Stäng

Jobba, jobba, jooobba

Vi ska jobba längre. Det har politikerna bestämt. Ni vet den där yrkesgruppen som själva kan njuta av en livslång pension långt innan de 65 och som bara behöver 30 år för att tjäna in den.

Socialminister Annika Strandhäll (S) vill att vi andra jobbar längre.

Det nya pensionssystemet är utformat så att vi måste jobba längre upp i åldrarna för att erhålla en välförtjänt pension med en ekonomi vi förtjänar efter ett långt yrkesliv. Vi ger löntagarna rätten att jobba till 69, säger Strandhäll med ett nöjt leende. Den rätten tror jag hårt arbetande sjuksköterskor, metallarbetare, sopåkare och betongarbetare gärna avstår.

För en politiker eller kontorist kanske det låter sig göras, men jag skulle vilja se Annika Strandhäll (S) stå framför en aula full med utslitna arbetare och förklara varför alla måste jobba längre upp i åldrarna.

SvD

Så här glad var Annika Strandhäll i januari förra året.

Nu är det väl inte riktigt så det är.

De som kommer till Sverige i hundratusentals, skulle ju trygga våra pensioner. Nu måste vi som vuxit upp i Sverige jobba längre för att trygga pensionerna för de som kommer hit i hundratusentals.

Glömde jag säga att Annika Strandhäll är socialdemokrat? Ni vet det där arbetarpartiet som älskar att höja redan höga skatter.

 

19 reaktioner på “Jobba, jobba, jooobba

 1. Men det var ju pension-räddande ”ensamkommande barnen” som skulle jobba.
  Har hon glömt det?

 2. Glosögd sosse med ett anlete som en fisk hejar på folket, -jobba mer och längre så har vi råd att vara 20 miljoner snart.

 3. På grund av (tack vare invandring) borde vi kunna gå pension mycket tidigare – då vi tjänar på invandringen, påstår man.

 4. Socialdemokraten och socialminister Annika Strandhäll, har lett pensionsgruppen som har kommit fram till detta.

  Lägsta åldern när det gäller allmän pension höjs:

  – År 2020 höjs åldern från 61 till 62 år
  – År 2023 höjs åldern från 62 till 63 år
  – År 2026 höjs åldern från 63 till 64 år

  Åldern när det gäller garantipension höjs:

  – År 2023 från 65 till 66 år
  – År 2026 från 66 till riktåldern (knuten till medellivslängdsökningen)

  Nya siffror från SCB visar att dagens pensionärer i snitt bara får ut knappt 49 procent, mindre än hälften, av sin slutlön i allmän pension. Lägger man till både tjänstepension och privat pensionssparande är snittet runt 64 procent.

  Prognoser visar dessutom att ersättningsnivåerna kommer att bli ännu lägre för framtidens pensionärer.

 5. Bedrägeriet här påminner om amerikanska södern fast tvärtom, bara vita ska jobba.

 6. Hon är ju totalt världsfrånvänd. Stolt över att vi har massinvandring. Har politiker inte fattat hur det ligger till? Det är en sekt som styr landet.

 7. Stolligt land. Värdeskalan man fick sig itutad i 1900-talet Sverige ser jag ingenstans längre. Som en främling i sitt eget land.

 8. SVERIGE är ju så RIKT så sossarna tömmer ladorna och lånar till massinvandringen men Sverige är tydligen inte så rikt så vi kommer att ha råd att ge det arbetande folket en pension medans de är i livet!!
  SKRÄMMANDE att folk inte fattar….!!!!!

 9. Kunskapsregnet från Mena-länderma har drabbat Sverige. Hundratusentals genier från dessa länder går arbetslösa. Gamla utslitna svenskar skall nu tvingas av våra politiker att arbeta tills de stupar för att försörja dem. Hur bar det? Var det inte pensionräddare, som importerades?
  Och på tal om politiker, låt dem söka jobb genom arbetsförmedlingen som andra får göra, mär de blir arbetslösa. Slopa deras generösa pensioner. Låt dem känna hur det känns, att själv förtjäna sitt levebröd, gärna tills de blir 75. De måste ju ha krafter kvar, för hos dem är det ju endast käften som glappat.

 10. >Anders S
  Tyvärr har jag hunnit bli för gammal annars hade jag dragit också från detta ruttna samhälle och det jävla ”samhällsbygget” som svetsarlärlingen tjatar om.

 11. Att bli politiker måste vara det enklaste i världen. Utan utbildning eller tidigare arbetslivserfarenhet kan du bli minister.
  Det enda du behöver kunna är att vara partiet trogen och inte se omvärlden med öppna ögon.
  Att sen anställnings villkoren inte är i paritet med de arbetandes gör inte saken sämre.

 12. Har hon talat om det för alla ”barnen ” som finns i landet om inte så tycker jag att hon ska göra det , och kanske som genom ett trollslag så blir ”barnen” plötsligt tio år äldre för jag har svårt att tänka mig att dom vill arbeta tills dom är närmare åttio år .

 13. Råkade trycka fel i kväll igen…In kom TV4…
  Trodde inte den kanalen fanns i min apparat. Där meddelades,att pensionärerna skall betala de 700 miljoner som ”några finanssnubbar” ,spelat bort ur ett ”pensionsbolag” !
  Förstår er som ännu inte uppnått den attraktiva åldern glädjes över beskedet,att ni ”tillåtes” knega kvar till 75 :e födelsedagen !!

 14. Ylva Johansson har tidigare varit Sossarnas pladdermoster,
  men jag undrar om hon inte är omsprungen av A.S denna
  så kallade Expert på alla områden. Sen ojar dom sig
  över att det finns politikerförakt, att hon och andra starkt
  bidrar till detta, det begriper hon inte.

 15. SverigeFrånVända s k ”politiker”!
  Så fort det ges möjlighet så lämnar jag detta land!
  Landet med världens högsta skatter och som skall ge till allt och alla som inte bidrar till systemet (kravmaskinerna)!
  Massimport av MENA-individer som har Sverige All Inclusive

 16. Kul att PKs medietränare lurar i PKuckona att säga att man ska ”tillåtas” arbeta till 69 eller 75 eller vad härnäst. Även i Gulag och Auschwitz var det tillåtet att ge upp, att lägga sig ned och bli skjuten på plats. Grattis alla sossar som röstat på det här hela era liv” Nu kommer brevet på posten, precis som”högerspöken” som jag

 17. Tacka fan för att svensken måste jobba tills man lägger locket på så blattarna kan får sina bidrag utan några krav.

 18. Många av mina studiekollegor från tekniska högskolan och tidigare arbetskompisar har redan lämnat Sverige (inkl. jag själv).
  Av de få som är kvar, funderar flera på att lämna eller har redan börjat processsen.
  US, Japan, Singapore och Schweiz är ett par av de länder som kosan styrts till.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: