Hotet mot våra politiker


Hot, våld och hat är vardag för politiker. Hoten, våldet och hatet har ökat med åren och idag väljer många på kommunal nivå att lämna politiken för gott.

Hoten mot våra politiker är också ett hot mot vår demokrati och det som hotar vår demokrati ska på alla nivåer kritiseras och bekämpas.

Lokalpolitiker får sina hem vandaliserade. Lokalpolitiker hotas, trakasseras och misshandlas. Lokalpolitiker tvingas bära överfallslarm. Ända uppe på riksnivå är politikers vardag kantade med hot, våld och trakasserier.

I kvällens Agenda tas problemet upp och jag tycker alla bör ta del av de berättelser vi får höra.

Ingen människa ska tvingas till att acceptera alla beslut som tas. Ingen människa ska tvingas att sympatisera med alla de förslag som läggs fram. Ingen ska heller tvingas gilla alla partier som kandiderar till riksdag, kommuner och landsting.

De som försöker påverka genom att hota, genom att hata, genom att trakassera och genom att bruka våld, är inget annat än lågt stående individer. I Sverige har vi kommit längre än att demokratin ska behöva sättas på undantag.

Däremot har och ska vi vanliga medborgare ha vår demokratiska rätt att protestera, att fråga och att uttrycka våra känslor.

Detta gör man genom att vart fjärde år lägga vår röst på ett parti vi hoppas kan uppfylla våra önskemål. Detta gör man genom att kontakta folkvalda politiker med seriösa, välformulerade och vänliga brev, sms eller e-postmeddelanden. Detta gör man genom att ställa frågor vid de valstugor som ställs upp inför varje val. Detta kan man också göra genom att skriva av sig sina känslor och åsikter i sociala- eller alternativa medier. Möjligen kan man göra det på de etablerade mediernas insändarsidor, även om känsliga frågor har svårt att ”få plats”.

Men man använder fan i mig inte våld eller hot för att uttrycka sig och vädra sina åsikter. Det spelar ingen roll om du representerar Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna. Du ska aldrig behöva utsättas för något som ligger utanför våra demokratiska värderingar. Det spelar heller ingen roll om du som vanlig väljare sympatiserar med V eller SD. Klarar du inte av att bemöta politiska lösningar och åsikter med annat än våld, hot och hat, är du en individ som ställt dig utanför det demokratiska samhället och ska bedömas därefter.

Se Agenda ikväll och ta del av politikers vardag. Jag har sett en trailer för programmet och det är rent sorgligt att människor som vill engagera sig politiskt ska behöva utstå detta.

SVT

Redan inför valet 2009 stod det klart att Sverigedemokrater var mest utsatta för hat, hot och våld.

Det var inte ett dugg bättre inför 2014 års val.

Huruvida vi får någon statistik inför årets val får vi se.

Då ska vi ha i åtanke att andra mindre demokratiska åtgärder som att ge politiskt aktiva sparken från sina jobb, sina uppdrag i föreningar och organisationer inte finns med i statistiken. Inte heller att politiskt aktiva nekas hyra lokaler, nekas annonsera i vissa tidningar och nekas inbjudningar till olika arrangemang. Fast de här sista odemokratiska åtgärderna verkar bara gälla politiker från ett visst parti.


16 responses to “Hotet mot våra politiker

 • Sixten

  För att inte tala om hotet mot en viss väljargrupp.
  Jag har sett hur antirasister delar och lägger ut material som uppmanar till mord på SD-väljare.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Vi har ingen demokrati i Sverige utan vi har demokratur.

  Gilla

  • naimlap

   Då är lögn att, det är ett hot mot demokratin. När det inte längre finns någon demokrati kvar i Sverige.

   Gilla

 • CARL

  Själv hatar jag dessa löngnare.

  Gilla

 • CARL

  Va fan tror dom.Dom kan ju för fan inte ta hand om vårt land,

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Det kanske beror på att infödda hederliga svenskar tröttnat på en total förnedring från dagens föraktfulla och mytomaniska politiker!
  Detta är bara en början, hot, trakasserier och våldet kommer tyvärr att eskalera eftersom politiker och det övriga välsmorda svenska etablissemanget bara fortsätter att ljuga, mörka, censurera och isolerar sig ännu mer från verkligheten och leva gott i en egen skyddad tillvaro.

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  I skolan funger ju hat och hot, även i många delar av samhället,
  varför ska politiker inte få känna av verkligheten ?

  Gilla

 • VÄRNA SVERIGE

  hejja jimmi

  Gilla

 • VÄRNA SVERIGE

  hrjja jimmi

  Gilla

 • VÄRNA SVERIGE

  finns det politiker i sverige vet bara en jimmi åkesson

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Vad kan och kommer J.Å att kunna göra för att återställa ordningen i Sverige, vad har SD hittills gjort förutom att stå i riksdagen och kritisera 7 klöverns katastrofala och ansvarslösa politik, har de konkret talat om för svenska folket hur de tänker omvandla sina politiska teorier till den riktiga verkligeten där vi det där s.k vanliga folket som alla partiledare från V till SD alltid säger befinner oss ?
   Kanske har J.Å redan berättat för svenska folket hur deras politik ska genomföras vad som kommer att krävas och kosta samhället är ju ingen enkel uppgift utan en gigantisk och någon hjälp eller stöd från 7 klövern är ju inte att vänta.
   Har tydligen missat denna information från SD.

   Gilla

 • Sea Gull

  Återskapa/ inför ” Tjänstemannaansvar”! Hur förbenade blir man inte ex. över cykelgaraget på Odenplan i Stockholm? Över 40 miljoner!!!!
  Tror inte politiker är lika ovarsamma med den egna ekonomin…eller?

  Gilla

 • Roland ram

  Välkommen till verkligheten folkvalda,det är ni som skapat hatet.

  Gilla

 • Nosferatu

  Har sett inslaget och man fick det att framstå som alla hot kommer från högerextremister. Vet inte om Sverigedemokrater ställer upp på den beskrivingen?

  Gilla

 • pllay

  Men nu har du missat de fantastiska fördelar vår jämlika politik medfört, och utöver den har vi identitetspolitiken, tillsammans bildar de ett helt fantastiskt fint och demokratiskt styrelseskick.
  Först. Alla människor är lika mycket värda, mördare, Nobelpristagare, politiker, invandrare, alla är de lika mycket värda.
  Nå, detta ger ju ett problem, hur mycket är en nazifascirasistisk SDare värd?
  Ett enkelt problem att lösa, vi tar fram identitetspolitiken!
  Dessa förfärliga avarter av mänskligheten är naturligtvis inte lika mycket värda eftersom de är mot jämlikheten och allas lika värde!
  Problem solved, SDare förtjänar inte samhällets skydd snarare bör de förvänta sig motsatsen eftersom de går emot oss goda.
  Känt uttalande av Fredrik R. vår mest jämlike och PK statsminister någonsin.
  Mannen som införde våldet och mobbningen som politiska argument.

  Gilla

 • Danne

  Allt i det demokratiska vänsterlandet absurdistan!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: