickarparti på högerkanten som leds av personer som är mer radikala än SD är en sak. Att man inte vill ge SD mer tid i tv-rutan så här när valrörelsen är i antågande är en annan.

SD och AFS är två partier ingen redaktion vill ge uppmärksamhet. Man vill hellre skapa rubriker genom skandaler, uteslutna medlemmars bitterhet och spekulationer. Troligt är att svensk media även fortsättningsvis kommer att tala om och inte med SD och att man tänker tiga ihjäl AFS så gott det går.

Förresten…

…Sverigedemokraterna har ökat stort i både Sentios och Yougovs marsmätningar och ligger på 22 procent. Sentio och Yougov har genom sina mätningar prickat in SD:s valresultat betydligt bättre än de andra opinionsinstituten, både 2010 och 2014.


7 responses to “En intressant debatt

 • Ourgon

  SD och AfS tillsammans har möjlighet att bli båda större än SD skulle vara men bara ifall AfS lyckas att klättra över riksdagsgränsen (gör de inte det så blir splittringen till en tidig julklapp för 7K). Genom att göra det möjligt för SD att ‘avlasta’ de politiker och väljare som vill ha en mera radikal politik till AfS blir det svårare för 7K att fortsätta kalla SD för högernazistradikalislamofober (osv.). Om vi nu bara antar att SD och AfS inte kommer att krångla till det när det gäller samarbete eller åtminstone stöd kan resultatet bli positiv för de som vill se en lösning för låsningen i svenska politiken.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Om minst 4% av de svenska väljarna röstar på AFS så kommer partiet in i riksdagen så enkelt är det, är ju alltid väljarna som tillsätter de politiker !
   Om AFS öppet och ärligt går ut och presenterar sitt tuffa partiprogram till det s.k vanliga folket som politikerna från V till SD kallar oss arbetare och skattebetalare ute i den riktiga verkligheten för, ja då kan det bli lite jobbigt för 7 klövern och SD att kontra eftersom AFS har ett partiprogram som folket utanför etablissemanget garanterat vill höra håller med om och vill ska genomföras för att rädda det som räddas kan i dagens svenska mångkulturella och kriminella anarkisamhälle.
   SD blir ganska slätsruket och PK om man läser AFS:s partiprogram.
   Det kan nog bli ett spännande ödesval i September !!!

   Gilla

 • HB

  SVT tror att Afs försvinner om dom inte nämns.

  Gilla

  • Magnus 2

   HB:
   Vänstern och MSM medierna jublar nu om AFS kan se till att SD: s väljarna blir splittrade. Hade de inte varit så skulle medierna hängt ut AFS 24 timmar om dygnet men ljust nu har dom nytta av dom. Man måste tänka 7 dimensionellt för att se alla fiender vi har. Sverige kan endast räddas om folket är enat.

   Gilla

  • Kenth Andersson

   Försvann gjorde ju inte SD, 7 klövern och deras knähund PK-media har naturligtvis inte lärt sig något av sitt misstag att utfrysning inte hjälper!
   Nu får kommunist-media ett ännu tuffare parti att bita i som heter AFS och som har ett partiprogram som får SD att verka vara det 8:e klöverpartiet i riksdagen.

   Gilla

 • nosferatu

  Sant Magnus2
  På så vis är AFS mediernas våta dröm och förmodligen också de politiska motståndarnas. Det kommer att käftas i sociala medier och i kommentarsfälten och bitterheten hos vissa kommer att dra igång en kampanj med lögner, påhopp och förtal.

  Vilka som tjänar på detta?

  Ja inte tusan är det SD, AFS och det Sverige vi vill se.

  Gilla

 • Magnus 2

  Pettersson:
  Jag vill också se en debatt mellan SD och AFS i TV. SD:s uppgång i mars mätningarna ser jag inte som ett resultat av sanningen idag om man läser på nätet. AFS har nyligen börjat med sin valkampanj och den syns inte i mätningarna. De jag fruktar är att valkampanjen mellan SD och AFS kommer att bedrivas i kommentars fälten av väljarna på alternativa medier. Så vad Ska man tro på och vem har den mest trovärdiga berättelsen? De kan bli ödestigert för Sverige om folket som bryr sig om landet splittras.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: