Tio knivattacker på en vecka i Österrike


ISLAM. Den 26-årige man som sköts ihjäl efter en knivattack utanför den iranska ambassadörens residens i Wien i går hade islamistsympatier, enligt österrikiska myndigheter.

Den polisutredning som påbörjats pekar på att angriparen ”hade uppenbara sympatier för politisk islam”, enligt Michaela Kardeis, säkerhetschef på Österrikes inrikesdepartement.
Mannen, en österrikisk medborgare med egyptisk bakgrund, sköts ihjäl sedan han dragit kniv och angripit en vakt.

Förra onsdagen attackerades en läkarfamilj i stadsdelen Leopoldstadt i Wien av den asylsökande afghanen Jafar S i Wien. Dotter, mor och far blev allvarligt skadade och ligger fortfarande på sjukhus. Jafar skadade även en afghansk landsman allvarligt under flykten.

Det var bara en i raden av knivattacker den senaste veckan i Österrike där incidenter inträffade även i Tyrol, Steiermark, Burgenland och Salzburg.

Antalet våldsbrott med stickvapen har nästan fyrdubblats, från 214 till 743 i Österrike sedan 2009. Enligt polisen i Österrike beror den stora ökningen på ”kulturella konflikter” och sedan 2016 har 50 afghaner, 16 nordafrikaner, 14 tjetjener, sju irakier, iranier och turkar, fem syrier och fyra somalier varit inblandade i knivattacker.

OE24

-Pettersson har viss förståelse för att svenska politiker och journalister är livrädda för att registrera etnicitet på gärningsmän.

Den uppmärksamme ser också att i den Österikiska statistiken ingår det bara personer från muslimska länder, men det är som vi vet en tillfällighet…


8 responses to “Tio knivattacker på en vecka i Österrike

 • OPete

  Vad är anledningen till att vi ska ha denna utveckling i Europa ??? Någon gång kommer det garanterat drabba dessa människor som tar dessa beslut !!! Vilka rättighet har dessa personer till alla dessa beslut som kommer förstöra för flera generationer framåt ???

  Gilla

 • compulsoryunion

  Om Sverige ändå kunde lära av Iran, och skicka iväg alla Christer Pettersson knivhuggare till något rikt land som får ställa upp som Kriminalvårdsanstalt och bank&mat.

  Gilla

 • Skämt åsido

  Håller med dig herr Pettersson helt och hållet om att det är ren ‘tillfällighet’ att det är muslimer bakom knivattackerna.
  Muslimer har bara otur,
  Stackare!

  ———
  PS
  Gå in på wikiislam och läs, den som vill förkovra sig

  Gilla

 • age

  Vi har sekten i vårt fosterland också!

  De bygger egna stridsledningscentraler,
  utrustade med stora högtalare för att styra
  omgivningen!

  I vårt fosterland!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Det man låter katten släppa in får man ta hand om och själv stå för, det gäller alla länder inte minst Sverige !

  Gilla

 • Lena

  Är det svenska politiker som har lärt det bedrägliga beteendet av folk från fjärran …..eller är det folk från fjärran som känner sig som hemma på grund av bedräglig politik i Sverige ????

  Gilla

 • Lena

  O T
  Nu i Sverige, lyssna……..centerpartiet…vem kunde tro det, annie undantaget !

  Bra Joakim La Motte !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: